رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تفرش گفت: این دانشگاه با مشکلات مالی مواجه است که با تمهیدات اندیشیده شده سعی بر این است تا بیش از ۱۲ درصد از هزینههای دانشگاه متکی بر هزینهای غیر از شهریه باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، رضا شفیعزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات، با بیان عملکرد دانشگاه در سه ماه گذشته اظهار کرد:کمبود دانشجو در بسیاری از دانشگاهها به آفت توسعه دانشگاه تبدیل شده و دانشگاه آزاد تفرش با ایجاد دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد توانسته قریب به 100 دانشجو در ترم تحصیلی جدید جذب کند.
وی افزود: ایجاد 2رشته مهندسی فناوری اطلاعات و عمران سبب رشد 20درصدی جذب دانشجو در دانشگاه آزاد تفرش شده و با پیگیریهای انجام شده بهدنبال ایجاد رشتههای پزشکی و پیراپزشکی هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد تفرش تصریح کرد: دانشگاه آزاد تفرش با مشکلات مالی عدیده مواجه است که با تمهیدات اندیشیده شده سعی بر این است تا بیش از 12 درصد از هزینههای دانشگاه متکی بر هزینهای غیر از شهریه باشد.
شفیعزاده با بیان اینکه پیشنهاد نامگذاری دانشگاه آزاد تفرش به نام پروفسور حسابی مورد تائید قرار گرفته است گفت: با نامگذاری دانشگاه آزاد تفرش به نام پدر علم فیزیک ایران سید محمود حسابی شاهد معرفی بیشتر این شهر دانشگاهی در سطح کشور هستیم.
وی برافزایش فعالیت شرکت توسعه شهرستان تفرش تاکید کرد و افزود: با فعالتر شدن این شرکت در صدد تاسیس شرکت دانشبنیان در این دانشگاه هستیم تا بتوانیم طرحهای محلی و بومی را به مرحله اجرا برسانیم.
رئیس دانشگاه آزاد تفرش با بیان اینکه اجرای برنامههای فرهنگی از اولویتهای دانشگاه آزاد است تصریح کرد: وجود 8هزار جلد در کتابخانه دانشگاه از ظرفیتهای مناسب در ایجاد فرهنگ کتابخوانی است.
شفیعزاده با اشاره به برنامههای دانشگاه تفرش گفت: تشکیل تیمهای ورزشی، ایجاد زمین پینت بال، طرح مشاوره از نخبگان تفرشی، برگزاری مراسم باشکوه روز تفرش در بیستم اردیبهشت ماه و چاپ نشریه تخصصی از مهمترین برنامه های دانشگاه آزاد تفرش در طول امسال است.
وی افزود: ایجاد رشتههای جدید تحصیلی در دانشگاه آزاد تفرش و جذب دانشجو در مقاطع تحصیلی زمینه توسعه این دانشگاه را فراهم میکند.


مراسم معارفه دانشجویان جدیدالورود دانشگاه تفرش به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه تفرش در محل سالن ورزشی شهید شهریاری این دانشگاه با شرکت دانشجویان و مسئولین برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک رئیس دانشگاه تفرش ظهر امروز در این مراسم گفت: این دانشگاه در سال تحصیلی جدید میزبان بیش از 500 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی است.
محمدقاسم سحاب افزود: رسالت کنونی دانشجویان استفاده از فرصت تحصیلی فراهم شده در دانشگاه تفرش به منظور رشد و پیشرفت از لحاظ علمی و اخلاقی و استفاده از تمام منابع اطلاعاتی به منظور شناخت از دانشگاه محل تحصیل خود است.
وی احداث دریاچه مصنوعی، تاسیس موزه تاریخ طبیعی، وسعت 350 هکتاری سایت دانشگاه تفرش به عنوان بزرگترین سایت در بین دانشگاههای کشور و بهرهمندی از اساتید مجرب و معاونین کوشا را از مهمترین امکانات و شرایط ویژه دانشگاه تفرش عنوان کرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت: در دین مبین اسلام بر کسب دانش و علم آموزی بیش از سایر ادیان سفارش شده است.
حجتالاسلام رسول ظرافت با بیان اینکه تحصیل علم و رسیدن به کمال مهمترین هدف دانشجویان از آمدن به دانشگاه است، افزود: هدف از بعثت انبیا و خلقت وجودی همه انسانها نیز تحصیل علم و دانش و پیمودن مسیر کمال بوده است.
سرپرست فرمانداری شهرستان تفرش نیز در این مراسم گفت: شهرستان تفرش جزو شهرستانهای نادر استان و کشور است که مهد پرورش بزرگان و نامآوران در عرصههای علمی نظیر پروفسور حسابی و استاد سحاب است.
کریم حمیدوند با بیان اینکه دانشگاه تفرش دارای خوابگاههای دانشجویی با کیفیت و مطلوبی است، افزود: کمیسیون دانشجویی شهرستان از تمام ظرفیتهای موجود قانونی به منظور فراهم کردن بسترهای علم آموزی برای دانشجویان استفاده میکند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تفرش هم با بیان اینکه دوران تحصیل در دانشگاه شیرینترین دوران زندگی افراد است، گفت: تلاش در راستای مجهز کردن خود به عنصر تخصص و تعهد مهمترین رسالت دانشجویان در این مقطع است.
مهدی جعفریپناه با اشاره به اینکه 236 نفر از فارغ التحصیلان رشتههای مختلف این دانشگاه در آزمون کارشناسی ارشد سال 93 در دانشگاههای دولتی کشور پذیرفته شدهاند، افزود: درصد متوسط پذیرفته شدگان این دانشگاه در آزمونهای کارشناسی ارشد سال گذشته، 32.13 درصد است که این آمار بالاتر از آمار متوسط پذیرفته شدگان سایر دانشگاهها مطرح که حدود 14 درصد است، میباشد.
وی ادامه داد: فارغالتحصیلان دانشگاه تفرش در آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری خوش درخشیدهاند که این نشان از این حقیقت دارد که خروجیهای این دانشگاه هنوز درخشان است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه تفرش نیز در این مراسم بیان کرد: دانشگاه تفرش به خاطر نزدیکی به پایتخت اساتید خوبی را جذب کرده است که دانشجویان باید از ظرفیت بالای این اساتید در دوران تحصیل خود در این دانشگاه نهایت استفاده را ببرند.
محمد حبیبی با اشاره به قدمت تاریخی و شخصیت علمی شهرستان تفرش اظهار کرد: تمام بسترها برای نقش آفرینی جهانی دانشجویان در این چهار سال فراهم است.
وی با بیان اینکه جهان در حال عبور از پیچ تاریخی و شکل گیری نظم نوین است، تصریح کرد: اگر بخواهیم در نظم نوین جهانی نقش آفرین باشیم احتیاج به یک مثلث با سه ضلع علم و دانش، اقتصاد و فرهنگ داریم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه تفرش ادامه داد: توجه به فرهنگ در این مثلث، بالندگی ضلعهای علم و اقتصاد را به همراه دارد.


