پایگاه خبری هدهد تفرش:

 
 
گروه استان ها- فردي كه اقدام به سرقت ميلياردي از منزلي در شهرستان "تفرش" استان مركزي كرده بود با اقدام سريع كارآگاهان پليس دستگير شد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از  پايگاه خبري پليس، در اواخر شب گذشته شهروندي تفرشي طي تماس با مركز فوريت هاي پليس 110 شهرستان اعلام داشت در حاليكه شب گذشته به اتفاق خانواده از منزل خارج شده بود در مراجعت متوجه به هم ريختگي وسايل منزل شده و احتمال هر گونه سرقت را متصور مي داند.

بنا بر اين گزارش، بلافاصله اكيپي مجرب از كاراگاهان پليس شهرستان براي بررسي موضوع به محل اعزام كه در بررسي هاي صورت گرفته مشخص شد طلا و جواهراتي به ارزش تقريبي يك ميليارد و 200 ميليون ريال از منزل صاحبخانه مورد سرقت واقع شده است.

سرگرد "سيروس دالوند" سرپرست انتظامي شهرستان "تفرش" در اين باره به خبرنگار ما گفت : با گزارش اين سرقت ، بلافاصله اقدامات پليس براي شناسايي سارق شروع و ماموران انتظامي در تحقيقات فني خود توانستند سارق را شناسايي کنند.

وي ادامه داد : با اعلام مشخصات متهم مورد نظر به كليه واحدهاي گشتي و در تحقيقات صورت گرفته وي در كمترين زمان ممكن در يكي از محله هاي قديمي شهر شناسايي و دستگير شد.

سرگرد دالوند در پايان با اشاره به كشف اموال مسروقه و ارجاع پرونده متهم به دستگاه قضايي به كليه شهروندان توصيه كرد ، استفاده از وسايل هشداري و ايمني و نگهداري اشياء با ارزش در صندوق امانات بانك عاملي است در كاهش وقوع سرقت كه لازم است شهروندان محترم در پيشگيري از سرقت به اين مهم توجه داشته باشند و تلفن 110 را به عنوان سريع ترين پل ارتباطي پليس و مردم به خاطر بسپارند.

 

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:44 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

سحاب در تاریخ سوم دی‌ماه سال ۱۳۰۰ هجری شمسی در روستای «فم» تفرش متولد شد. عباس سحاب به‌دلیل علاقه وافر به دانش جغرافیا در سال ۱۳۱۵ش به‌همراه پدر، سنگ بنای نخستین مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی خصوصی ایران را گذاشت. وی در سال ۱۳۳۴ش با همکاری مؤسسه کلمبوس آلمان، کره جغرافیایی را به خط و زبان فارسی تولید کرد. وی با تشکیل نخستین نمایشگاه اسناد تاریخی و جغرافیائی خلیج فارس در سال ۱۳۴۵ش و تدوین و انتشار چند مجلد اطلس به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی و شرکت در مجامع علمی داخل و خارج کشور و تشکیل نمایشگاه‌ها در این زمینه اهتمام کرد.

عباس سخاب افزون بر مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب و چاپخانه جغرافیایی سحاب، کتابخانه جغرافیایی سحاب را نیز به یادگار گذاشته است. مهندس عباس سحاب، بنیان‌گذار نقشه‌نگاری نوین در ایران، سرانجام در ۱۴ فروردین ۱۳۷۹ش در سن هفتاد و نُه سالگی دار فانی را وداع گفت و در قطعه هنرمندان و دانشمندان ایران در گورستان بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 1:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

مراسم خطبه خوانی حضرت زینب (س)عصر دوشنبه همزمان با فرا رسیدن اربعین حسینی در حسینیه تاریخی زاغرم شهرستان تفرش برگزار شد.

 

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل ازخبرگزاری ایرنادر این آیین معنوی که به همت بسیج خواهران حوزه الزهرا (س) و با حضور جمعی از بانوان بسیجی عاشورایی برگزار شد، نحوه به اسارت گرفته شدن و همچنین خطبه حضرت زینب (س) در برابر یزید فاسد به صورت نمادین اجرا شد.

بانوان شرکت کننده این مراسم در سوگ مولا و سرورشهیدان عالم حضرت امام حسین (ع) و اسرای کربلا گریسته و عزاداری کردند.

برگزاری مسابقه از خطبه های حضرت زینب (س) از برنامه های جانبی این مراسم بود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:15 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:


 تعزیه هنری آئینی سنتی که خاستگاه اصلی آن در سوگ و عزاداری است. هنری که از زمان صفویه در عزاداری امام حسین (ع)شکل و جایگاه ویژه ای پیدا کرد. اما وقتی هنری ریشه در گذشته و اعتقادات مردم داشته باشد، نمی تواند در مسیر زمان خود را از برخی تغییرات حفظ کند، گاه این تغییرات در مسیر بالندگی است و گاه تحریف نامیده می شود. هنر با اصالت تعزیه نیز از ورود برخی تحریف ها از جمله حضور شیر در عاشورا، از این آسیب ها بی امان نمانده است.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از  خبرنگار مهر، استان مرکزی مهدِ تعزیه کشور است و مردمان تفرش و فراهان بی شک طلایه داران این هنر هستند، هرچند که دغدغه اصلی اهالی تعزیه استان مرکزی جلوگیری از ورود برخی تحریفات در تعزیه هست و جمع آوری نسخ معتبر و پژوهش در این خصوص را در راس برنامه های خود قرار داده اند، ولی گاه برخی گوشه ها در بعضی مجالس دیده می شود که اختلاف نظرهایی را به همراه دارد، گوشه هایی که در حافظه قومی و مذهبی ما ماندگار شده است.

همه ما خاطراتي از كودكي هايمان داريم كه گاه برايمان سوال بوده است و گاه پر از هيجان. بزرگتر كه مي شويم ديگر ياد آن تصويرها به اندازه آن زمان ها باعث حيرتمان نمي شود ولي برخي از آن ها هنوز برايمان سوالند، سوال هايي كه شايد بايد جوابش را جستجو كرد، یکی از این سوال ها وجود شير در تعزيه های عاشورا است. شیری که در عزاداری های ایران زمین به نماد تبدیل شده است. شیری که زاییده تخیلات ما آدمهاست و سندیت تاریخی ندارد.

