خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:




استاندار مركزي:

بيش از 40 ميليارد ريال اعتبار براي تكميل پروژه هاي عمراني آشتيان اختصاص يافت

استاندار گفت: بيش از 40 ميليارد ريال اعتبار براي تكميل پروژه هاي عمراني اين شهرستان از جمله تعريض محور آشتيان به راهجرد و تكميل فاضلاب شهري اختصاص يافته است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور؛ˈعلي اكبر شعباني فردˈ سه شنبه شب در نشست شوراي اداري شهرستان آشتيان افزود: از اين ميزان اعتبار حدود 28 ميليارد ريال جهت تعريض جاده آشتيان به راهجرد و بيش از 11 ميليارد و 200 ميليون ريال نيز جهت تكميل فاضلاب شهري آشتيان اختصاص يافته است.

وي اضافه كرد: 50 درصد هزينه هاي پروژه تعريض جاده آشتيان به راهجرد تخصيص يافته است و بزودي عمليات تكميلي اين پروژه اجرايي خواهد شد.

استاندار اظهار داشت: در آينده اي نزديك تقاطع جاده آشتيان به راهجرد و راه آهن كشوري نيز جهت عبور و مرور روانتر وسايل نقليه دو بانده مي شود.

شعباني فرد تصريح كرد: جهت پيشرفت شهرستان بايد زمينه براي سرمايه گذاري بخش خصوصي و سرمايه هاي فعال كشور فراهم شود تا با استفاده از توان سرمايه شاهد آباداني در اين منطقه باشيم.

وي بيان كرد: پيشرفت روز افزون استان در گرو همت مردانه و كار مضاعف مسوولين و مردم و وحدت در انجام كارهاي شهرستان ها است.

نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: بايد براي پيشرفت شهرستان آشتيان شتاب بيشتري به فعاليت ها و كارها داده شود.

دكتر ˈعباس صلاحيˈ افزود: مردم آشتيان در صحنه هاي مختلف انقلاب اسلامي حضور چشمگيري داشته اند به همين خاطر بايد براي رفع مشكلات آنان تلاش هاي بيشتري صورت گيرد.

وي اضافه كرد: تكميل فاضلاب شهري و ساختمان فرمانداري، توسعه شهرك صنعتي، بهبود وضعيت شهري و آب روستايي و فرهنگسراي سيد جلال الدين آشتياني از نيازهاي جدي شهرستان آشتيان مي باشد.

نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان در مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: فرماندار، امام جمعه و شوراهاي اسلامي شهرستان تلاش زيادي براي رفع مشكلات دارند و بايد با كار و وحدت بيشتر زمينه ارتقا آشتيان را فراهم سازيم.

در اين نشست ˈاكبر شايسته فردˈ به عنوان فرماندار شهرستان آشتيان معرفي و از زحمات ˈبهروز اردلان رادˈ تقدير شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:19 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

زیستگاه كلاهه آشتیان ذخیرگاهی طبیعی و بكر با تنوع زیستی بالا در استان مركزی است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک این زیستگاه طبیعی واقع در شمال شهرستان آشتیان دارای وسعتی معادل 19 هزار و 126 هكتار است كه در حال حاضر به عنوان منطقه شكار ممنوع تحت حمایت سازمان محیط زیست قرار دارد.

كلاهه آشتیان با كوه های خشك و صخره ای ، تپه ماهورها و حوزه دشتی دارای اقلیمی متنوع است و همین ویژگی مهم باعث شده تا طیف وسیعی از تنوع گونه های گیاهی و جانواری را در خود داشته باشد. بارندگی سالانه زیستگاه كلاهه آشتیان 255 تا 313 میلیمتر است و حداكثر بارش های این منطقه با 15 درصد معمولا در اسفند ماه و حداقل آن با حدود یك درصد در مردادماه است. دمای سالانه این منطقه بر اساس اطلاعات ایستگاه های آشتیان و تفرش حدود 11 تا 12 درجه سانتیگراد است. در زیستگاه شكار ممنوع كلاهه آشتیان منابع آبی خوبی وجود دارد و 20 چشمه با جریان دایمی و بخشی از سرشاخه های رودخانه كمرد (فصلی) در منتهی الیه شرقی این منطقه بستر مستعد و مناسبی را برای زیست انواع حیات وحش و گیاهان فراهم آورده است. زیستگاه كلاهه آشتیان از ذخیرگاه های مهم مرتعی استان مركزی است و دارای هشت تیپ با 91 گونه گیاهی است كه 16 گونه آن را گون ها تشكیل می دهد. از میان گونه های موجود در منطقه، هشت گونه آستراگیوس بوته ای با ارزش بالای حفاظتی در سطح ملی وجود دارد كه اداره كل حفاظت محیط زیست استان مركری برای آن برنامه های خاص دارد. وجود اكوسیستم های متنوع در منطقه كلاهه این زیستگاه را به محلی امن برای حیات وحش تبدیل كرده و در حال حاضر 27 گونه از 170 گونه پستاندار ایران در كلاهه آشتیان زیست می كنند.

پازن، قوچ اراكی، گراز، گرگ، شغال، روباه، كفتار، سمور، گربه وحشی، گربه پالاس، تشی، خرگوش، پیكا، موش صحرایی، جرد ایرانی و لیبی، هامستر خاكستری، ول حفار، خفاش بال بلند، خفاش بال سفید و خارپشت اروپایی از جمله تنوع وحوش ارزشمند زیستگاه كلاهه اشتیان است.

72 گونه از 500 گونه پرندگان ایران در كلاهه آشتیان مشاهده شده و دامنه تپه ماهورها و كوه های این منطقه نظیر همند، كلاهه و پارك جنگلی این زیستگاه مامنی مناسب و امن برای زیست كبكو تیهو است. دشت های كلاهه آشتیان مانند عبدل آباد به دلیل وجود مزارع كشاورزی زیستگاه خوبی برای پرندگان دانه خور است و حضور جوندگان كوچك و خزندگان موجب شده كه پرندگان شكاری نیز در چرخه تنوع زیستی این منطقه شكار ممنوع موجود باشد.

هم اكنون 49 گونه خزنده بدون احتساب مارها و لاكپشت آبی و چهار گونه دوزیست در زیستگاه كلاهه آشتیان وجود دارد. در حوزه زیستگاهی كلاهه آشتیان روستاهای سفید شبان و آهوبه عنوان كانون تمركز انسانی وجود دارد و بزرگترین كانون انسانی نزدیك به این منطقه شكار ممنوع نیز شهر آشتیان است. این زیستگاه تا سال گذشته جزو شكارگاه های آازاد استان مركزی بود كه به دلیل غنای تنوع زیستی گیاهی و جانوری با پیگیری اداره كل حفاظت محیط زیست استان مركزی تحت حمایت های خاص در آمد.