![]() گروه استان ها- زني كه با جعل مدارك و معرفي خود به عنوان نماينده يك شركت كاريابي از دو شهروند تفرشي در حدود 250 ميليون ريال كلاهبرداري كرده بود در عمليات شناسايي پليس شهرستان دستگير و روانه زندان شد.
به گزارش پايگاه خبري پليس، در اوايل مهرماه جواني با مراجعه به كلانتري مركز شهرستان تفرش و ارائه برگه شكوائيه اي خواستار رسيدگي به يك مورد كلاهبرداري شد. شاكي به ماموران انتظامي گفت: حدود چند ماه قبل با تبليغي در سطح شهر مواجه شدم که يك شركت كارياب با تبليغات گسترده عنوان داشته بود مي تواند زمينه ايجاد كار را براي مراجعه كنندگان خود فراهم كند. وي ادامه داد: من نيز به شركت مراجعه كردم و زني ، چند فرم به من داد و من نيز بعد از تكميل ، آنها را تحويل دادم و وي بعد از چند روز تماس گرفت و اعلام داشت كاري متناسب من پيدا شده و لازم است كه مبلغ130 ميليون ريال به حساب شركت واريز كنم كه من نيز بلافاصله اين پول را تهيه كردم و به حساب اعلام شده واريز كردم كه بعد از گذشت چند هفته و پيگيري هاي كه داشتم متوجه شدم كه ادعاي كاريابي كذب بوده و از من كلاهبرداري شده است. با دريافت اين شكايت، موضوع در دستور كار پليس شهرستان قرار گرفت و تيمي از ماموران انتظامي تحقيقات خود را براي بررسي موضوع شروع كردند كه بعد از گذشت تحقيقات اوليه پليس مشخص شد اين فرد كلاهبرداري هاي متعددي از شهروندان تفرشي داشته است. شاكيان در اظهارات خود به كارآگاهان پليس بيان داشتند اين فرد با در دست داشتن مداركي جعلي ، خود را به عنوان نماينده يك شرك كاريابي معرفي كرده است و وجوهي را در قبال يافتن كار از آنان اخذ كرده است. دستبند پليس بر دستان زن كلاهبردار سرگرد "سيروس دالوند "فرمانده انتظامي تفرش در اين باره گفت: با ادامه بررسي هاي پليس مشخص شد كه اين فرد در حدود 250 ميليون ريال از شهروندان تفرشي كلاهبرداري كرده و متواري شده است. فرمانده انتظامي تفرش تصريح كرد: پس از اظهارات شاكيان و بررسي شواهد و تحقيقات اطلاعاتي گسترده پليس، زن كلاهبردار در مخفيگاهش در يكي از محلات شهرستان شناسايي و دستگير شد. وي ادامه داد دربازرسي از منزل اين فرد تعدادي مدارك جعلي كشف و متهم براي تحقيقات تكميلي به پليس آگاهي منتقل شد. سرگرد "دالوند" اضافه كرد : متهم پس از مواجه شدن با مستندات و شواهد موجود و در مواجهه با شاكيان به جرايم ارتكابي خود اعتراف كرد و با تشكيل پرونده براي سير مراحل قانوني تحويل مراجع قضائي وبا قرار قانوني روانه زندان شد. |


نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی از واگذار شدن مدیریت آب انتقالی از سرشاخه های دز به استان قم خبر داد.