داستان های فرعی برای ایجاد تاثیرگذاری بیشتر در مخاطب است

استاد دانشگاه و كارشناس تعزيه مي گويد: حضور شير در تعزيه روز عاشورا، حضوري نمادين است.

سعید آهنگرانی با بيان اينكه برخي از داستان هاي كوتاه در تعزيه براي اثرگذاري بيشتر وارد شده است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار مي كند: داستان سلطان قيس هندي و وزير مسلمانش كه در تعزيه عاشورا روايت مي شود از جمله اين داستان هاي كوتاه است و سنديت تاريخي ندارد.

وی مي افزايد: فلسفه وجودي اين قصه به شعار "كل ارض كربلا و كل يوم عاشورا" بر مي گردد كه گوياي اين است كه امام حسين(ع) در روز عاشورا در هر جرياني كه بر روي زمين اتفاق افتاده است، حضور داشته است.

آهنگرانی ادامه می دهد: داستان شير در تعزيه روز عاشورا برمي گردد به سلطان قيس و وزيرش كه در آن روز براي شكار بيرون رفته اند و در همان حین شیری به آن ها حمله می کند، در آن هنگام وزير قیس که مسلمان است، مي گويد: من امامي دارم كه اگر صدايش كنيم بي ترديد به كمكمان مي آيد تو نيز مسلمان شو. سلطان شهادتين مي گويد و حسين را ياد مي كند و امام حسين به ياريشان مي آيد.

وی اضافه می کند: در بخش دیگر داستان امام حسين(ع) به شير مي گويد كه بعد از شهادتش از جنازه هايشان حفاظت كند، كه نمونه آن در تعزيه هاي گذشته بازار اراك اجرا مي شد، در آن زمان شير در ارابه اي بالاي سر جنازه شهداي كربلا بر سر خود كاه مي ريخت.

این کارشناس با اشاره به اينكه اين داستان در مجموعه تعزيه هاي فرعي قرار مي گيرد، مي افزايد: علت اصلي ورود اين داستان ها و گوشه ها به تعزيه ها نمادهايي برای تاكيد بر حقانيت قيام حسين (ع) است.

وجود شیر انحرافی در اصل واقعه عاشورا ایجاد نکرده است

دیگر کارشناس تعزیه استان نیز می گوید: عاشورا سراسر زیبایی و تمام شهادت ها و جراحات آن روز ائمه چیزی جز زیبایی و غنی شدن مذهب تشیع نداشته است.

اسماعیل مجللی با بیان اینکه منبع موثقی برای حضور شیر در روز عاشورا در دست نیست، می افزاید: البته این نمی تواند به خودی خود دلیل بر تحریف بودن این داستان باشد، زیرا موجب انحراف دین و یا ایجاد خلل در فلسفه عاشورا نشده است و مخالفتی با اصل واقعه نداشته است.

وی با بیان اینکه شیر در فرهنگ ایرانی به عنوان یک موجود مقتدر است و یک توتم محسوب می شود، خاطرنشان می کند: همانطور که دیده ایم حضرت علی (علیه السلام) نیز به خاطر غیورمردی ها و دلاوری هایش شیر خدا تلقی شود.

وی می گوید: درست است که هیچ واقعیتی و سند تاریخی اشاره به حضور شیر نداشته است اما قطعا این تغییرات و  اضافه ها در رسیدن اخبار از یک بلاد به بلاد دیگر با توجه به نبود رسانه های دیداری و شنیداری طبیعی بوده است.

مجللی با بیان اینکه عاشورا مامن و ملجا مسلمان و شیعیان برای توسل است، می افزاید: شیر به عنوان یک توتم و نماد با روز عاشورا سنخیت پیدا کرده است و به نظر من هیچ انحرافی در اصل و پیام عاشورا ایجاد نکرده است بلکه به دلیل عزیز بودن شهدای عاشورا به عنوان موجودی قدرتمند وظیفه پاسبانی از جنازه شهدای عاشورا را به عهده داشته است.

وی بیان می کند: هم اکنون تحریف های بیشتری وجود دارد که به پیکره تعزیه به عنوان هنر اصیل و آئینی ضربه وارد کرده که بیشتر از این موضوع نیازمند بازنگری است.

مطالب تعزیه باید بر اساس واقعیت و تاریخ انتخاب شوند

با این وجود برخی از کارشناسان مذهبی وجود چنین داستان های فرعی را تحریف می دانند و خواستار بازنگزی در برخی نسخ تعزیه هستند. معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان مرکزی با اشاره به اینکه تعزیه یا شبیه خوانی هنری آئینی و نوعی نمایش مذهبی و سنتی ایرانی شیعی است، می گوید: تعزیه یکی از عناصر فرهنگی و تاثیرگذار در ایران است که جایگاه ویژه ای در فرهنگ ما دارد.

حجت الاسلام داوود چمانی تاکید می کند: نکته حائز اهمیت این است که در اجرای این آئین مطالب بر اساس واقعیت و از روی تاریخ اسلام و به صورت صحیح و دقیق نوشته و بیان شود.

وی می افزاید: ساحت عزاداری امام حسین (علیه السلام) باید از آسیب ها و تحریف ها حفظ شود و نباید بافته های ذهنی، حدس، گمان و تخیلات در آن راه یابد، زیرا اثرگذاری خود را از دست خواهد داد.

داستان های فرعی اجازه بهره برداری صحیح از اصل مطلب را نمی دهند

چمانی در خصوص وجود شیر در تعزیه روز عاشورا می گوید: امثال این داستان ها در واقعه عاشورا همچون ورود شیر و عروسی حضرت قاسم علیه السلام و... صرفا جهت گریاندن مردم است و اجازه بهره برداری صحیح و درست از واقعه عاشورا را نمی دهد.