هم اكنون 12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مركزی در قالب مناطق حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش، مناطق شكار ممنوع و اثرملی طبیعی تحت حمایت زیست محیطی است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:32 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

سرپرست دانشگاه تفرش از کسب مجوز پذيرش دانشجو در سه رشته جديد در مقطع کارشناسي ارشد اين دانشگاه خبر داد.

 

به گزارش سرويس «دانشگاهي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، احمد رضا رباني رشته‌هاي جديد کارشناسي ارشد این دانشگاه را مهندسي مکانيک گرايش ساخت و توليد، فيزيک گرايش اتمي و مولکولي و رياضي کاربردي عنوان کرد.

 

وي افزود: با اخذ مجوز پذيرش دانشجو در اين سه رشته، تعداد رشته‌هاي موجود در مقطع کارشناسي ارشد در دانشگاه تفرش به 16 رشته افزايش يافت.

 

سرپرست دانشگاه تفرش گفت: هم اکنون رشته‌هاي مهندسي عمران - سازه، مهندسي عمران - مکانيک خاک و پي، مهندسي عمران – نقشه برداري گرايش فتوگرامتري، مهندسي برق - قدرت گرايش ماشين هاي الکتريکي و الکترونيک قدرت، مهندسي برق - قدرت گرايش سيستم هاي قدرت و مهندسي برق – الکترونيک و مهندسي برق –کنترل ، مهندسي صنايع – صنايع و مهندسي صنايع- مديريت سيستم و بهره وري، رياضي کاربردي گرايش آناليز عددي، رياضي محض گرايش هندسه، فيزيک گرايش هسته‌اي، فيزيک گرايش ذرات بنيادي و نظريه ميدان‌ها در مقطع کارشناسي ارشد در دانشگاه تفرش داير است.

 

رباني با بيان اينکه اکنون دانشگاه تفرش در رشته دکتري رياضي دانشجو مي‌پذيرد، تصريح کرد: به زودي دکتري فيزيک گرايش کيهان شناسي نيز در اين دانشگاه راه‌اندازي مي‌شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:10 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی تفرش گفت: با راه‌اندازی پیست روباز اسب‌سواري به مساحت 5000 متر مربع امیدواریم بتوانیم شرایط را برای برگزاری مسابقات دانشجویی سوارکاری استانی و یا کشوری در این دانشگاه فراهم کنیم.

 

سعید احمدپور در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه دو ورزش سوارکاری و تیراندازی از ورزش‌های توصیه شده در دین مبین اسلام است یکی از مهمترین دلایل اقدام جهت راه‌اندازی پیست سوارکاری در این دانشگاه را افزایش نشاط و سرزندگی روحی و جسمی در دانشجویان عنوان و خاطرنشان کرد: این مهم که پرداختن به ورزش و تفریحات سالم به میزان قابل توجهی از ابتلای جوانان به بسیاری از معضلات اجتماعی جلوگیری می‌کند واقعیتی انکارناپذیر و ثابت شده است.

 

وی از کلنگ‌زنی اولین پیست سوارکاری دانشجویی دانشگاه‌های کشور در هفته آینده خبر داد و گفت: در آینده نزدیک به ورزش تیرو کمان نیز خواهیم پرداخت.

 

احمدپور همچنین پتانسیل ویژه شهرستان تفرش در حوزه پرورش اسب را به عنوان یک امتیاز برای مسوولان راه‌اندازی این پیست یادآور شد و اضافه کرد: از امکانات و ظرفیت مراکز مذکور برای آموزش سوارکاری و تأمین اسب مورد نیاز این پیست بهره خواهیم برد.

 

وی با بیان اینکه احداث دو پیست سرپوشیده و روباز در این دانشگاه پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: سوله‌ای که پیست سرپوشیده به مساحت 3 هزار متر مربع در آن ساخته خواهد شد آماده است و امیدواریم تا مهرماه سال جاری مانژ مربوط به این پیست به بهره‌برداری برسد. با توجه به آب و هوای سرد تفرش و بارش برف و باران در فصل زمستان این پیست سرپوشیده برای فصول سرد سال جوابگوی نیاز متقاضیان خواهد بود.

 

معاون دانشگاه تفرش استفاده از این پیست را ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه تفرش عنوان کرد و از تعامل با یکی از باشگاه‌های سوارکاری تفرش جهت تأمین چهار رأس اسب جهت راه‌اندازی پیست سرپوشیده خبر داد و گفت: در صورت استقبال دانشگاهیان این دانشگاه امکان افزایش تعداد اسب نیز وجود خواهد داشت.

 

وی تأمین بیمه دانشجویان و بیمه اسب‌های مورد استفاده در این پیست را از موارد بسیار مهمی عنوان کرد که با تعاملات انجام شده با مدیرکل تربیت بدنی استان و هیئت سوارکاری انجام خواهد شد .

 

احمدپور همچنین لزوم بکارگیری مربی کارآزموده دارای کارت مربیگری از فدراسیون سوارکاری را یکی از الزامات مورد توجه مسوولان دانشگاه در این حوزه دانست و تصریح کرد: مقرر شده است یکی از مربیان تهرانی با ویژگی‌های یاد شده هفته‌ای دو روز برای آموزش حرفه‌ای دانشگاهیان علاقمند در این دانشگاه حضور یابد.

 

وی افتتاح پیست سرپوشیده و کلنگ‌زنی پیست روباز را در هفته دفاع مقدس قطعی عنوان کرد و گفت: در مجموع 8 تا 10 میلیون تومان برای راه‌اندازی مانژ آموزشی هزینه خواهد شد

 

این مقام مسوول در دانشگاه تفرش در پایان اضافه کرد: در جلسه‌ای که در این رابطه با مدیرکل تربیت بدنی رییس هیئت سوارکاری و مسوولان شهرستان برگزار شد مقرر شد از امکانات شهرداری و اداره راه جهت راه‌اندازی پیست روباز استفاده شده و دانشگاه تا سقف 10 میلیون تومان جهت این پیست هزینه کند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:48 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل از اعلام اسامی راه‌یافتگان به مرحله نهایی هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی رضوی در اردبیل خبر داد.

خبرگزاری فارس: معرفی راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره مدیحه‌سرایی در اردبیل

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، منصور شرفی در جلسه هماهنگی برگزاری هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی در اردبیل اظهار داشت: از 669 اثر رسیده به هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی رضوی تعدادی موفق شدند تا به مرحله دوم راه یابند.

وی با بیان اینکه این جشنواره از سال گذشته به صورت دو مرحله‌ای انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: کلیه آثار رسیده به دبیر خانه پس از قضاوت و داوری اولیه به مرحله دوم راه یافته و به رقابت حضوری با یکدیگر می‌پردازند.