به گزارش ایرنا، 'احمد امیرآبادی فراهانی' یکشنبه شب در نشست صمیمی خود با خبرنگاران به مناسبت هفته دفاع مقدس افزود: مجمع نمایندگان استان قم با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا آشتیانی دیگر نماینده قم برگزار شد و مصوباتی خوبی در زمینه بحث آب و الحاق شهرهای دلیجان و محلات به استان قم داشتیم.
وی ادامه داد: سه شنبه گذشته جلسه مشترکی را نیز با وزیر نیرو برگزار کردیم و با موافقت حمید چیت چیان بنا بر آن شد که مدیریت آب انتقالی از سرشاخه های دز به استان های قم و اصفهان به قم واگذار شود.
وی افزود: اگر مدیریت آب انتقالی به قم داده نمی شود آب در بالادست به میزان بیشتر از مجاز برداشت می شد و چیزی از آب به اهالی قم نمی رسید.
نماینده مردم قم گفت: هم چنین در جلسه مشترک با وزیر نیرو قرار بر آن شد که یک خط لوله یک هزار و 200 میلیمتری از سلفچگان به سمت ساوه برود و از این خط لوله دو خط لوله 100 میلیمتری ، آب را به بخش های جعفریه و خلجستان قم ببرد.
وی اظهار داشت: در جلسه مجمع نمایندگان قم همچنین در مورد الحاق شهرهای دلیجان و محلات به قم بحث و تبادل نظر و قرار بر آن شد که مذاکرات لازم از سوی نمایندگان با وزیر کشور برای الحاق این دو شهر به استان قم انجام شود.
وی با بیان این که مردم شهرهای دلیجان و محلات علاقه زیادی به پیوستن به استان قم دارند، گفت: دلیجان و محلات در مسیر خط لوله انتقال آب سرشاخه های دز به قم قرار دارند و الحاق این دوشهر باعث می شود که حوزه قضایی و انتظامی این دوشهر به قم اضافه شده و نظارت استان بر خارج شدن آب از مسیر اصلی اش قوی تر شود.
امیر آبادی بیان داشت: با اضافه شدن محلات و دلیجان به قم، مساحت سرزمینی این استان دو برابر می شود و این در حالی است که تنها 60 هزار نفر به جمعیت استان قم اضافه خواهد شد.
وی همچنین در مورد الحاق شهرهای ساوه و تفرش به قم نیز گفت: الحاق این دو شهر در اولویت ما نیستند اما نمایندگان این شهرها و اهالی آنها می توانند راسا اقدامات خود را انجام دهند.


سرپرست فرمانداری شهرستان تفرش امنیت را از مولفه های مهم توسعه دانست و گفت: امنیت از نعمت های بزرگ است که نبود آن زندگی بشر را به مخاطره می اندازد و تلاش برای حفظ این نعمت امری ضروری است.
به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری پلیس، «کریم حمیدوند» در دیدار با فرمانده و کارکنان انتظامی شهرستان تفرش افزود: جامعه در سایه امنیت می تواند پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کند و جمهوری اسلامی ایران از این نعمت بزرگ برخوردار است.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی از دستگاه هایی است که در ایجاد امنیت جامعه نقش موثری دارد و کارکنان این نهاد تمام تلاش خود را شبانه روز در این راستا به کار گرفته اند و از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.
فرمانده انتظامی شهرستان تفرش نیز در این دیدار گفت: امنیت یکی از اساسی ترین ارکان بقاء یک نظام است.
سرگرد «سیروس دالوند» افزود: نیروی انتظامی این شهرستان تمام تلاش خود را برای حفظ و ارتقاء امنیت به کار گرفته و در این راستا طرح های مختلفی را به مرحله اجرا گذاشته است.
وی بیان کرد: نیروی انتظامی در برخورد با جرایم مختلف همه توان خود را به کار گرفته و از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.