معاون فرهنگی و پژوهشی تبلیغات استان ادمه می دهد: واقعه عاشورا یک مکتب تعلیمی و تربیتی زنده است و وجود داستان هایی از این دست یک سو نگری نسبت به حادثه عاشوراست که باید در این بخش بازنگری شود.

چمانی بیان می کند: وجود برخی ابزارها در عزاداری ها و تعزیه بیشتر جنبه سرگرمی دارد تا اعتقادی و آن را تبدیل به یک نمایش صرف کرده است .

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات استان ادامه می دهد: تعزیه هنری است که با روح و جان مخاطب ارتباط برقرار می کند و محبت و عقلانیت دو بال مهم آن محسوب می شوند.

وقایع عاشورا و نهضت سیدالشهدا را با روایتگری صحیح و درست برای دیگران بیان کرد

چمانی با بیان اینکه تعزیه ارتباط عاطفی و اعتقادی دارد، می گوید: تعزیه علاوه بر مرثیه سراسر حماسه، اخلاق، سیاست، عرفان و معنویت است و در این میان برای گرفتن نتیجه مطلوب از عزاداری این روز باید با به شناخت صحیح فرهنگ عاشورا و تبیین آن پرداخت.

وی تاکید دارد: باید با تشکیل اتاق فکر و بازخوانی نسخه ها و برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های تخصصی با حضور کارشناسان مذهبی و کارشناسان تعزیه، این هنر را به جایگاه اصلی خود رساند و وقایع عاشورا و نهضت سیدالشهدا را با روایت گری صحیح و درست برای دیگران بیان کرد.

حسین (ع) بزرگترین آزاده و الگوی ایثار و جانفشانی برای مردم آزاده جهان خصوصا  شیعیان ایران است و تعزیه به عنوان هنر ناب ایرانی اسلامی در این راه وظیفه ای بیشتر بر عهده کارشناسان این عرصه و همچنین کارشناسان مذهبی گذاشته تا با تعامل و هم فکری با یگدیگر به اتفاق نظری در خصوص برخی گوشه ها و اشعار که بر سر آن اختلافاتی هست برسند، اختلافاتی که گاه جایگاه ویژه ای در حافظه مذهبی ایرانیان دارد و قطعا این نتیجه چیزی جز قدم گذاشتن در غنا و اعتلا اسلام بیش از پیش نیست.

....

گزارش: سمیه انصاری فر

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:19 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

امر به معروف

 

 

 فرمانده مقاومت بسیج تفرش گفت: احیای فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر مربوط به یک دستگاه و نهاد فرهنگی نبوده و همه ملت در برابر انجام این فریضه وظیفه دارند.

 

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش  علی فراهانی در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم در اراک، با اشاره به اهمیت اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اظهار کرد: عمل به امر به معروف و نهی از منکر سبب دوام زندگی اجتماعی مسلمانان شده و باید برای جلوگیری از وجود مشکلات اجتماعی قانون و مقرراتی در جامعه حکم فرما شود.

 

وی افزود: با توجه به وجوب امربه معروف و نهی از منکر لازم است که همه افراد جامعه جهت احیای آن در تلاش کنند تا معروفات در جامعه اسلامی ترویج و منکرات از بین برود و تذکر لسانی در سطح جامعه افزایش پیدا کند.

 

فرمانده مقاومت بسیج تفرش با اشاره به موضوع  تبلیغ امر به معروف و نهی از منکر گفت: خداوند بهترین دین و آئین را فرستاد چون دین اسلام جاوید و ابدی بوده و بهره گیری از معارف آن سعادت دنیا و آخرت را در پی دارد.

 

فراهانی تصریح کرد: نوع آوری هایی که در دین اسلام وجود دارد، در ادیان قبلی نیامده و یکی از ویژگی های امت اسلامی این است که امربه معروف و نهی از منکر را در جامعه پیاده کند و احیای امربه معروف و نهی از منکر یکی از الویت های اساسی جامعه است.

 

وی افزود: قرآن می فرماید بهترین افراد کسی است که امر به معرف و نهی از منکر می کند و پیامبر بزرگوار اسلام می فرماید کسی که امر به معروف می کند جانشین خدا در روی زمین است.

 

فرمانده مقاومت بسیج تفرش با اشاره به وظایف حاکمان اسلامی گفت: اقامه نماز، احیای زکات در جامعه اسلامی و احیای امر به معروف و نهی از منکر از وظایف اصلی حاکم اسلامی است.

 

فراهانی تصریح کرد: پیاده کردن احکام اسلام از معروفات بوده و امام حسین ( ع ) و 72  تن از یاران آن حضرت برای احیا و زنده نگه داشتن امر به معروف و نهی از منکر شهید شده و همه وظیفه داریم در جامعه اسلامی امر به معر وف و نهی از منکر کنیم.

 

وی افزود: در صورت عمل نکردن به امر به معروف و نهی از منکر هرج و مرج در جامعه حاکم ‌شده و با به وجود آمدن این شرایط امنیت و آسایش مردم سلب می‌شود.

 

فرمانده مقاومت بسیج تفرش با اشاره به همکاری مردم و مسئولان گفت: مسئولان با همکاری افراد جامعه و با عمل به امر به معروف و نهی از منکرمی توانند به دوام و پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران کمک کنند.

 

فراهانی با اشاره به این که برای ترویج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باید مسئولان برنامه‌های مختلف فرهنگی برگزار کنند، افزود: برگزاری سخنرانی‌های مختلف در مراسم‌ها و جلسات سبب می‌شود مردم با معضلات جامعه آشنا شده و نسبت به رفع آنها تلاش کنند.

 

وی تصریح کرد: حضور روحانیان و کارشناسان مذهبی در مراسم‌ها و توجیه مردم در اجرای امر به معروف و نهی از منکر به ترویج این فرهنگ در جامعه کمک می‌کند.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

شهردار تفرش : اراضی خارج از محدوده تغییر کاربری نداشته و در اصل مسئولین این شرکت باید ابتدا تغییر گواهی عمران از طریق کمیسیون ماده 12در استان مرکزی و به دبیری جهاد کشاورزی دریافت کنند .