دبیر هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی رضوی در اردبیل یادآور شد: در بخش مداحی از 86 اثر رسیده به دبیر خانه 25 اثر توانست به مرحله نهایی راه یابد.

شرفی گفت: محمد حسین حسن زاده از یزد، علی اصغر رسولیان از سبزوار، جواد سلیمانی تربتی از مشهد، غلام حسن کردی از اهواز، مصطفی راغب از یزد، محمد خسرو پرویز از رشت، حسن رستمی از قائم شهر، محمدحسین دهقانی از اشکذر، سید مهدی موسوی از تهران، مالک رنجبر از میناب، سید ولی میر حسینی از تفرش، امیر عباس فیروزه‌چی از خلیل‌آباد خراسان رضوی، یاسر اسمعیلی از استان مرکزی، محمد پناهنده، مسعود غفرانی، علی داداش زاده، محمد آبروش، انور مطلب زاده، سید طه موسوی، بهروز بهزاد، محبوب شاه علی پور، ضرغام محرابیان، اتابک عبدالهی از اردبیل، محمد اسمعیلی  از مشگین‌شهر و جلال اسمعیلی از مشگین‌شهر راه‌یافتگان به مرحله نهایی بخش مدیحه‌سرایی جشنواره رضوی هستند.

این مسئول بیان داشت: در بخش چاوشی‌خوانی نیز از بین 47 اثر ارسال شده به دبیر خانه 14 گروه و چاوش‌خوان توانستند به مرحله رقابت حضوری راه یابند که گرو چاوشی‌خوانی ثامن‌الحجج  (ع) از شهرستان تفرش استان مرکزی، گروه حب‌الرضا (ع) از اردبیل، گروه برادران اسماعیلی از مشگین‌شهر، گروه صدف از میناب، اکبر حاجیانی از بوشهر، مالک رنجبر از میناب، محمد اختیاری از میناب، محمد خسرو‌پرویز  از رشت، کریم جماعتی از اردبیل، عبدالحمید قاسمی از بوشهر، مصطفی راغب از یزد، انور مطلب‌زاده از اردبیل، بهروز بهزاد از اردبیل، عبدالله دادی‌نژاد از میناب استان هرمزگان راه‌یافتگان به مرحله نهایی این بخش از جشنواره هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، ستاد برگزاری از ساعت 14 مورخ 91/06/28  الی ساعت 14 مورخ 91/06/31 آماده پذیرایی از راه‌یافتگان به مرحله نهایی هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی رضوی می‌باشد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:41 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

كارشناس باغبانی جهاد كشاورزی استان مركزی گفت: كشت زعفران در 77 هكتار از اراضی این استان آغاز شد.

اسدی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: این محصول در 210 قطعه زیر یك هكتاری، هشت مزرعه بین یك تا دو هكتار و یك زمین دو هكتاری كشت می شود.

وی بیان كرد: این محصول بیشتر در شهرستان های اراك، خمین، محلات، دلیجان و تفرش كشت می شود كه دارای اقلیمی خشك، نیمه بیابانی و آفتابگیر هستند.

اسدی خاطر نشان كرد: زعفران از جمله گیاهان دارویی حساس در مقابل ورزش بادهای سرد است كه باید در مناطق نسبتا گرم و خشك كاشته شود.

وی ادامه داد: هم اكنون شاغلان این بخش 224 نفر هستند كه كار كاشت، داشت و برداشت زعفران را در استان انجام می دهند.

كارشناس باغبانی جهاد كشاورزی استان مركزی اضافه كرد: متوسط تولید این محصول در هر هكتار سه و نیم كیلوگرم است .

سال گذشته بیش از 203 كیلوگرم زعفران در استان مرکزی تولید شده است./

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش :

فتحعلی واشقانی طی سال‌ها در کنار اساتید دیگر جزو هیأت داوران انجمن خوشنویسان ایران در زمینه خط نستعلیق بوده‌است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، وی همچنین به عنوان مربی و معلم خط نستعلیق در کلاس‌های انجمن خوشنویسان ایران از سال ۱۳۴۶ نیز فعالیت کرده‌است و از بنیانگذاران انجمن خوشنویسان استان مرکزی است که از بدو تأسیس تا کنون، این همکاری ادامه داشته‌است.

وی شاگرد استادان سیدحسین میرخانی و سیدحسن میرخانی است.

فتحعلی واشقانی در سال ۱۳۰۹ هجری خورشیدی در روستای واشقان از توابع فراهان تفرش متولد شد. دراوان کودکی نخست به فراگیری قرآن و تحصیلات مکتبی و تمرین خوشنویسی پرداخت. اولین استادش در خط، میرزا ذبیح‌الله واشقانی بود که اولین سرمشق را بر لوح چوبی با عبارت «اول کارها به نام خدا» تعلیم کرد.

وی در سال ۱۳۳۵ به تهران مهاجرت کرد و در کلاس اساتید بزرگی همچون سیدحسین و سیدحسن میرخانی شرکت نمود و مراحل رشد در خوشنویسی را طی کرد. انجمن خوشنویسان ایران در سال ۱۳۴۳ او را به عنوان اولین مدرس خود انتخاب نمود و بسیاری از شاگردان ایشان هم‌اکنون در انجمن خوشنویسان ایران به عنوان مدرس فعالیت می‌کنند.او در سال ۱۳۵۹ به تشخیص اساتید سیدحسن و سیدحسین میرخانی٬ علی اکبر کاوه و ابراهیم بوذری به درجهٔ استادی رسید.

وی در سال ۱۳۶۷ به استناد آثار قلمی و نمایشگاه و فعالیت فرهنگی هنری که از وی به جا مانده بودگواهینامه درجه یک هنری که معادل مدرک دکتری است را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.

استاد ضمن برگزاری کلاس های آموزشی به تاسیس انجمن خوشنویسان در شهرهای اراک، تفرش، آشتیان، ساوه، مامونیه، دلیجان، محلات، خمین، شازند، کمیجان، خنج، اوز، گراش، لار، لامر و بستک اهتمام ورزید.

او در سال ۱۳۷۱ به‌عنوان نماینده ایران برای اشاعه هنر خوشنویسی به کشور یمن رفت و در سال ۱۳۷۵ نیز به همراه سایر استادان به کشور جمهوری آذربایجان سفر کرد. وی در سال ۱۳۷۵از اکبر هاشمی رفسنجانی لوح تقدیر دریافت کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 8:10 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش :

مردم‌سالاری

روزنامه مردم سالاری در سرمقاله خود با عنوان « دکترحسابی و رابطه بین فضای اجتماعی و سرمایه اجتماعی » به قلم « میرزا بابا مطهری‌نژاد » آورده است.