پدر شهیدان محمد و احمد کمالی مقدم گفت: نماز به موقع و توجه به دستورات دینی از مهمترین خصوصیات احمد و محمد بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، محمدنبی کمالی مقدم پدر دو شهید احمد و محمد کمالی مقدم در ابتدای تهیه این گزارش با باز کردن دفتر خاطرات فرزندان شهیدش در جبهه یادی از آن روزهای شیرین کرد و اشکانش همانند سیل جاری شد و ناراحت و شرمنده از اینکه چرا از شهدا جا مانده است.
خانواده کمالی مقدم دو فرزند خود را تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرده است، شهید احمد کمالی مقدم در سال 1342 بدنیا آمده و در اردیبهشت سال 1361 به درجه رفیع شهادت نائل آمده است، شهید احمد کمالی مقدم که دو سال از برادر کوچکتر است در بهمن 1362 به شهادت میرسد.
پدر شهید محاسنش سفید شده بود ولی هنوز سرحال بود و مشتاق در گفتگو با خبرنگار بار دیگر از خاطرات فرزندان شهیدش بگوید.
پدر شهید با شور و حال خاصی که در صورت مهربانش موج می زد، بعد از آوردن آلبوم عکسهای شهدا، بدون معطلی شروع به گفتن خاطرات کرد.
تسنیم: پدرجان درباره نخستین فرزند شهیدت خاطرهای به یاد دارید؟
کمالی مقدم: احمد نخستسن فرزند شهید من است که در سال 1342 به دنیا آمد، برای او خواستیم اسم محمد را انتخاب کنیم، ولی مامور اداره ثبت احوال گفت چون اسم خودم محمد است نمی توانم اسم محمد را برای فرزندم انتخاب کنم .
برایش اسم احمد را انتخاب کردیم ولی تا دوسال و تا زمان تولد محمد او را محمد در خانه صدا می کردیم، محمد که به دنیا آمد و مامور اداره ثبت احوال عوض شده بود، ما توانستیم اسم محمد را برای فرزندم انتخاب کنیم.
تسنیم: احمد در دوران مدرسه چگونه بود؟
پدر شهیدان احمد و محمد کمالی مقدم: در دوران تحصیلشان احمد یکی از نمایندگان دانش آموزان دبیرستان مطهری بود، یک روز در مدرسه دانش آموزان در حمایت از پیشرفت انقلاب اعتصاب کرده بودند و در سر کلاس شرکت نکرده بودند ما را به مدرسه خواستند تا ترتیبی بدهیم که دانش آموزان به سر کلاس بروند .
دو سه تا از اولیای دانش آموزان در پشت تریبون در حمایت از رضا شاه و محمدرضا و ولیعهد حرفهایی گفتند اما من که پشت تریبون رفتم گفتم ما امروز آمدیم که ترتیبی بدهیم تا دانش آموزان به سر کلاسها بروند و حرف آنها را تکذیب کردم و گفتم تا آنجایی که به من مربوط می شود این مشکل اولیای دبیرستان است .
نماینده دانش آموزان بلند شد و گفت که چرا اولیای دبیرستان از ما می خواهند تا به کلاسها برویم . این مثل این است که زیر رگبار گلوله و در وسط خیابان کسی تخت بزند و استراحت کند آیا با این وضع ممکن است ما درس بخوانیم.
تسنیم: در تربیت فرزندانتان چه الگویی را مدنظر قرار داده بودید؟
پدر شهیدان احمد و محمد کمالی مقدم: ما قبل از بچه دار شدن نیت مان این بود فرزندان آن طوری باشد که خدا می خواهد نه آن چیزی که نفس اماره ما می خواهد که الحمدا...این نیت من محقق شد .
تسنیم: چطور شد که حاضر شدید فرزندانتان را به جبهه بفرستید؟
پدر شهیدان احمد و محمد کمالی مقدم: جنگ که شروع شد احمد به عنوان پاسدار ویژه وارد سپاه شد و به جبهه اعزام شد و در بیشتر مناطق از جمله خرمشهر و دزفول و غیره جنگید، محمد هم به تبع می خواست در جبهه حضور پیدا کند ولی من قبول نمی کردم .
می گفتم که بگذار احمد از جبهه برگردد و بعد تو برو، احمد به مرخصی آمده بود، محمد به جبهه رفت و یک هفته هنوز از مرخصی احمد نگذشته بود که احمد گفت می خواهم برگردم، گفتم تو که هنوز مرخصی ات تمام نشده است، گفت پدر جان آنجا بهشت است و اینجا جهنم، بگذار بروم.
بعد از شهادت احمد، حمید پسر دیگرم برای بار دوم می خواست اعزام شود و مادرش و 2 پسر دیگرم به مشهد رفته بودند و من تنها بودم و به تنهایی به بدرقه حمید رفتم و مثل باران گریه شوق می کردم .
پدر شهید در این لحظه مانند همان دوران گریه کرد.
مجید پسر دیگرم هم می خواست به جبهه برود ولی من ممانعت می کردم . یک روز مجید کنار حوض حیاط نشسته بود و زانوها را بغل کرده بود و می گفت پدر جان اجازه بده من هم به جبهه بروم و گفت امام حسین (ع) آخرین نفری بود که به شهادت رسید.
و این حرف مجید من را به فکر فرو برد و بهش اجازه دادم تا به جبهه برود محمد در سال 62 واحمد در سال 61 به شهادت رسید.
تسنیم: ویژگی برجسته شهید احمد کمالی مقدم چه بود؟
پدر شهیدان کمالی مقدم: احمد در پیروی از ولایت و به عشق امام زمانش برای دفاع از ناموس و سرزمینش به جبهه رفت.
شهیدان ایران برانگیخته خداوند بودند و هیچکس آنان را مجبور به حضور در جبهه ها نکرده بود و با دلی آکنده از عشق به ولایت و میهن به جبهه رفتند.
فرزندم احمد همیشه در منزل ادب را رعایت میکرد و بی احترامی به دوستان و اطرافیان نمیکرد، نماز به موقع و توجه به دستورات دینی از مهمترین خصوصیات احمد و محمد بود.
تسنیم: خاطره ای از فرزندان شهیدتان به یاد دارید؟
مادر شهیدان کمالی مقدم: محمد در خطاب به من نامه ای نوشته بود که بعد از شهادت من آن زمان که امام زمان بر بالین من می آید و جنازه مرا در آغوش میکشد لحظه ای است که با هیچ چیز نمیتوان توصیف کرد پس در مرگ من زاری و شیون نکن و حتی جامه سیاه نپوش و من به رسم احترام به وصیت فرزند شهیدم گریه نکردم و سیاه نپوشیدم.
مادر شهید ا ز خواب دیدن احمد می گوید، بعداز شهادت احمد سفره انداخته و 7 بشقاب آوردم، بچه ها گفتند مامان یک بشقاب زیاد آوردی، گفتم برای احمد آوردم بابایش گفت تو چه می دانی شاید اینجا نشسته و میخورد .
به بابایش گفتم بگذار باهمین خیالها خوش باشم، شب که خوابیدم احمد به خوابم آمد و گفت مادر جان خیال می کنی پیش شما نیستم ، در حالی که من پیش شما هستم از آن چیزی که شما می خوردید من می خورم و هر چه می گویید من می شنوم .
تسنیم: وصیت فرزندانتان چه بود؟
مادر شهیدان کمالی مقدم: وصیت فرزندانم ادامه راه ولایت و رعایت دین است ولی ما حتی نمی توانیم در این جامعه امر به معروف که از واجبات دین است را انجام دهیم.
این مادر شهید خطاب به مسئولان گفت: اگر می توانید جوانان بیشتری را به مناطق جنگی ببرید، جوانها باید ببینند که چه دسته گلهایی به شهادت رسیده اند و چه خواسته هایی دارند به قول معروف شنیدن کی بود مانند دیدن.
تمام اهداف شهید محمد کمالی مقدم در این شعر که در آخرین نامهای که به خانواده اش فرستاده خلاصه می شود:
ای شام ستم سپیده سر زد
ما صبح عدالتیم اینک تا نقش تو از جان زداییم
جویای شهادتیم اینک
یاران همه سوی مرگ رفتند بشتاب تا عقب نمانیم
ای خون حماسه در رگ دین
برخیز نماز خون بخوانیم .
بخشی از وصیت نامه شهید محمد کمالی مقدم
....پدر و مادر عزیزم شما به من مبارزه علیه کفر را به من آموختید ، انشاء ا... بتوانم قطره ای از مشتقات شما را برای من متحمل شدید جوابگو باشم .
پدر جان استواریت، پایدرایت، صبوریت را آزاد و حب نفس و حب دنیا و جان را مهار و افسارش کن و در مشت محکم نگه دار تا نکند روز ی زهر خود را بریزد و اجرها را پایمال کند.
آری ما پاسدار خون شهیدانیم رسالت خون شهیدان بر دوشمان ، پیروزی انقلاب در پیشمان باید در خط امام تا انتها پیش رفت که ما پیروزیم.
ما می رویم تا خط امام بماند ، ما می رویم خطی که از ابراهیم آغاز شده و در تداوم سرخ خویش با دستهای پاک محمد (ص) و علی (ع) به قلب پرشور امام امت رسید تا رنجبران زمین را از جور حکومت قابلیان برهاند، خطی که تبلور قاطعیت بر علیه جباران و عصاره عصیان مستضعفان بر علیه مستکبران.
پدر شهیدان کمالی مقدم ادامه می دهد روز قبل از شهادت محمد در دفترچه خاطراتش می نویسد: بنام خداوند بخشده مهربان، اینک مرا توان گنجیدن و بودن در این حصار بسته زمین نیست و هر لحظه در شوق معراج به سوی قله کمال بی تاب تر می شود، روحم از پیشم می خواهد بگریزد تا در غربت زمین نمانم.
از رفتن نمی ایستم تا در قلب تاریخ بایستم . اینک در جستجوی شمس وجودی خویش از دیارم هجرت و بدین مکان مقدس آمده ام، از سرزمین بودها گذر خواهم کرد تا در نخلستانهای مدینه علی (ع) را دیده و در پی اش دویده تا به آغوشش کشم.
گفتوگو از عاطفه بیاتی