به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش میثم صابری شهردار تفرش در گفتگو با خبرنگار ندای تفرش گفت :

شهرک آپادانا به صورت جزیره ای در محدوده خارج شهری واقع شده است و در دوره بازنگری طرح جامع شهری که هر 10سال یکدفعه انجام شده ، این منطقه جز محدوده ی شهر خواهد شد .
میثم صابری افزود : به جز شهرک آپادانا مناطق زیادی در شهر تفرش وجود دارد که در طرح  سال 85جز محدوده شهری لحاظ نشده اند ودر سال 95 این مشکل اصلاح می شود
صابری عنوان کرد : طبق قانون اگر جمعیت شهر به افق جمعیتی پیش بینی شده در طرح جامع برسد یا زمان دوره بازنگری طرح به اتمام رسیده باشد ،دوره بازنگری و اصلاح آغاز می شود که متاسفانه  هردو مورد تا کنون محقق نشده و باید تا سال 95 صبر کنیم

وی تصریح کرد : اراضی خارج از محدوده تغییر کاربری نداشته و در اصل مسئولین این شرکت باید ابتدا تغییر گواهی عمران از طریق کمیسیون ماده 12در استان مرکزی و به دبیری جهاد کشاورزی دریافت کنند .

گفتنی است شهرک آپادانا در جنب یادمان شهدای گمنام (میدان طبرسی) واقع شده است .

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:49 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

در روز اربعین  برخی از هیئت ها به سمت امامزاده محمد (ع) و مصلی ولایت تفرش حرکت کرده و با قرائت زیارت اربعین در سوگ چهلمین روز از شهادت امام خود می گریند  .

 

 

 

 

 

به گزارشپایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از  ندای تفرش ، تفرشی ها به مناسبت فرا رسیدن اربعین سالار شهیدان ، حضرت اباعبدالحسین (ع)به اقامه آیین های عزاداری می پردازند .

 

 

شهروندان با شرکت در حسینیه ها و  سینه زنی و زنجیر زنی در شب اربعین به عزاداری پرداخته ودر روز اربعین  برخی از هیئت ها به سمت امامزاده محمد (ع) و مصلی ولایت تفرش حرکت کرده و با قرائت زیارت اربعین در سوگ چهلمین روز از شهادت امام خود می گریند  .

 

 

گفتنی است مراسم خطبه خوانی حضرت زینب (س) ویژه بانوان در حسینیه تاریخی زاغرم در روز اربعین ساعت 3 از دیگر آیین های عزاداری تفرش است .

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:6 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

شهرستان تفرش از فعال‌ترین نقاط تعزیه از دوره قاجار در استان مرکزی و کشور به شمار می‌رود و بزرگترین اساتید تعزیه خوانی در تکیه دولت تهران از این شهرستان برخاسته‌اند.

 

خبرگزاری فارس: قدیمی‌ترین نسخه‌های تعزیه ایران در تفرش موجود است

 

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، شهرستان تفرش از مهمترین مناطق برپایی آیین سنتی تعزیه است که هر سال در ایام محرم و صفر طرفداران زیادی را به طرف خود می‌کشاند و بیش از 20 گروه تعزیه‌خوان در این هنر فعالیت می‌کنند.

 

تعزیه یکی از سنت‌های عزاداری برای ترسیم نهضت خونین عاشوراست که سابقه‌ای چهارصد ساله دارد.

 

یکی از عناصر ارزشمند فرهنگی در جامعه اسلامی تعزیه و شبیه خوانی است که طی سالیان متمادی جایگاه خود را در فرهنگ ایرانیان حفظ کرده است.

 

تعزیه در اصل به معنای توصیه به صبر کردن و  تسلی دادن است، در میان شیعیان غیر ایرانی (در عراق و شبه‌قاره هند) لفظ تعزیه با وجود ارتباط با شهادت حضرت علی(ع) و یا مصائب شهدای کربلا به معنای ‌«شبیه‌خوانی» به کار نمی‌رود‌، بلکه آنان تعزیه را به مراسمی نمادین اطلاق می‌کنند که در آن دسته‌های عزاداری در طول مراسم، شبیه ضریح یا تابوت ائمه (علیه‌السلام) را بر دوش می‌کشند و هم در پایان روز عاشورا و اربعین آن را به خاک می‌سپارند.

 

هدف از اجرای تعزیه بازخوانی وقایع خونین کربلا و ترسیم مصائب وارده به خاندان مظلوم عصمت و طهارت است و به همت برپایی این مجالس نسل به نسل حادثه عاشورا در تاریخ شیعه ماندگار شده است.

 

در واقع تاریخچه پیدایش تعزیه در ایران به طور دقیق مشخص نیست و برخی با باور به ایرانی بودن این نمایش آئینی پیدایش آن را به ایران پیش از اسلام و پیشینه سه هزار ساله سوگواری بر مرگ پهلوان مظلوم داستان‌های ملی ایران (سیاوش) نسبت داده و این آئین را زمینه ساز شکل گیری تعزیه می‌دانند و برخی دیگر با استناد به مکتوبات پیدایش تعزیه، آن را در ایران بعد از اسلام و با الهام از ماجرای کربلا و شهادت امام حسین(ع) می‌دانند.

 

در واقع تعزیه و شبیه‌خوانی به عنوان هنری اصیل و یکی از مهمترین ابزارهای پیام رسانی واقعه کربلا از زمان‌های دور در استان مرکزی جایگاه ویژه‌ای داشته و اکنون وسیله‌ای برای پیوند نسل جدید با قیام عاشورا است.

 

شهرستان تفرش از فعال‌ترین نقاط تعزیه از دوره قاجار در استان مرکزی و کشور به شمار می‌رود و بزرگترین اساتید تعزیه خوانی در تکیه دولت تهران از این شهرستان برخاسته‌اند.

 

شهرستان تفرش از مهمترین مناطق برپایی آیین سنتی تعزیه است که هر سال در ایام محرم و صفر طرفداران زیادی را به طرف خود می‌کشاند و بیش از 20 گروه تعزیه خوان در این هنر فعالیت می‌کنند.