یک مثل آفریقائی می‌گوید: کسی که میوه می‌خورد، باید سپاسگزار کسی باشد که درخت را کاشته است. معمار دانشگاه و کاشت درخت تحصیلات نوین دانشگاهی در کشور دکتر سیدمحمود حسابی است که این روزها بیستمین سال یاد درگذشت او را شاهد هستیم. هر کس که به هر شکل امروز در ایران از دانشگاه و محصولات فکری و علمی و عملی آن بهره می‌برد باید از این شخصیت جهانی و افتخاراتش سپاسگزار باشد.

دکتر حسابی را تنها به عنوان یکی از مفاخر علمی کشور نباید به حساب آورد که اگر تنها همین هم بود، بزرگداشت یاد و نام او سزاوار بود، ولی علاوه بر این امتیاز، دکتر حسابی برای نزدیک به یک قرن رابط بین‌ فضای اجتماعی و سرمایه اجتماعی در میان فرهیختگان کشور وابسته به حوزه و دانشگاه است. از دیدگاه صاحب‌نظران و جامعه‌شناسان صاحب‌نام فضای اجتماعی، نخستین و واپسین واقعیت موجود هر جامعه است که متضمن شناخت دنیای اجتماعی در قالب روابط است.

فضای اجتماعی، تنها تجمع انسان‌ها نیست، بلکه توزیعی از منابع اعمال و آرایش مقام‌های اجتماعی و متفاوت است.

خود مقام‌های اجتماعی نیز تنها در تضاد با دیگر مقام‌ها وجود دارند.

معنای سخن فوق این است که فضای اجتماعی دارای ساختی سلسله مراتبی بر پایه تفاوت‌ها و تمایزهاست. جایی که در آن افراد یا گروه‌ها بر پایه نوع روابطشان با یکدیگر و بر پایه نوع تمایز و تفاوت و جایگاهی که در برابر هم دارند، موجودیت می‌یابند.

این فضا هم یک حوزه قدرت است که اراده خود را بر عاملان اجتماعی تحمیل می‌کند و هم یک حوزه منازعه هست که این عاملان درون آن به رویارویی با وسایل و اهداف متفاوت مشغولند و بر حسب موقعیت هر یک در ساختار حوزه قدرت سببی برای حفظ یا تغییر ساختار می‌توانند باشند.

همانند جریان میدان‌های مغناطیسی و فلوی مغناطیسی. فلوی مغناطیسی در یک جریان مغناطیسی می‌تواند آنچنان نیرویی ایجاد کند که چرخ‌های عظیم یک صنعت را به حرکت در آورد. در میدان اجتماعی نیز سرمایه‌های اجتماعی و مفاخری چون دکتر حسابی آن چنان تحرکی را به وجود آورده است که خود باوری، اعتماد به نفس، امید به زندگی و نشاط و شادی، ثمره انکارپذیر آن است.

دکتر حسابی زندگی‌ای دارد که مجموعه متنوعی از میدان‌های اجتماعی را نیابت می‌کند و سیره و روش و ارتباطات او میدان‌های مربوط به ذوق و سلیقه، تولید دانشگاهی و روشنفکری، خلاقیت هنری، آموزش و زبان را نه تنها در زمان حیات که 20 سال بعد از فوت نیز به حرکت در می‌آورد.

دوست ندارم برداشت و احساسم را در مفاهیم فوق با تحلیل رفتار شناسانه از دکتر حسابی ساده‌سازی کنم و در ظرفی به نام یادداشت مطبوعاتی فرصتی هم برای این کار نیست، ولی از آنها که با زندگی این شخصیت ماندگار آشنائی دارند انتظار دارم این مفاهیم را با دقت و چند بار مرور کنند. به عنوان موید گفته‌هایم شما را دعوت می‌کنم خبر رویداد بیستمین سال یاد دکتر حسابی که روز پنج‌شنبه 15 شهریور در تهران و تفرش برگزار شد را مرور کنید.

کافی است اشاره کنم در مراسم تهران که شخصا افتخار حضور داشتم شما شاهد سخنانی با چاشنی پررنگ خاطره و شرح معاشرت با دکتر حسابی و الگو گرفتن و درس آموختن از زندگی او توسط طیف گسترده‌ای از مقام‌های اجتماعی هستید که برخی از آنها را ذکر می‌کنم: حجت‌الاسلام دکتر احمدی فیلسوف و رئیس انتشارات سمت، دکتر غفوری‌فرد فعال سیاسی، دکتر خادم ورزشکار و عضو شورای شهر تهران، حسامی طنزپرداز کهنسال، چند شاعر، دکتر حیدری نماینده سابق مجلس و استاد دانشگاه، عزت الله انتظامی هنرمند صاحب نام کشور، مدیر جوان سازمان چاپ و انتشارات وزارت ارشاد و سردار ساجدی نیا رئیس پلیس تهران و چند استاد دانشگاه در رشته فیزیک و یک پزشک و...علاوه بر عناوین سخنرانان، محتوای کلام و گفتار و دغدغه آنها در زنده نگهداشتن مقام و یاد استاد حسابی را با هیچ ترازویی نخواهید توانست به کیل آوری، مگر با آنچه که گفتم یعنی نقشی که حسابی در رابطه با فضای اجتماعی و سرمایه اجتماعی ایفا کرده است.

دقتی که در کشف و یادآوری تمایزها و تفاوت ها داشت و تجلیلی که همگونی‌ها و همسانی ها و همسائی‌ها به عمل می‌آورد. این نوع نگرش است که فضای اجتماعی برای رشد به وجود می‌آورد، نیروی اجتماعی تحول‌آفرین خلق می کند و شکل گیری فضای اجتماعی هم افزا را سبب می‌شود.

توجه به چنین سیره و روشی درمان درد امروز جامعه ما است. در کتاب «استاد عشق» که چاپ بیست و ششم آن در بیستمین سال یاد پروفسور حسابی رونمایی شد می‌گوید: «پروفسور حسابی در بازگویی روزهای بازپسین از همه می‌گویند، از پدر و مادربزرگ، همسر و هرکس که در گذر زندگی دستی و آغوشی به مهربانی به سویشان گشوده‌اند...»

در فرجام سخن، از اینکه برخلاف میل ناچار شدم در این مجال، کلی و شاید با ابهام بنویسم، پوزش می‌طلبم. چرا که ذکر برخی مصادیق ممکن است باعث سوءتفاهم شود و سوءتفاهم مانع حرکت و تفاهم و نقض غرض است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:33 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش :

سند سه جلدی هویتی پرفسور سید محمود حسابی همزمان با بیستمین آیین بزرگداشت این شخصیت علمی در تفرش رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک،  مدیر كل ثبت احوال استان مركزی در حاشیه این مراسم گفت : ایجاد گنجینه هویتی مشاهیر كشوردر راستای تجلیل و پاسداشت از مشاهیر و شخصیت های برجسته علمی، فرهنگی و سیاسی كشور در دستور كار ثبت و احوال قرار گرفته است.