مدیر آموزش و پرورش تفرش گفت: چرخ توسعه کشور با سرمایه گذاری آگاهانه روی دانش آموزان و باروی صحیح و اصولی استعداد آنها می گردد.

به گزارش ایرنا، «محمد حسن افشاری» روز شنبه در آیین صبحگاه هفته دفاع مقدس در مدرسه شهید چمران شهرستان تفرش افزود: فردای ایران آباد و مقتدر در گرو تربیت نسل ماهر، فرهیخته و مولد است و باید با سرمایه گذاری در این بخش دین خود را به کشور ادا کنیم.
وی بیان کرد: یکی از راههای مقابله جوانان و نوجوانان با دشمن در جنگ نرم، خوب درس خواندن و تلاش برای کسب علم و دانش است.
مدیرآموزش و پرورش تفرش ادامه داد: دشمن در جنگ نرم همه تلاش خود را برای به بیراه کشاندن جوانان و نوجوانان این مرز و بوم به کارگرفته و در این راستا باید هوشیار بود.
افشاری عنوان کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس جوانان و نوجوانان ایران اسلامی در جبهه های حق علیه باطل حضور یافتند و مردانه مقابل دشمن جنگیدند.
وی گفت: امروز نیز در جنگ نرم باید مردانه جنگید و توطئه دشمنان را یکی پس از دیگری خنثی کرد.


طرح ایجاد انارستان در تفرش به عنوان یکی از بزرگترین باغ های انار ایران درسطح ۶۰ هکتار و بصورت تمام مکانیزه اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، باغ بزرگ انار تفرش در روستای گزئین از توابع دهستان خرازان با مساحت 60 هکتار در تفرش ایجاد شد، منطقه گزئین از بهترین نقاط دهستان خرازان تفرش برای پرورش میوه انار است.
آب و هوای این منطقه و همجواری در حاشیه رودخانه قره چای سبب ایجاد قابلیت ویژه این منطقه در رشد انواع میوه به ویژه انار را پیدا کرده است.
عملیات تسطیح زمین در مزرعه حسین صادقی مقدم از پنج سال پیش آغاز شده و این سرمایه گذار بومی با هدف ایجاد اشتغال و ایجاد رونق اقتصادی در این منطقه با ایجاد انارستان بزرگ تفرش سبب رشد منطقه گزئین در همین چند سال شده است.
این انارستان در سطح 60هکتار بیش از 10قطعه را زیر کشت میوه انار برده، به، هلو، انگور، آلبالو، گیلاس و زردآلو از دیگر اقلام میوه بوده که در این مزرعه برداشت می شود.
حسین صادقی مقدم که خود از اهالی بومی این منطقه است از 5سال گذشته با همت و پشتکار و حمایت مسئولان وقت عملیات اجرائی این منطقه را آغاز کرده و در مدت 2 سال توانسته 18 هکتار از اراضی این مزرعه را زیر کشت ببرد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان به همراه فرماندار در بازدید از انارستان روستای گزئین از نزدیک با مسائل و مشکلات پیش رو این سرمایه گذار آشنا شدند.
تولید کننده انار تفرش با بیان مشکلات خود در ادامه عملیات اجرائی این مزرعه گفت: کمبود آب و درخواست اختصاص حق آب از مهمترین خواسته های این مجموعه در رسیدن به اهداف است.
وی افزود: عملیات تسطیح زمین، اصلاح و بهبود وضعیت حاصلخیزی خاک با استفاده از کودهای آلی، ایجاد شبکه آبیاری تحت فشار هوشمندبا هدف تولید محصول ارگانیک با عملکرد بالا و ایجاد اشتغال از مهمترین اقداماتی است که در ایجاد این مزرعه مدنظر بوده است.
صادقی مقدم درباره انواع انار کشت شده در این انارستان گفت: رقم ملس ایران بهترین نوع رقم انار در ایران است که بیش از نیمی از کشت این انارستان رقم ملس ایرانی است و بقیه رقم ملس یوسف خانی است.
تولیدکننده انار تفرش تصریح کرد: یکی از ویژگی های منحصر به فرد درختان این انارستان تک تنه بودن آنان بوده و میوه درختان انار تک تنه به طور یک دست برداشت می شود و اندازه تمامی انارها با هم تفاوتی ندارد.
وی یکی دیگر از ویژگیهای این انارستان را کاهش مصرف آب دانست و افزود: استفاده از آبیاری تحت فشار کاملا صنعتی با 4قطره چکان سبب کاهش مصرف شده و در آینده نزدیک به دنبال رساندن مصرف کنونی به نصف هستیم.
صادقی مقدم با اشاره به اشتغالزائی این باغ گفت: با ایجاد این باغ در حال حاضر 20نفر به طور دائم با بیمه و مزایا مشغول بکار هستند و در طول سال و زمان هرس و برداشت محصول قریب به 3000نفر در این مزرعه فعالیت میکنند.
گزارش از عاطفه بیاتی