 

همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم و صفر مردم متدین تفرش میزبان عزاداری سید و سرور شهیدان هستند و گروه‌های هنری تعزیه و شبیه خوانی به رسم دیرینه با اجرای تعزیه و بازسازی وقایع صحرای نینوا مظلومیت امام حسین(ع) و اصحاب ایشان را به نمایش می‌گذارند.

 

از چهره‌های شاخص تعزیه در تفرش ‌می‌توان به مرحوم محمدتقی حیدری، میرزا غلامحسین طادی، رجبعلی تفرشی، محمد تفرشی و استاد تعزیه ایران رضا حیدری که هم اکنون از اساتید بزرگ تعزیه ایران است نام برد.

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری تفرش به خبرنگار فارس درباره تاریخچه پیدایش تعزیه می گوید: برخی محققان، پیشینه تعزیه را به آیین‌هایی چون مصائب میترا و سوگ سیاوش باز می‌گردانند و برخی پدید آمدن آن را متأثر از عناصر اساطیری بین‌النهرین و آناتولی و مصر و کسانی نیز مصائب مسیح و دیگر افسانه‌های تاریخی در فرهنگ‌های هند و اروپایی و سامی را در پیدایی آن مؤثر دانسته‌اند، اما در هر حال از برپایی مجالس تعزیه به معنای امروزین آن تا پیش از پایان دوره صفویه تاکنون اطمینان حاصل نشده است.

 

علی حیدری افزود: بزرگان و اعیان تفرش در سازماندهی تعزیه نقش موثری داشته و امکانات این قشر در تکامل تعزیه سبب مشارکت بیشتر مردم در رواج این نمایش مذهبی شد.

 

وی تصریح کرد: قدیمی‌ترین نسخه‌های تعزیه ایران در تفرش موجود است و این شهرستان از قدیم الایام مهد شیعیان بوده و وجود امامزادگان و بقاع متبرکه در این شهرستان صحت این مطلب را بیان می‌کند.

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری تفرش ادامه داد: وجود ابزار در اجرای تعزیه نقش اساسی دارد و فقط صدای خوب یا ظاهر تعزیه دلیل بر اجرای خوب نیست.

 

تعزیه نامه یا نسخه از مهمترین ابزار تعزیه است که در اصل متن نمایش محسوب می‌شود و بیشتر به زبان شعر است که در سوال و جواب بین موافق خوان و مخالف خوان تبادل می‌شود.

 

پیشینه اشعار یا نسخ تعزیه به قرن دوازدهم هجری باز می‌گردد و این اشعار توسط تعزیه گردان‌ها یا افراد دیگر سروده می‌شده است.

 

نسخ تعزیه قبل از اجرای تعزیه به شبیه خوان داده می‌شود و شبیه به دفترچه‌ای است که در زمان اجرای تعزیه یک مصراع توسط یک نفر و مصرع بعد در جواب توسط دیگری ادا می‌شود و در نسخه‌های تعزیه، گاه شیوه گفت‌وگو و نحوه ورود و خروج تعزیه ‌خوانان به میدان تعزیه مشخص شده است.

 

تعزیه‌خوانان برای ایفای نقش مخالفان امام حسین(ع) از لباس‌های قرمز رنگ و در نقش طرفداران امام حسین(ع) از رنگ های سبز و سفید بهره می‌برند و آلات و اسباب رایج تعزیه پرچم سپاه امام حسین(ع)، علم نماد سقای کربلا، اسب سفید نماد ذوالجناح، چهلچراغ، نخل، خیمه، طبق و نعش است.

 

گفته می‌شود معروفترین نسخه‌های تعزیه "میرانجم" و "میرعزای قزوینی" هستند و  منابع سرایش این نسخ مرثیه‌ها، مقتل‌نامه‌ها و کتب مربوط به حماسه‌های دینی و احادیث هستند.

 

میرانجم در روستای قدمگاه از توابع شازند اراک متولد شده و از نسخه نویسان مشهور تعزیه بود که 70 نسخه از وی به جای مانده است.

 

موسیقی تعزیه موجب حفظ و تداوم بسیاری از نغمه‌ها و قطعات موسیقی سازی و آوازی ایران شد و  این موسیقی در مراتب مختلف تحت ‌تأثیر عمیق موسیقی تعزیه است.

 

ارتباط میان تعزیه و موسیقی تنها از طریق آواز نیست، بلکه سازهای موسیقی نیز در مجالس تعزیه به‌کار می‌رفت، چنانکه گاه پیش از آغاز تعزیه و به جای "پیش‌خوانی " با نواختن برخی سازها، مانند شیپور، طبل، دُهُل، کَرنا، سُرنا، نی‌لبک، نی، قره‌نی، نقاره و سنج، تماشاگران را برای شنیدن و دیدن تعزیه آماده می‌ کنند.

 

در صحنه‌های فاقد گفت‌وگو، مثل صحنه‌های مسافرت یا نبرد یا در وقفه‌های میان جریان نمایش نیز از ساز استفاده می‌شود.

 

در تعزیه معمولاً هر یک از سازها کاربرد خاصی دارند، به عنوان مثال هنگام ورود اشخاص و شروع جنگ‌ها طبل می‌زنند و هنگام وقوع صحنه‌های حزن‌آلود شیپور و قره‌نی می‌نوازند.

 

محل برگزاری نمایش در دوران قاجار در حیاط کاروانسراها، بازار و منزل اعیان بود.

 

پس از دوران قاجار مجالس شبیه خوانی به تکایا و حسینیه‌ها راه یافت و در عصر حاضر در شهرستان تفرش این میراث معنوی در تکایا برگزار می‌شود.

 

تکیه تاریخی زاغرم به عنوان دومین تکیه خشت و گل ایران، تکیه تاریخی شش‌ناو و دیگر تکایای شهر تفرش و روستاهای آن از مهمترین مراکز برگزاری مجلس تعزیه در تفرش هستند.

 

ساختار این تکایا به گونه ایست که تعزیه‌خوانان در سکوی میانی تکیه به ایفای نقش می‌پردازند و مردان از سکو و حجره‌های پایین و زنان از حجره‌های فوقانی به تماشای این سنت قدیمی عزاداری می‌پردازند.