چقایی با بیان اینكه تاكنون از 66 سند سه جلدی در استان رونمایی شده ، افزود: شخصیت های علمی و سیاسی بسیاری در طول تاریخ از استان مركزی به ویژه شهرستانهای اراك، تفرش و آشتیان برخاسته اند.

وی گفت : ثبت احوال استان به منظور معرفی این شخصیت های علمی به نسل امروز اقدام به ایجاد گنجینه اسناد هویتی در این شهرستان ها و سرمایه گذاری در این زمینه كرده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:5 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش :

خبرگزاری فارس: فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی گفت: تشکیل حلقه‌های بسیج صالحین موجب جلوگیری از انحراف فکری و اخلاقی نسل جوان و شکست جنگ نرم دشمنان می‌شود.

خبرگزاری فارس: تشکیل حلقه‌های بسیج صالحین از انحراف نسل جوان جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک غلامعلی ابوحمزه ظهر امروز در مراسم اختتامیه دوره آموزشی سرگروه‌های حلقه‌های تربیتی صالحین ویژه فرماندهان خواهر واحدهای بسیج مدارس استان مرکزی اظهار داشت: با طرح موضوعات اخلاقی، رفتاری و اجتماعی در حلقه‌های صالحین آگاهی‌های قشرهای مختلف مردم در زمینه برنامه‌ها و توطئه‌های دشمنان افزایش خواهد یافت که این مسئله موجب شکست توطئه‌های دشمنان می‌شود.

وی تصریح کرد: تشکیل این حلقه‌ها نقش مؤثری در آگاهی بخشی به جوانان دارد که بسیج دانش‌آموزی و فرهنگیان باید از این فرصت نهایت بهره را ببرند.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی تاکید کرد: پرداختن به مسائل و موضوعات در مدارس، دانشگاه‌ها و فضای آموزشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که باید مورد توجه قرار گیرد.

ابوحمزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم آشنایی خانواده‌ها با احکام و مسائل اعتقادی گفت: نهاد خانواده رکن اصلی تحول فرهنگی است چرا که خانواده‌ها می‌توانند از دوران کودکی فرزندان را با احکام اسلامی آشنا کرده و مسائلی چون رعایت حجاب و عفاف و حریم‌های اخلاقی و رفتاری را در وجود آنان نهادینه کنند.

وی با بیان اینکه اگر نهاد خانواده به خوبی به رسالت خود در این زمینه بپردازد، جامعه اسلامی به جامعه‌ای پویا و بالنده تبدیل خواهد شد افزود: با توجه به نقش خانواده در ترویج، گسترش و تعمیق باورهای دینی و افزایش سطح فرهنگ مذهبی تحکیم بنیان خانواده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی و فرهنگیان سپاه روح الله استان مرکزی نیز گفت: در این دوره آموزش‌های لازم در محورهای تعلیم و تربیت، مخاطب‌شناسی، اندیشه ولایت، تهاجم فرهنگی و پاسخ به شبهه‌ها به شرکت‌کنندگان ارائه شد.

مجید مهرجو افزود: این دوره با هدف آشنایی با اصول تربیتی شجره طیبه صالحین و راهکارهای اجرای بهتر آن در مدارس برگزار شده است.

این دوره با حضور 200 نفر از فرماندهان خواهر واحدهای بسیج مدارس شهرستان‌های اراک، تفرش، فراهان، شازند و آشتیان به مدت چهار روز در اراک برگزار شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:35 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

پروفسور، دكتر احمدپارسا از نخستين پيشكسوتان علم گياهشناسي نوين ايران، نخستين استاد گياهشناسي دانشگاه تهران و نخستين ايراني بود كه كار تحقيق علمي فلور (رستنيهاي) ايران را آغاز كرد و در نهايت دقت و ظرافت به انجام رساند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، وي «موزه علوم طبيعي ايران» را بنيان نهاد و بزرگترين اثر او، تأليف كتاب فلور مستقل ايران به نام «فلوردوليران» به زبان فرانسه است.

پروفسور پارسا بيش از ۶۰ سال از عمر خود را به تحقيق و تفحص درباره طبيعت ايران پرداخت و پنج سال پيش، در سن ۹۰ سالگي، در حالي كه هنوز به حرفهاش، سرزمينش و آثارش عشق ميورزيد، با طبيعت و هر آنچه داشت وداع كرد. پروفسور پارسا در فاصله سالهاي ۱۳۲۱ تا ۱۳۲۹ شمسي نخستين فلور مستقل ايران را به نام فلور «دوليران» به زبان فرانسه تأليف كرد كه در ۵ جلد و بيش از ۷۰۰۰ صفحه از سوي وزارت فرهنگ آن زمان منتشر شد.

كار تأليف فلور ايران با امكانات آن زمان، كاري بسيار بزرگ و سخت بود، اما دكتر پارسا، آن را با صبر و حوصله و تحمل مشقتهاي بسيار به پايان رساند. تأليف اين فلور در حالي انجام شد كه فلور بسياري از كشورهاي ما را خارجيها مينوشتند. حتي پيش از آن نيز، اتريشيها وآلمانيها، فلور ايران را جمعآوري ميكردند

.گونههاي گياهي ايران، گاه از طريق تاجران اروپايي به اين كشورها منتقل ميشد و بعد، از موزههاي اين كشورها سر درميآورد و پروفسور پارسا در آن شرايط حس ميكرد كه بايد كاري كند.

شاگردان استاد معتقدند كه وي، زماني به تنهايي به اين كار پرداخت كه نه در دانشگاه تهران (تنها دانشگاه نوبنياد آن زمان) و نه در هيچ جاي ايران، هرباريوم، كتابخانه تخصصي، امكانات پژوهشي و همكاران علمي متخصص براي اين كار نبود.پروفسور پارسا براي انجام تحقيقات خود، بناچار از منابع و نوشتههاي گياهشناختي خارجي به ويژه «فلورا ارينتاليس بواسيه» و مجموعههاي گردآورنده دانشمندان و جهانگردان اروپايي بهره گرفت و براي اين كار، سالها تلاش كرد.وي به مطالعه و تحقيق منابع خارجي اكتفا نكرد بلكه به تنهايي و يا به كمك دانشجويان و همكاران ايراني خود، به گردآوري نمونههاي جديدي از فلور ايران پرداخت.
پروفسور پارسا در بررسيهاي خود در خارج و داخل كشور توانست، ترادف گياهشناختي بسياري از گونههاي گياهي را نشان دهد و از تكرار آن، جلوگيري كند. چرا كه نمونههاي گياهان ايران را گياهشناسان و پژوهشگران اروپايي در مدت حدود دو قرن و نيم از نواحي مختلف گردآورده و بيتوجه به كارهاي ديگران مستقلاً بررسي و نامگذاري كرده بودند و از اين رو نامهاي علمي مترادف بسياري در نوشتههاي گياه شناختي اروپاييان بود كه گمراه كننده بود.