معاون ورزشی ادارهکل ورزش و جوانان استان مرکزی از برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه کاربردی و مکملهای تغذیه در اراک خبر داد.
عباس محمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک گفت: این کارگاه نهم مهرماه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، هیئت پزشکی ورزشی و هیئت بدنسازی استان مرکزی برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این کارگاه ویژه مربیان بدنسازی و با توجه به اهمیت تغذیه در بین ورزشکاران برگزار خواهد شد.
معاون ورزشی ادارهکل ورزش و جوانان استان مرکزی همچنین از برگزاری کارگاه آموزشی آسیب در رشتههای توپی خبر داد و افزود: این کارگاه هجدهم مهرماه با همکاری ادارهکل ورزش و جوانان استان و هیئت پزشکی با مدرسی سیدمحمد حسینی مدرس دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
محمدی خاطرنشان کرد: کلاس مربیگری تئوری درجه سه نیز هفدهم مهرماه به میزبانی اداره ورزش و جوانان تفرش در این شهرستان برگزار میشود.


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: هر فرآیندی که در زمینه ارتباطات اجتماعی وجود دارد می تواند مفید و یا مضر باشد ولی باید دید چگونه از آن استفاده می شود بنابراین نمی توان جامعه را از داشتن تکنولوژی محروم کرد.

عباس صلاحی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره تاثیرات نامطلوب بکارگیری شبکه های اجتماعی بر جامعه، افزود: نمی توان به دلیل وجود برخی مضرات شبکه های اجتماعی، دور همه این ابزارها را خط کشید.
وی ادامه داد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می تواند با ایجاد فضای سالم و بهره گیری از توان متخصصان داخلی و متولیان این امور، فیلترینگ را درخصوص برخی از شبکه های مضر اعمال کند.
نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس اظهار داشت: از سوی دیگر نمی توان وارد حریم خصوصی افراد شد و آنان را از استفاده از تکنولوژی محروم کرد، بنابراین باید حد و مرزی برای بهره گیری از این فناوری ها مشخص و تعیین شود.
صلاحی خاطرنشان کرد: شبکه هایی که برای جامعه ضرر دارد و به آن خدشه وارد می کند و از لحاظ عقیدتی و فرهنگی مناسب نیست باید کنترل شود ولی در خصوص سایر موارد مشکلی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: یکی از موارد توسعه در هر جامعه امکان دسترسی به اطلاعات است ولی شبکه هایی که مضر هستند و با اعتقادات ما همخوانی ندارند، قطعا اثرات منفی در جامعه برجای خواهند گذاشت که باید کنترل شوند.


رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش گفت: 4 هزار هکتار از اراضی مرتعی این شهرستان زیر پوشش بیمه قرار گرفته است.
مجتبی مومن امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: به منظور جلوگیری از وارد شدن خسارت به مرتعداران طرح بیمه مراتع در سطح تقریبی 4 هزار هکتار از مراتع ییلاقی شهرستان در سامانههای عرفی گیان علیا، گیان سفلی، شوراب چشمه زنبوری، عبدلآباد علیا، و آلا و داران علیا به اجرا در آمد.
وی تصریح کرد: هدف از اجرای طرح بیمه مراتع، حمایت از مجریان طرحهای مرتعداری خسارت دیده بر اثر عوامل طبیعی مانند خشکسالی، سیل و تگرگ است که میتواند یکی از راهکارهای اصولی برای کاهش ریسک و افزایش اطمینان خاطر بهرهبرداران در سرمایهگذاری برای مدیریت مرتع محسوب شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش خاطرنشان کرد: مراتع با همکاری مرتعداران شهرستان بیمه میشوند و در این زمینه 68 درصد هزینه بیمه از طریق اعتبارات دولتی و مابقی را مرتعداران پرداخت میکنند.
مومن افزود: در آینده نزدیک همانند سنوات گذشته برای آشنایی بیشتر مرتعداران با بیمه مراتع، نحوه تهیه طرح مرتعداری و دیگر موضوعات در زمینه منابع طبیعی و کلاسهای آموزشی علمی و عملی با استفاده از کارشناسان و اساتید برگزار میشود.