 

وجود تکایای قدیمی در تفرش و وجود اساتید برجسته تعزیه تفرش در تکیه دولت تهران و تکایای تفرش نشان از جایگاه والای این هنر در میان مردم تفرش است.

 

تعزیه حضرت ابوالفضل، علی اکبر، مسلم بن عقیل، طفلان مسلم بن عقیل، حر بن ریاحی، قاسم بن حسن و شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا از معروف‌ترین مجالس تعزیه در شهرستان تفرش است.

 

در آستانه همایش تجلیل از شبیه‌خوانان شهرستان تفرش که در پنجم دی ماه در این شهرستان برگزار می‌شود در گفت‌وگو با تعدادی از شبیه‌خوانان تفرشی به مهمترین مشکلات تعزیه در تفرش پرداختیم.

 

استاد تعزیه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: تحریف تاریخی و بی‌توجهی به منابع معتبر به مهم‌ترین مشکل تعزیه خوانی در ایران تبدیل شده است.

 

رضا حیدری افزود: تعزیه خوانی در تفرش از گذشته‌های دور تا به امروز به صورت خودجوش در میان مردم اجرا شده و متولی دولتی و فرهنگی خاصی ندارد و مردم با عشق به اباعبدالله الحسین(ع) همه ساله در ایام محرم و صفر در تعزیه شرکت می‌کنند.

 

رضا حیدری اظهار داشت: شبیه‌خوانی امری فطری است و فرد باید از بچه خوانی در تعزیه شرکت کند تا بتواند در طول سال‌ها در نقش‌های مختلف بازی کند و به امام خوانی توفیق یابد.

 

یکی از موافق‌خوانان برتر کشور گفت: وجود رشته‌ای در دانشگاه‌ها به نام تئاتر تعزیه یا شبیه خوانی می‌تواند نقش موثری در جلوگیری از تحریف این آئین داشته باشد.

 

علاالدین قاسمی با بیان اینکه نقطه قوت هر فرد در تعزیه خوانی به علاقه آن فرد در کودکی باز می‌گردد، بیان داشت: تنها تعزیه یا شبیه خوانی است که دکترای آن در بچه خوانی است و باید از کودکی با این هنر انس گرفت.

 

وی عشق به اهل بیت(ع)، صدای خوب و آشنایی با مراحل تعزیه خوانی را از مهمترین خصایص فردی می‌داند که علاقمند به حضور در این حرفه یا هنر است.

 

وی خاطر نشان کرد: لزوم آموزش و ارائه سندهای معتبر به تعزیه‌خوانان و بی‌توجهی به تعزیه و تعزیه خوان می‌تواند از عوامل کم رونقی تعزیه در سال‌های آینده در کشور باشد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:رضا,حیدری,تعزیه,تفرش,پایگاه خبری هدهد, | 12:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت: دکتر روحانی با طرح مسئله جهان بدون خشونت و افراطی گری، یکبار دیگر صلح طلبی و حسن نیت ایران را به جهان ثابت کرد.

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش ˈعباس صلاحیˈ روز یکشنبه درگفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: دکتر روحانی در سخنرانی شهریور ماه سال جاری خود در مجمع عمومی سازمان ملل با صدایی رسا از صلح و ثبات در جهان حمایت کرد که این مهم باعث تغییر دیدگاه جهانیان به ایران اسلامی شد.

وی ادامه داد: سخنان دکتر حسن روحانی بسیار سنجیده و هوشمندانه بود، چرا که بسیاری از کشورها از همان ابتدا موافقت خود را با دیدگاه وی اعلام کردند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تصویب این قطعنامه با 190 رای موافق در مقابل یک رای مخالف نماینده اسراییل، یکبار دیگر چهره خشونت طلبی و زورگویی رژیم اشغالگر اسراییل را به دنیا نشان داد.

صلاحی اضافه کرد: ایران اسلامی همیشه به دنبال مذاکرات سازنده و توام با احترام متقابل است و برای به نتیجه رسیدن چنین مذاکراتی تلاش می کند.

وی عنوان کرد: استکبار جهانی با تبلیغ ایران هراسی سعی داشت تا چهره ای مخدوش از نظام اسلامی را در جهان به نمایش بگذارد، اما دولت دکتر روحانی در فصل جدید از روابط با کشورهای جهان، بی پایه واساس بودن ایران هراسی را به جهانیان ثابت کرد.

نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مخالفت اسراییل با طرح پیشنهادی دکتر روحانی نشان داد که اگر قرار است مردم دنیا از کشوری هراس و وحشت کنند، این کشور ایران نیست بلکه اسراییل غاصب و اشغالگر است.

صلاحی گفت: تدبیر دکتر روحانی، غربی ها را از توهم ایران هراسی بیدار کرد و به آنان نشان داد که ایران به عنوان عضوی از جامعه ملل حاضر است به مسوولیت های جهانی خود عمل کند، بنابراین غربی ها باید به ایران اسلامی اعتماد کنند و دست از دشمنی با ما بردارند.

طرح پیشنهاد ˈجهان عاری از خشونت و افراطیگریˈ که در شهریورماه سال جاری از سوی دکتر روحانی رییس جمهوری در سازمان ملل مطرح شد، منجر به تصویب قطعنامه مقابله با افراط گرایی با رای مثبت 190 نماینده از کشورهای مختلف جهان شد و تنها رژیم اشغالگر اسراییل به این قطعنامه رای منفی داد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:41 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

شنیده ها حاکی از آن است که  علت تصادف ،سرعت بالا و نقص فنی و انحراف به چپ خودرو لیفان بوده است

 

به گزارش  پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از  ندای تفرش ،تصادف در بلوار شهید صدوقی(خیابان کمربندی) روی داده است .شنیده ها حاکی از آن است که  علت تصادف ،سرعت بالا و نقص فنی و انحراف به چپ خودرو لیفان بوده است . مصدومین حادثه به بیمارستان انتقال داده شده اند .