«دكتر احمد قهرمان» استاد دانشگاه تهران و از شاگردان پروفسور پارسا در اين باره ميگويد: «اگر به عصري كه استاد پارسا كارهاي تحقيقاتي علمي و پايهاي را براي تأليف فلور در ايران شروع كرد، توجه كنيم، ميبينيم كه آغاز اين كار بزرگ با چه دشواريها و مشكلاتي روبهرو بود و نگارش آن تا چه اندازه به صبر، حوصله، پشتكار، خستگيناپذيري و تحمل نياز داشت. با توجه به وسعت كار و اين واقعيت كه فلورهاي كشورهاي همجوار ايران مثل تركيه و عراق را دانشمندان خارجي تدوين كردهاند، تأليف فلور ايران از كارهاي شاخص علمي در قرن ۱۹ ميلادي است.»

پروفسور پارسا براي انجام اين كار، تمامي گياهان و رستنيهاي ايران را جمعآوري و كدگذاري كرد و نخستين مرحله پژوهشي خود را پس از اخذ دكتراي گياهشناسي و بازگشت به ايران به جمعآوري نمونههاي گياهي زادگاهش «تفرش» اختصاص داد و پس از آن، نمونههاي ديگر نقاط ايران را نيز جمعآوري كرد. پروفسور «قدرتالله پارسا» از خويشاوندان و دوستان نزديك استاد ميگويد: «خوب به ياد دارم در سالهاي ۱۳۲۷ كه من، دوره دبيرستان را ميگذراندم، تابستانها ايشان به تفرش ميآمد و سرگرم نمونهبرداري و تحقيق از گياهان كوههاي آن منطقه ميشد و روزانه بيش از ده ساعت به نوشتن كتابهاي گياهشناسي به زبان فرانسه ميپرداخت و مرتباً نوشتههاي آماده شده را براي چاپ مجموعه كتاب «فلور ايران» به تهران و وزارت فرهنگ آن زمان ميفرستاد.»

وي، علاوه بر اين پژوهش به بررسي فلور كشورهاي ديگر نيز پرداخت و سپس نمونههاي منحصر به فردي از فلور ايران را ضمن تحقيقات خود، بررسي كرد كه بعدها در ۵ جلد متمم فلور مذكور شدند.

پروفسور پارسا در اواخر عمر خود مجدداً در فلور گياهي ايران تجديد نظر كرد و سپس نسخه جديدي از آن را با كمك «دكتر زينالعابدين ملكي» (يكي از شاگردان خود) تهيه و ترجمه كرد كه چاپ آن در ۱۱ جلد پيشبيني شده است و تاكنون جلد اول و دوم آن (به ترتيب در سال ۱۳۵۸ و ۱۳۶۳) از سوي وزارت فرهنگ و آموزش عالي به چاپ رسيده است.

پروفسور قدرتالله پارسا ميگويد: «فلورهاي تأليفي استاد از كارهاي عالي او در سطوح بينالمللي است كه زينتبخش تمام دانشگاههاي اروپايي و آمريكايي است. وقتي در سال ۱۳۵۰ در پاريس مشغول تحصيل بودم، به اتفاق پروفسور احمد پارسا به دانشكده علوم و موزه گياهان دانشگاه پاريس رفتيم و رئيس دانشكده از استاد بسيار استقبال و تجليل كرد و كتابهاي مفصل او را در كتابخانه آن دانشكده نشان داد و اظهار داشت كه اين كتابها از كاملترين و بهترين كتابهايي است كه استادان و دانشجويان به عنوان مرجع استفاده ميكنند.»
ساير تأليفات استاد پارسا داراي مقالات بسياري در مورد فلور ايران در مجلات بينالمللي به خصوص در نشريه علمي گياهشناسي «كيو» لندن است. از تأليفات استاد به زبان فارسي نيز ميتوان دو جلد كتاب گياهان شمال ايران (سال ۱۳۱۸، شركت چاپخانه ارژنگ تهران)، كتاب دارونامه (۱۳۲۵، انتشارات وزارت فرهنگ سابق)، كتاب اندامشناسي گياهان (سال ۱۳۳۱، انتشارات وزارت فرهنگ سابق)، ۳ جلد كتاب تيرهشناسي يا تاگزونومي گياهان آوندي (سال ۱۳۳۴، انتشارات دانشگاه تهران) و... را نام برد. موزه علوم طبيعي ايران از تأسيس تا فراموشي

پروفسور احمد پارسا ، پس از اخذ دكتراي گياهشناسي و علوم طبيعي در فرانسه، به ايران بازگشت. وي در سالهاي نخست مراجعت، به تنهايي و در سال ۱۳۱۶ كه در مقام استاد گياهشناسي دانشكده علوم و دانشسراي عالي دانشگاه تهران قرار گرفت، به اتفاق برخي شاگردان خود به گردآوري گياهان ايران پرداخت. در سال ۱۳۲۴ موزه علوم طبيعي را با بودجه وزارت فرهنگ آن زمان كه تأمين كننده بودجه دانشگاه تهران نيز بود،

در قسمتي از ساختمان بزرگ دبستان حكيم نظامي سابق (واقع در مقابل موزه ايران باستان) تأسيس كرد و گياهان گردآوري شده را به منظور تأسيس «هربيه ملي» به آن موزه انتقال داد و به اين ترتيب «هرباريوم موزه علوم طبيعي ايران» را بنيان نهاد. در سال ۱۳۳۳ وزارت فرهنگ به علت تفكيك بودجهاش از بودجه دانشگاه، بودجه اين موزه را قطع و نياز خود را به محل آن اعلام كرد و هرباريوم و اشياي موزه به ناچار به ساختمان دانشكده علوم دانشگاه تهران منتقل شد.

با مأموريت دكتر پارسا در سال ۱۳۳۵ به آمريكا، سرپرستي موزه به «دكتر علي زرگري» واگذار شد و سپس در همان سال، با تأسيس «مؤسسه مطالعات مناطق خشك» دردانشگاه تهران، گياهان اين موزه به اين مؤسسه منتقل شد كه متأسفانه از آن سنگها و فسيلها ديگر اطلاعي در دست نيست و به اين ترتيب، نام «هرباريوم موزه علوم طبيعي» از ميان رفت.

دكتر زرگري مسئوليت هرباريوم مؤسسه مطالعات مناطق خشك را تا سال ۱۳۴۰ به عهده داشت. با انحلال اين مؤسسه، گياهان هرباريوم آن به دانشسراي عالي انتقال يافت و پس از آن «دكتر گل گلاب» اين نمونهها را به دانشكده داروسازي انتقال داد.