عملیات اجرایی تونل نقره کمر تفرش با پیشرفت فیزیکی اندک پس از ۱۰ سال متوقف شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، مردم شهرستان تفرش به دلیل موقعیت جغرافیائی و قرار گرفتن شهرشان در دل کوهستان های زیبا با جاده های صعب العبور دست و پنجه نرم می کنند.
گردنه گیان تفرش مسیر ارتباطی تفرش به قم، تهران و ساوه و گردنه نقره کمر مسیر ارتباطی مردم تفرش به فرمهین و اراک است.
پس از گذشت 12 سال از کلنگ زنی گردنه گیان این جاده جدید امسال در هفته دولت به بهره برداری رسید و عبور و مرور مردم در این جاده آسانتر شد، البته ناگفته نماند که پیچ های شدید این جاده در همین یک ماه صدای مردم را درآورده است.
گردنه نقره کمر تفرش از زیباترین گردنه های تفرش از نظر طبیعت است و بسیاری از مسافران شهرهای همجوار این گردنه را برای عبور و مرور انتخاب میکنند تا از زیبایی بی نظیر آن بهره ببرند.
سال 83 با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی وقت کلنگ احداث تونل نقره کمر زمین زده شد ولی پس از گذشت یکسال عملیات اجرایی این تونل متوقف شد و در پی آن اعتراضات مردمی بالا گرفت.
در سال 87 با حضور استاندار وقت و مدیر کل راه و شهرسازی عملیات اجرایی تونل دورباره کلید خورد و در آن زمان 5میلیارد ریال اعتبار استانی و 10میلیارد ریال اعتبار ملی به این طرح اختصاص داده شد.
م.صابری یکی از رانندگان خط تفرش –فرمهین می گوید:جاده نقره کمر تفرش یکی از پرخطرترین جاده های تفرش است و رانندگان ناآشنا با مسیر در نخستین ورود به این گردنه دچار مشکل می شوند.
وی افزود: پیچ های خطرناک و ریزش سنگ های اطراف کوه و بسته شدن گردنه در فصل زمستان از مهمترین مشکلات این گردنه است.
ع.فراهانی دیگر راننده این جاده می گوید: با افتتاح تونل نقره کمر تنها چند پیچ خطرناک حذف می شود و خطر اصلی گردنه پس از عبور از تونل است بهتر است مسئولان در فکر حذف شیب تند این مسیر باشند تا ساختن یک تونل آنهم با اعتبارات هنگفت.
م.عسگری یکی از جوانان بیکار تفرش می گوید: با وجود داشتن لیسانس در حال کارگری هستم و اگر این اعتباراتی که در ساخت تونل استفاده می شد به ایجاد اشتغال اختصاص داده می شد حتما امروز جوان بیکار در تفرش نمی ماند.
ر.حسنی یکی از رانندگان ماشین سنگین تفرش اظهار کرد: پیچ های خطرناک و شیب های تند این گردنه همیشه برای ما رانندگان خطر آفرین بوده و در فصل زمستان عبور و مرور برای ماشین های سنگین به سختی امکانپذیر است.
گروهی دیگر از مردم شهرستان تفرش ضمن انتقاد از تعطیلى این پروژه از مسئولان خواستار رسیدگی به این مسئله شدند.
این شهروندان می گویند: انجام هر پروژه براساس تحقیقات، بررسى هاى مکرر کارشناسان و دست اندرکاران، تهیه نقشه هوایى و پلان موقعیت گردنه و در نهایت به خاطر نیاز مردم یک منطقه به مرحله اجرا درمى آید، پس نباید از انجام پروژه اى مثل تونل «نقره کمر» که با اتمام آن گردنه خطرناک نقره کمر حذف شده و از بروز حوادث ناگوار رانندگى در این منطقه به میزان قابل توجهى کاسته مى شود، جلوگیرى به عمل آید.
گروهی دیگر از جوانان معتقدند جلوگیرى از انجام این پروژه در رونق اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى منطقه نیز تأثیر منفى دارد، چرا که به دلیل نامناسب و خطرناک بودن جاده، سرمایه گذاران رغبتى براى سرمایه گذارى در تفرش از خود نشان نمى دهند.
پروژه"تونل نقره کمر" در10 سال، 33 درصد پیشرفت داشته است و بالغ بر 45 میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل آن بیش از 30 میلیارد تومان نیاز است.
نماینده مردم تفرش آشتیان و فراهان درباره عملیات اجرایی این تونل گفت: گردنه نقره کمر از ابتدا که کلنگ آن را زده اند هیچ ردیف اعتباری خاصی نداشته و از طرح های استانی بوده است و از طریق ردیف های مختلف بودجه ای دیگر، اعتباری به آن اختصاص داده اند.
عباس صلاحی افزود: این پروژه چون به پیمانکار و مردم بدهکار بوده منجر به شکست شده است، با وزیر صحبت کردیم تا در کمیسیون ماده 215 مطرح شود.
صلاحی درباره جزئیات کمیسیون ماده 215 اضافه کرد:این کمیسیون به این شکل است که از طرح دیدار و اگر توجیه داشته باشد، ردیف اعتباری به آن اختصاص می دهند و مصوب شده و در ردیف اعتباری کشوری قرار می گیرد، مانند آب هفتیان وقتی اینگونه شود سالیانه از طرف دولت به آن اعتبار اختصاص می دهند و طرح دوباره شروع می شود.
وی خاطر نشان کرد: باید به شرایط آن زمان و هدف آن زمان در رابطه با این طرح بررسی شود تا نظر قطعی درباره این طرح شود باتوجه به اعتبار و کمکی که به حل مشکلات مردم می کند طرح قابل قبول و از نظر اقتصادی پروژه خوبی نبوده است ولی چون شروع شده و مقداری از آن کار انجام شده ، توقف آن به صلاح نیست و بایداصلاح شود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی درباره اجرای تونل نقره کمر در تفرش گفت: گردنه نقره کمر تفرش یکی از ورودی های اصلی شهر تفرش است و با پیچ و قوس های خطرناک سبب ایجاد خطر برای مردم و مسافران شده است.
مجیدرضا نصرالله نژاد مهمترین دلیل توقف این طرح را نبود اعتبار عنوان کرد و افزود: قریب به 400میلیارد ریال اعتبار در جهت تکمیل این طرح مورد نیاز است که در حال حاضر تامین این مبلغ امکانپذیر نیست.
تونل نقره کمر با طول 750 متر دارای گسل های متعدد میباشد که تعداد آنها به میزان 6 زون گسلی است جنس تونل در طبقات پایین به دلیل وجود سیستم درزه و لایه بندی مشخص از سیستم های نا پیوسته تبعیت می کند و در قسمت های بالاتر به دلیل خرد شدگی بالا رفتاری مشابه محیط های پیوسته خاکی دارد.
در تیر ماه 88 تونل به نخستین گسل برخورد کرد و حدودا 20 هزار متر مکعب آن ریزش نمود که توسط پیمانکار از تونل تخلیه و به مسیر جاده حمل گردید و سپس پیشروی شروع شد و حدودا 2 متر پیشرفت گردید که ناگهان رانش پرتال تونل در 27 اردیبهشت ماه سال 89 در ساعت 12.5 ظهر شروع و حدود 2000 متر مکعب رانش شد.
به هر حال تونل تاکنون 174 متر پیشروی نموده و در کلیه مراحل پیشرفت از قالب استفاده شده است و کلیه تمهیدات فنی شامل شاتکریت و قالب گذاری و بتن ریزی و پوشش انجام گردیده است.
در صورت اجرای آن علاوه بر رونق اقتصادی شهرستان تفرش، صرفه جویی در مصرف سوخت، استهلاک خودرو و نیز افزایش ترانزیت بار و مسافر برای این منطقه و اقتصاد کشور مفید است.
با اجرای این تونل علاوه بر کاهش مسیر به میزان 5.2 کیلومتر، 11 نقطه حادثه خیز در محور ارتباطی تفرش به اراک برطرف و اصلاح می شود که با اصلاح آن میزان تلفات انسانی در این محور به شدت کاهش می یابد.
شهرستان تفرش در 222 کیلومتری جنوب غربی تهران و در ارتفاع یک هزار و 878 متری از سطح دریا و در دامنه کوه های تفرش به شکل یک کاسه و به وسیله ارتفاعات احاطه شده است.