 

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:33 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس دانشگاه تفرش گفت: در قرن حاضر مهمترین شاخصه و نشانه پیشرفت هر جامعه انجام تحقیق و پژوهش‌های در آن جامعه است.

خبرگزاری فارس: شاخصه پیشرفت هر کشور در تحقیق و پژوهش‌ آن جامعه است

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل ازخبرگزاری فارس از اراک، احمدرضا ربانی بعد از ظهر امروز به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه تفرش افزود: در دین اسلام به امر پژوهش تاکید بسیاری شده و هیچ عملی برتر از پژوهش شناخته نشده و این موضوع نشانگر اهمیت تحقیق و پژوهش در دین مبین اسلام است.

وی یکی از مهمترین اولویت‌های دانشگاه تفرش را پژوهش در علوم دانست و یادآور شد: شهرستان تفرش با پتانسیل‌های خوب علمی و پژوهشی و وجود مرکز علمی همچون دانشگاه تفرش در این شهرستان با جذب دانشجو از سراسر ایران و داشتن اساتید و هیئت علمی مجرب در زمینه معرفی پروژه‌های کلان ملی و ارتباط با  صنایع در میان دانشگاه‌های استان پیشتاز است.

رئیس دانشگاه تفرش پیوستن به 11 دانشگاه دارای ابررایانه در کشور، استقلال مرکز رشد، واگذاری مدیریت کلینیک صنعت استان به دانشگاه تفرش، کسب مجوز گروه پژوهشی فتونیک، تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه، افزایش پهنای باند دانشگاه از 4 به 16 مگابایت و قرارگرفتن 9 مقاله اساتید این دانشگاه در فهرست مقالات داغ، فعال شدن مرکز نشر دانشگاه و کسب مجوز گروه پژوهش محور فتونیک را از مهمترین اقدامات دانشگاه تفرش در حوزه پژوهشی در سه سال اخیر عنوان کرد.

ربانی با اشاره به اینکه توسعه علمی یکی از نیازهای جدی و از اولویت کشور است که طی سال‌های گذشته اقدامات خوبی در این راستا توسط دانشگاه‌ها و مراکز علم و فناوری صورت گرفت، اظهار داشت: راه‌اندازی دوره دکترای رشته‌های ریاضی و برق در دانشگاه نیز یقینا به ارتقای فعالیت‌های پژوهشی و تولید علم در دانشگاه و هم چنین گسترش ارتباط با صنعت کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه پژوهش از اساسی‌ترین نیازهای کشور برای دستیابی به رشد و پیشرفت است، تصریح کرد: پژوهش شاهراه ورود به نوآوری و شکوفایی است که می‌تواند مسیر رسیدن به توسعه در بخش‌های مختلف را هموار سازد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش نیز در این آئین گفت: پژوهش نیازمند تزریق بودجه و اعتبارات کافی  است، زیرا سهم دانشگاه‌های کوچک مانند دانشگاه تفرش از بودجه‌های پژوهشی بسیار ناچیز است، از این رو لازم است ضمن بازنگری در تخصیص بودجه پژوهشی به دانشگاه‌ها، دولت صنایع را ملزم کند تا بخشی از درآمد‌های خود را به حوزه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها تزریق کنند.

مشکین کلک اظهار داشت: صنایع بایستی به نتایج تحقیقاتی دانشگاه‌ها اعتماد کنند و در این راستا سرمایه‌گذاری کافی نیز داشته باشند، همچنین نتیجه دادن تحقیق در پژوهش نیازمند زمان کافی است و صنایع هم برای رسیدن به اهداف مناسب و بهتر در حد کافی صبور باشند.

وی انجام پروژه‌های پژوهشی متمرکز و تخصصی و تلاش برای هم‌جهت کردن و هدفمند کردن گروه‌های پژوهشی، تلاش در جهت حضور مستمر دانشگاه در صنعت و بالعکس، توجه اساسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امر پژوهش به صورت متوازن با امر آموزش و سوق دادن اساتید به سمت پروژه‌های پژوهشی را از مهمترین راهکارهای عملی برای گسترش امر پژوهش به منظور حل مشکلات کشور عنوان کرد.

در پایان این مراسم از 7 استاد پژوهشگر، 11 دانشجو و دو کارمند نمونه در حوزه پژوهشی با اهدا لوح و جوایزی تقدیر شد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 20:37 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

کارشناس قرآنی مدارس شهرستان تفرش از برگزاری همایش بزرگداشت هفته قرآن در دبستان قرآنی ضیائیه شهرستان تفرش خبر داد.

 

خبرگزاری فارس: همایش بزرگداشت هفته قرآن در تفرش برگزار شد

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی فتحی بعد از ظهر امروز در این آئین گفت: قرآن کریم کتاب هدایت و راهنمای مسلمانان است و اجرای دستورات آن موجب سعادت در زندگی و آخرت خواهد شد.

 

وی افزود: آشنایی کودکان با قرآن سبب موفقیت در زندگی و تثبیت اعتقادات و عقاید مذهبی آنها در جامعه می‌شود و آنها را در راه معنوی و امور درست در زندگی قرار می‌دهد.

 

کارشناس قرآنی مدارس شهرستان تفرش تصریح کرد: دانش‌آموزان با شرکت در همایش‌های قرآنی و کلاس‌های درس قرآنی با آیات و مفاهیم این کتاب آسمانی بیشتر آشنا می‌شوند و می‌توانند از آن به عنوان الگویی برای آینده خود استفاده کنند.

 

فتحی اظهار داشت: قرآن به عنوان ارزشمند‌ترین ثروت فرهنگی جامعه است و آشنایی دانش‌آموزان با این کتاب آسمانی راهکار مقابله با افکار پلید دشمنان است.

 

وی خاطرنشان کرد: نامگذاری هفته‌ای با عنوان قرآن، بیانگر اهمیت نهادهای فرهنگی به ترویج قرآن به ویژه در میان دانش‌آموزان مدارس دارد.

 

همخوانی سوره نصر، همخوانی زیارت عاشورا و تلاوت قرآن توسط دانش‌آموزان مدرسه قرآنی از برنامه‌های فرهنگی این مراسم بود.