«دكتر قهرمان» در اين باره ميگويد: «يادم ميآيد كه با دكتر شيباني رئيس وقت دانشگاه تهران رفتيم پيش ايشان و گفتيم كه اين نمونهها را پس بدهند ولي كارمندهايشان را به ما دادند و در حالي كه ما با تورم نيروي كار مواجه بوديم، گياهان هنوز همان جا بود. بعد از انقلاب هم، خيلي سعي كرديم كه آنها را پس بگيريم اما نشد.»
به اين ترتيب «هر باريوم» پروفسور پارسا كه تقريباً حاوي همه گياهان مذكور در فلور ايران بود - از جمله، نزديك به ۲۵۰ گونه جديدي كه وي از ايران براي فلور دنيا تشخيص داده و به نام خود او بود و نمونه نخست آنها در مورد گياهشناسي «كيو» لندن هنوز به عنوان «تايپ» وجود دارد- در اين دست به دست شدنها از بين رفت. پروفسور احمد پارسا در نامهاي كه به دكتر احمد قهرمان (۱۰/۲/۱۳۷۳) نوشته، آورده است: «... من از سرنوشت موزه تاريخ طبيعي خودم بسيار ناراحتم. آن كلكسيون معظم زمينشناسي (فسيل و سنگ) و جانورشناسي و گياهشناسي چه شد؟ من از هر نمونه گياهان ايراني، يكي يا چند تا داشتم كه در «كيو» به دقت نامگذاري كرده بودم. گويا سرنوشت همه كلكسيونها را به دست و عهده چند نفر بياطلاع و مغرض داده بودند...»
پروفسور دكتر احمدپارسا دردوم خرداد سال ۱۳۷۶ در كاليفرنيا درگذشت.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:27 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

 

نشست هیات سوارکاری استان مرکزی با حضور مدیر کل تربیت بدنی استان مرکزی، سرپرست دانشگاه تفرش و مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان مرکزی و فرماندار شهرستان تفرش در دانشگاه تفرش برگزار شد.

 

 

به گزارش سرويس دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر احمد رضا ربانی سرپرست دانشگاه تفرش در این مراسم گفت: برای اولین بار در سطح دانشگاه‌های کشور پیست اسب سواری در دانشگاه تفرش ایجاد می‌شود.

 

 

وی با بیان اینکه بسترهای ایجاد پیست سوارکاری در دانشگاه تفرش از دو سال گذشته در این دانشگاه فراهم شده است، افزود: ایجاد مجتمع سوارکاری در این دانشگاه منوط به همکاری ادارات ذی ربط شهرستان تفرش است.

 

 

سرپرست دانشگاه تفرش ادامه داد: به منظور ایجاد جاذبه در بین دانشجویان این دانشگاه و افزایش جاذبه‌های گردشگری، دانشگاه تفرش ورزش سوارکاری را در اولویت کاری خود قرار داده و مقرر شده در هفته دفاع مقدس پیست سوارکاری دانشگاه تفرش با حضور مسوولین افتتاح شود.

 

 

مدیر کل تربیت بدنی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: فرهنگ سازی و بومی سازی مهمترین عنصر سوق دادن مردم استان از جمله جوانان به ورزش سوارکاری است.

 

 

نجفی افزود: اداره‌کل تربیت‌بدنی استان مرکزی از آمادگی لازم به منظور آموزش ورزش سوارکاری به علاقمندان برخوردار است که برای موفقیت در این امر نیازمند حمایت همه جانبه همه ارگانها و سازمانهای دخیل در این رشته ورزشی است.

 

 

وی تخصیص تسهیلات لازم به سوارکاران، واگذاری زمین با کاربری ورزشی به منظور توسعه رشته های ورزشی سوارکاری به باشگاههای سوارکاری و بیمه سوارکاران را از مهمترین برنامه های حمایتی این اداره در راستای توسعه ورزش سوارکاری عنوان نمود.

 

 

رییس هیات سوارکاری استان مرکزی و مدیر کل آموزش فنی و حرفه استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سوارکاری یک صنعت است که در امر ایجاد اشتغال برای جوانان بسیار تاثیر گذار است.

 

 

مهندس سید بهرام نجفی زاده افزود: پتانسیل لازم برای توسعه ورزش سوارکاری در شهرستان تفرش با وجود 200 راس اسب و آب و هوای مطلوب مهیا است که انتظار می‌رود این شهرستان به قطب سوارکاری استان تبدیل گردد.

 

 

وی برگزاری کلاس‌های آموزشی پرورش اسب در استان مرکزی و تصویب پرورش اسب به عنوان یکی از مشاغل خانگی به منظور تخصیص تسهیلات اشتغالزایی را از مهمترین برنامه‌های حمایتی هیات سوار کاری استان در سال جاری بیان کرد.

 

 

وي افزود: دانشگاه تفرش با توجه به شرایط لازم و موقعیت شهری آماده ایجاد پیست و مجتمع سوارکاری به منظور ایجاد روحیه نشاط در دانشجویان و جذب آنان به این ورزش می باشد.

 

 

گفتنی است، ایجاد کمیته ویژه سوارکاری، حمایت شهرداری به منظور ایجاد مجتمع سوارکاری در شهرستان تفرش، افتتاح مجتمع سوارکاری دانشگاه تفرش و ایجاد حمایت‌های مالی تربیت بدنی استان مرکزی از هیات سوارکاری شهرستان تفرش از مهمترین مصوبات این نشست بود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:13 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: رئیس هیئت سوارکاری استان مرکزی با اشاره به ظرفیت‌های بالای تفرش برای رشته سوارکاری گفت: شهرستان تفرش یکی از شهرهای مستعد استان برای توسعه ورزش سوارکاری است.

خبرگزاری فارس: تفرش از شهرهای مستعد برای توسعه ورزش سوارکاری است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک سیدبهرام نجفی‌زاده ظهر امروز در نشست هیئت سوارکاری استان با فرماندار و سرپرست دانشگاه تفرش اظهار داشت: در حال حاضر پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های خوبی برای توسعه رشته سوارکاری در تفرش فراهم است که می‌توان با تعامل یکدیگر از این ظرفیت‌ها نهایت بهره را برد.

وی تصریح کرد: وجود بیش از 200 رأس اسب و آب و هوای مطلوب از ظرفیت‌های خوب این شهرستان برای پرداختن به رشته سوارکاری است که در صورت بهره‌گیری مناسب از این ظرفیت‌ها تفرش به قطب سوارکاری استان تبدیل خواهد شد.