همزمان با دومین روز از هفته دفاع مقدس یادمان شهدای گمنام در دانشگاه تفرش افتتاح شد.
این یادمان 8ضلعی در مدت یک سال ساخته شده و برای ساخت آن 110میلیون تومان صرف شده است.
دراین یادمان دو شهید گمنام دفاع مقدس به خاک سپرده شده اند که در عملیات های بدر و والفجر8به شهادت رسیده اند.
پیکراین شهدا 25 فروردین پارسال به میهن بازگشتند و در دانشگاه تفرش به خاک سپرده شدند.
در مراسم افتتاح یادمان فرمانده سپاه ناحیه تفرش با بیان اینکه جوانان این مرز و بوم دردوران دفاع مقدس جانفشانی ها و رشادتهای بی مانندی را انجام دادند و برای همیشه مایه مباهات تاریخ ایران شدند گفت:بزرگداشت دفاع مقدس، بزرگداشت این رشادتهاست.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از ارایه مستندات روز ملی شطرنج برای ثبت در آثار معنوی کشور به اداره کل باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی خبر داد.

سید«محمد حسینی» روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این ثبت به مناسبت برگزاری مسابقات ملی شطرنج آزاد یادواره سالگرد فتوای تاریخی حضرت امام(ره) درباره آزاد شدن بازی شطرنج انجام خواهد شد.
وی اظهار کرد: در صورت قبول و پذیرش مستندات، روز 16 شهریور در تقویم کشور به عنوان روز ملی شطرنج اعلام خواهد شد.
وی توضیح داد: حضرت امام خمینی (ره) درتاریخ 19 شهریور 1367 ورزش فکری شطرنج را با شرایطی بدون اشکال دانستند.
وی گفت: دومین دوره این مسابقات از 16 تا 21 شهریور ماه سال جاری در سالن ورزشی 22 بهمن در زادگاه امام راحل در خمین با حضور 150 شطرنج باز از سراسرکشوربرگزار شد.
16 اثر معنوی شامل مراسم نخل گردانی خمین، تفرش و نراق ، اهو اهو محلات، مراسم چق چقه زنی انجدان، علم گردانی هزاوه، گیوه دوزی سنجان، تعزیه سیار اراک و وفس، شیوه پخت حلوای ابراهیم آباد اراک، جشن پیرگان فراهان، مراسم علمبران تفرش،شیوه پخت فطیر دراراک، نخل بندان تفرش، تعزیه تفرش و علم گردانی تفرش تا کنون در استان مرکزی به ثبت رسیده است.


به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان"فرهاد نظري" مديركل دفتر ثبت آثار تاريخي، فرهنگي و طبيعي سازمان ميراث فرهنگي گفت: آيين "باران خواهي"، اواخر بهمن سال گذشته در فهرست آثار ملي كشورمان به ثبت رسيد.
وي افزود: پرونده آيين "باران خواهي" روستاي "كبوران تفرش" از ميان ۱۱ پروندهاي كه ايران پيش از اجلاس ميراث ناملموس يونسكو پيشنهاد دادهبود، براي ثبت جهاني سال ۲۰۱۴ به يونسكو ارسال شد.
نظري تصريح كرد: پرونده آيين "باران خواهي" در اجلاس ميراث فرهنگي ناملموس يونسكو كه در آذر سال ۲۰۱۴ در قطر برگزار ميشود، براي ثبت جهاني بررسي خواهد شد.
"مسعود حسين ميرزايي" دبير اجلاس و جشنواره، آيين باران خواهي در ايران را از مناسك و آيين هايي با قدمت بالا دانست و افزود: مراسم باران خواهي يا دعاي باران در نتيجه ارتباط بين انسان و اعتقادات و نيايش هاي او با خالق است كه در مناطق مختلف كشور با توجه به جغرافياي بومي به طرق مختلف اجرا مي شود .
حسين ميرزايي اظهار اميدواري كرد برگزاري اجلاس و جشنواره ۲۰۱۴ اصفهان گام هاي مثبتي در پيشبرد ثبت پرونده هاي آثار ميراث فرهنگي ناملموس كشور در يونسكو بردارد.
شايان ذكر است اجلاس و جشنواره بين المللي ميراث فرهنگي ناملموس (ICCN۲۰۱۴) با محوريت شهرداري اصفهان از ۱۶ تا ۲۰ مهر ماه در كلان شهر اصفهان برگزار خواهد شد


.: Weblog Themes By Pichak :.