 

24 لغایت 30 آذر به عنوان هفته قرآن نامگذاری شده است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:54 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی از راه‌اندازی انبار امداد جمعیت هلال احمر تفرش در دهه مبارک فجر خبر داد.

خبرگزاری فارس: انبار امداد جمعیت هلال احمر تفرش راه‌اندازی می‌شود

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک، مرتضی سلیمی ظهر امروز در حاشیه بازدید از جمعیت هلال احمر تفرش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: انبار امدادی جمعیت هلال احمر تفرش در زمینی به مساحت یک هزار و 200 متر مربع در دهه مبارک فجر امسال تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی تصریح کرد: این انبار هم اکنون از 73 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی مجموع اعتبارات پیش‌بینی شده برای احداث و تکمیل این انبار را پنج میلیارد و 230 میلیون ریال اعلام کرد و ادامه داد: تاکنون سه میلیارد و 850 میلیون ریال پرداخت شده است.

سلیمی گفت: 50 درصد از اقلام امدادی که باید در این انبار نگهداری شود، تامین و مابقی به زودی تامین خواهد شد.

به گفته وی پتو، چادر، ست بهداشتی، ست غذایی، چراغ و... از جمله اقلام قابل نگهداری در انبارهای امدادی جمعیت هلال احمر به شمار می‌رود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان افزود: انبار امدادی یکی از نیازهای اساسی جمعیت هلال احمر است که اقدامات لازم برای احداث این انبار در محلات  نیز انجام شده و امید می‌رود در دهه مبارک فجر شاهد افتتاح این انبار در شهرستان محلات نیز باشیم.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:31 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

نماینده مردم  تفرش ، آشتیان، و فراهان در مجلس شورای اسلامی بر حل مشکلات مردم توسط مسوولان دولتی تاکید کرد.

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش ˈعباس صلاحیˈ روز سه شنبه در حاشیه بازدید از 12 نهاد دولتی شهرستان آشتیان در گفتگو با ایرنا اظهار کرد: خدمت بی منت به مردم یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی و از وظایف مهمی است که مسوولان بر عهده دارند و باید همواره در این خصوص دقت لازم را داشته باشند .

وی اظهار کرد: مردم ولی نعمتان نظام هستند و مسوولان دولت اعتدال باید به دور از حاشیه ها، برمبنای تکالیف برنامه پنجم و سند چشم انداز نظام به رفع مشکلات ریشه ای مردم بپردازد.

نماینده مردم تفرش ، آشتیان و فراهان افزود: کاغذبازی و برخی رفتارهای پرپیچ و خم اداری در برخی از نهادهای دولتی مردم را به شدت آزار می دهد و می طلبد که بدنه دولت بر مبنای اصول و مبانی تکریم ارباب و رجوع در تسهیل امور و رفع نواقص بیش از پیش کوشا باشند.

صلاحی اظهار کرد: درحال حاضر بخش قابل توجهی از مراجعات به دفتر نماینده مجلس مشکلات و مسایلی مربوط می شود که در حیطه وظایف دستگاههای اجرایی است و در این خصوص می طلبد که مدیران با حساسیت این موضوعات راپیگیری و تا برطرف کردن مشکل در صحنه باشند.

وی از ادارات آموزش و پرورش، راه و شهر سازی، اوقاف و امور خیریه، بیمارستان امام سجاد (ع)، ثبت احوال، مدیریت برق، کتابخانه عمومی عباس اقبال آشتیانی، بنیاد مسکن، بهزیستی، کمیته امداد، دانشگاه آزاد اسلامی و آب و فاضلاب روستایی بازدید کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:31 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

امام جمعه تفرش داشتن هدف مشترک را برای وحدت حوزه و دانشگاه ضروری دانست و گفت: وحدت واقعی این دونهاد باداشتن هدف مشترک که همان خداشناسی و حرکت جامعه به سوی کمال است، محقق می شود.

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش حجت الاسلام ˈسید محمد مومنیˈ روز سه شنبه در دیدار دانشگاهیان تفرش با حوزویان این شهرستان در حوزه علمیه امام صادق (ع) این شهرستان افزود: تنها علمی با ارزش و موثر است که انسان را به خداشناسی برساند.

وی ادامه داد: دانشگاه ها باید در کنار علم آموزی به سمت خداشناسی و خداخواهی حرکت کنند زیرا در عصر کنونی علم سکولار گلوی دانشگاه ها را فشرده و در صدد تصاحب کرسی های دانشگاهها به منظور تبلیغ و تفسیر علوم مادی و هدایت دانشجویان به سمت مال اندوزی است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز در این نشست گفت:نیاز مبرم جامعه، ایجاد بسترهای لازم به منظور وحدت حوزه و دانشگاه و تلاش برای یکی شدن این دو نهاد علمی است.

سید ˈجواد موسویˈ افزود: اسلامی شدن دانشگاهها و وحدت حوزه و دانشگاه نیازمند ارتقاء تعامل حوزه و دانشگاه با تاکید بر مشکلات فرهنگی و سیاسی جامعه است.

رییس دانشگاه تفرش نیز در این نشست با یادآوری سرآمد بودن جامعه اسلامی در حوزه علوم و فنون و غلبه بر جامعه های غربی گفت: مهمترین عامل انحطاط و عقب ماندگی جوامع اسلامی و تبدیل این کشورها به جهان سوم، جدایی دین از علوم و فنون بود.

دکتر ˈاحمدرضا ربانیˈ افزود: دانشگاه و حوزه دو بال در پیشرفت جوامع اسلامی است که نتیجه آن تربیت دانشمندانی است که علاوه بر سرآمد بودن در علوم، در حوزه معرفت دینی نیز سرآمد باشند.

در این دیدار که در آستانه سالروز شهادت دکتر مفتح وروز وحدت حوزه و دانشگاه ( 27 آذر)انجام شد روساء و مدیران دانشگاه های دولتی، آزاد و پیام نور تفرش حضور داشتند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:3 | نویسنده : میثم اله وردی |