رئیس هیئت سوارکاری استان مرکزی با بیان اینکه سوارکاری یک صنعت است که در صورت بهره‌برداری صحیح از این صنعت می‌توان بخشی از مشکل اشتغال جوانان را برطرف کرد، گفت: هیئت سوارکاری استان در تلاش است با تعریف پرورش اسب به عنوان یکی از مشاغل خانگی بتواند تسهیلات مناسبی را جذب و در اختیار علاقمندان قرار دهد و در این زمینه به اشتغالزایی بپردازد.

فرماندار تفرش نیز گفت: باید تلاش شود تا از سرمایه بخش خصوصی برای توسعه این رشته در شهرستان نهایت بهره را برد که در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته است.

اصغر عالیخانی افزود: این شهرستان با وجود پتانسیل‌های کافی در زمینه پرورش اسب با بی‌مهری‌های بسیاری برای توسعه این رشته مواجه است که کمبود امکانات دولتی برای توسعه سوارکاری از جمله این بی‌مهری‌ها است.

سرپرست دانشگاه تفرش نیز با اشاره به اینکه دانشگاه تفرش برای نخستین بار در سطح دانشگاه‌های کشور پیست اسب سواری را در این دانشگاه دایر کرد، گفت: در هفته دفاع مقدس پیست سوارکاری دانشگاه تفرش با حضور مسئولان راه‌اندازی خواهد شد.

احمدرضا ربانی با اشاره به اینکه بسترهای ایجاد پیست سوارکاری در دانشگاه تفرش از دو سال گذشته در این دانشگاه فراهم شده است، خاطر نشان ساخت: دانشگاه برنامه‌های خوبی را به منظور ایجاد جاذبه در بین دانشجویان و افزایش جاذبه‌های گردشگری این دانشگاه  در ورزش سوارکاری در دستور کار قرار داده است.

ایجاد کمیته ویژه سوارکاری، حمایت شهرداری به منظور ایجاد مجتمع سوارکاری در شهرستان تفرش و افتتاح مجتمع سوارکاری و ایجاد حمایت‌های مالی از هیئت سوارکاری شهرستان تفرش از مهم‌ترین مصوبات این نشست بود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:43 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: آیین بزرگداشت پروفسور محمود حسابی پنجشنبه، 16 شهریور ماه برگزار می‌شود.

خبرگزاری فارس: بیستمین بزرگداشت پروفسور حسابی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بنیاد پروفسور سید محمود حسابی، بزرگداشت این دانشمند بزرگ ایرانی در دو بخش و ابتدا در منزل وی در شهر تهران (از ساعت 8 تا 10) و سپس در شهر تفرش و بر سر مزار این دانشمند ایرانی (از ساعت 17)  پنجشنبه 16 شهریور برگزار می‌شود.

بر اساس این گزارش،‌ سیدمحمود حسابی سال 1281 از والدینی تفرشی در شهر تهران به دنیا آمد. این خانواده بعد از چند سال به بیروت مهاجرت کردند و حسابی تحصیلات ابتدایی خود را در این شهر آغاز کرد.

وی از کودکی با مسایل دینی و ادبی آشنا شد، قرآن کریم و دیوان حافظ را حفظ کرد و بر بوستان‌ و گلستان‌ سعدی، شاهنامه‌ فردوسی‌، مثنوی‌ مولوی‌ و منشآت‌ قائم‌ مقام‌ مسلط شد.

«افعال فرانسه به فارسی»، «وندها و گهواژه‌های فارسی»، «چگونگی تاریخ ایران»، «کتاب‌های فیزیک دبیرستان» در سال 1318، کتابی در تفسیر امواج دوبر در شش رساله از سوی دانشگاه تهران، کتاب «دیدگانی فیزیک»، «قانون تاسیس دانشگاه»، «نام‌های ایرانی»، «واژه‌نامه تخصصی فیزیک» و رساله «نظریه ذرات بی‌نهایت گسترده» از آثاری هستند که از این فیزیکدان، سناتور، وزیر آموزش و پرورش، بنیانگذار فیزیک دانشگاهی ایران بر جای مانده است.

وی در مجموع 21 کتاب و مقاله منتشر کرده که حوزه‌های مختلفی مانند فیزیک و ادبیات فارسی را پوشش می‌دهند.

پروفسور حسابی مدت‌ها در بخش علمی بنیاد آموزشی دارالمعلمین عالی در رشته‌ فیزیک و شیمی تدریس کرد. این انجمن در سال 1321 به دانشسرا تغییر نام یافت.

وی در تدوین اساسنامه طرح تاسیس دانشگاه تهران همکاری داشت و دانشکده فنی و دانشکده علوم این دانشگاه را بنیان گذاشت و سال‌ها ریاست دانشکده علوم را عهده‌دار بود.

منزل استاد محمود حسابی در تهران، واقع در محله تجریش، چهار راه حسابی، اکنون به «موزه دکتر حسابی» تبدیل شده و در آن وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشان‌ها و تقدیرنامه‌ها و عکس‌های قدیمی وی به نمایش گذاشته شده‌اند.

پروفسور محمود حسابی، 12 شهریور ماه سال 1371 در شهر ژنو سوییس درگذشت و در شهر تفرش به خاک سپرده شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:40 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

سرپرست دانشگاه تفرش از کسب مجوز پذیرش دانشجو در سه رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه خبر داد و گفت: به زودی رشته فیزیک گرایش کیهان شناسی در این دانشگاه راه اندازی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر،‌ دکتر احمدرضا ربانی، رشته های جدید کارشناسی ارشد این دانشگاه را مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید و فیزیک گرایش اتمی و مولکولی و ریاضی کاربردی عنوان کرد.

وی افزود: با اخذ مجوز پذیرش دانشجو در این سه رشته تعداد رشته های موجود در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تفرش به 16رشته افزایش یافت.

سپرست دانشگاه تفرش گفت: هم اکنون رشته های مهندسی عمران - سازه، مهندسی عمران- مکانیک خاک و پی، مهندسی عمران – نقشه برداری گرایش فتوگرامتری ، مهندسی برق- قدرت گرایش ماشین های الکتریکی و الکترونیک قدرت، مهندسی برق - قدرت گرایش سیستم های قدرت، مهندسی برق – الکترونیک و مهندسی برق –کنترل، مهندسی صنایع – صنایع و مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری، ریاضی کاربردی گرایش آنالیز عددی، ریاضی محض گرایش هندسه، فیزیک گرایش هسته ای، فیزیک گرایش ذرات بنیادی و نظریه میدانها در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تفرش دایر است.

دکتر ربانی با اشاره به اینکه اکنون دانشگاه تفرش در رشته دکتری ریاضی دانشجو می پذیرد تصریح کرد: به زودی دکتری فیزیک گرایش کیهان شناسی نیز در این دانشگاه راه اندازی می شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:18 | نویسنده : میثم اله وردی |