غرب باید به جای تحریم، واقعیت های ایران را ببیند
خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت: غرب باید به جای تحریم واقعیت های ایران را ببیند.
به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، (20 آبان) در چهل و پنجمین کارگروه تاخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان که با مشارکت شهرستان تفرش با اشاره به تحریم های ظالمانه شواری امنیت علیه ایران گفت: غرب تا کنون فهمیده که تحریم ها هرگز علیه ملت ایران راه به جایی نبرده است.
وی ادامه داد: ظریف و وزیر امور خارجه امریکا و اشتون دو روز در مسقط با یکدیگر دیدار کردند که در آن ظریف تاکید داشته برنامه هسته ای ایران هیچ گاه هدف نظامی نداشته و نخواهد داشت.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت: تحریم های ظالمانه علیه ایران نتیجه ای برای بیگانگان در بر نداشته است.
وی با بیان اینکه تلاش همه جانبه در لایه های مختلف جامعه سبب موفقیت ما در بخش های مختلف می شود، بیان کرد: حفظ تحریم ها توسط شورای امنیت بر علیه ایران ظالمانه است و این مساله بسیار حساسی بود و نباید در این مسیر سهل انگاری و کوتاهی شود.
امام جمعه اراک با اشاره به اینکه ایران تا جایی که توانست در برابر خواسته های شورای امنیت کوتاه آمده است، اظهار کرد: اما شورای امنیت در بخش تحریم ها مرحله ای عمل کرده و تا اطمینان کامل از سوی ایران تحریم ها را مرحله ای حذف می کند.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت خود کفایی و خود اتکایی ملت ایران بیان کرد: استفاده از فرصت ها، شرط خود اتکایی و اشتغال مولد است.
استان برای انجام برنامه ششم توسعه آماده شود
وی با اشاره به اینکه همه دستگاه ها و نهاد ها و مردم در برابر وظایف و مسئولیت های که بر عهده دارند مسئولند، افزود: همه افراد به عنوان بخشی از بدنه جامعه باید خود را مسئول دانسته و در راستای پیشبرد اهداف نظام اسلامی کوشا باشند.
امام جمعه اراک ادامه داد: اگر انجام فعالیت ها به نحو احسن صورت گیردجامعه اسلامی ایران به جایگاه اصلی خود دست خواهد یافت.
وی در بخش دیگری از سخنانش به انجام و اتمام کارهای نیمه تمام تاکید کرد و گفت: باید برنامه های که برای استان تدوین شده است به درستی انجام شود.
امام جمعه اراک با بیان اینکه در سال جاری بودجه مطلوبی به استان ها ارایه نشده است، ادامه داد: با این حال برنامه پنجم روبه اتمام است و باید آماده برنامه ریزی برای برنامه ششم توسعه شویم.
تاسیس شرکت های سهامی عام زمینه ای برای سرمایه گذاری است
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک در بخش دیگری از سخنانش به راه اندازی شرکت های سهامی عام در استان مرکزی تاکید کرد و گفت: شرکت سهامی عام در استان های دیگر تشکیل شده است و استان مرکزی نیز باید در این زمینه تلاش مضاعفی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شرکت سهامی عام زمینه ای برای سرمایه گذاری، صندوق پس انداز و قدرتی برای ایجاد بخش های تولیدی و مختلف در جامعه است، اظهار کرد: باید از تمام ظرفیت ها برای رشد و توسعه و پیشرفت استان استفاده شود.
فرهنگ سازی راهی برای پیشگیری از ابتذال و بی بند وباری است
در ادامه این نشست حجت الاسلام سید محمد مومنی، امام جمعه شهرستان تفرش نیز در سخنانی با اشاره به اینکه با فرهنگ سازی می توان از ابتذال و بی بند و باری جلوگیری کنیم، گفت: فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ دینی و اسلامی راهی برای خنثی سازی توطئه های دشمنان است.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران برگزفته از انقلاب امام حسین علیه السلام بود، بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران انقلابی فکری و فرهنگی بود که سبب معرفی به تمام دنیا شد.
امام جمعه شهرستان تفرش نامگذاری سال جاری را به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نشان از تدبیر و درایت رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: رهبر انقلاب از ابتدای امسال به مسایل فرهنگی تاکید داشته و آن را مهمتر از مسایل اقتصادی عنوان کرده است.


نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس شورای اسلامی قرار است اعتباری را برای راهاندازی رصدخانه تفرش به این شهرستان اختصاص دهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عباس صلاحی ظهر امروز در چهل و پنجمین کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی با اشاره به قدمت تاریخی تفرش اظهار کرد: شهرستان تفرش دارای قدمت تاریخی بوده که با احداث دانشگاه در سال 67 قرار بود این شهرستان به یک قطب دانشگاهی در استان تبدیل شود.
وی افزود: جاذبه گردشگری و آئینهای مذهبی تفرش یکی از ملاکهایی است که میتوان این شهرستان را به بهترین نحو مدیریت کرد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای این شهرستان گفت: تفرش در زمینههای گوناگون ظرفیتهای بالای دارد که با دارا بودن این ظرفیتها هنوز نتوانسته جایگاه خود را در حوزه فرهنگی پیدا کند.
صلاحی تصریحکرد: این شهرستان از رتبه پایینی برخوردار بوده که مسئولان استانی باید در راستای بهبود وضعیت آن اقداماتی را انجام دهند.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی توانمند شوند نیز در این شهرستان حاشیهنشین ندارد و هنوز با گذشت زمان فرهنگ وهویت خود را حفظ کرده است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم همکاری بانکها گفت: زمانی که سرمایهگذاران تسهیلاتی را از سوی بانکها در اختیار نگرفتند راه اندازی هتل و مراکز تفریحی را متوقف کردهاند.
صلاحی تصریح کرد:مشکلات موجود در تفرش سبب شده است شهرستان در رتبه پایین عدالت اجتماعی قرار گیرد، مجلس شورای اسلامی اعتباری را قرار است برای راهاندازی رصدخانه تفرش به این شهرستان اختصاص دهد.
وی افزود: امیدواریم هفته فرهنگی فرصتی باشد تا موانع موجود و مشکلات پیشرو و ظرفیتهای این شهرستان را منعکس کنیم.


در مراسمی با حضور معاون مالی و پشتیبانی نوسازی مدارس کشور دبیرستان خیرساز شبانهروزی شادروان مصطفی حاجحسنی به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تفرش افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، معاون مالی و پشتیبانی نوسازی مدارس کشور ظهر امروز در مراسم بهرهبرداری از دبیرستان خیرساز حاج حسنی در تفرش با بیان اینکه در حال حاضر 25 هزار خیر مدرسهساز در کشور داریم که مشارکت خوبی در اجرای طرحهای آموزشی دارند، گفت:تاکنون از 500 هزار کلاس درس، 100 هزار کلاس توسط خیرین ساخته و تکمیل شده است.
محمدتقی صابری ادامه داد: با وجود مشکلات اقتصادی موجود در کشور تصور میشد میزان حضور و مشارکت خیرین در ساخت پروژههای آموزشی کاهش یابد اما در سال گذشته 750 میلیارد تومان توسط خیرین برای ساخت مدرسه اهدا شده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر سازمان نوسازی مدارس کشور در عرصه مقاومسازی در رتبههای برتر جهان قرار دارد و همانطور که شاهد هستیم در زلزلهها مدارس آسیب نمیبینند.
استاندار مرکزی نیز گفت: ساخت مدرسه، درمانگاه، دانشگاه و مسکن برای افراد کمدرآمد توفیق میخواهد و خدا را شاکریم که این توفیق نصیب خیر این مدرسه شده است.
محمدحسین مقیمی افزود: با ساختن این مجموعه تعداد زیادی از افرادی که نمیتوانند به شهر سفر کنند، امکان ادامه تحصیل برایشان فراهم میشود و این اقدام بسیار پسندیده است.
وی تصریح کرد: هر چند دولت مکلف است مدرسه بسازد اما بر اساس آموزههای دینی باید در امور خیر از یکدیگر سبقت گرفت و به این توفیق الهی بها بدهیم.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز گفت: ساخت این مدرسه توسط خیر یک توفیق الهی است و قطعا خدا اجر نیکوکاران را خواهد داد.
آیتالله قربانعلی درینجفآبادی افزود: تفرش مهد پرورش بزرگانی است که افتخارات بسیاری را برای این کشور رقم زدهاند که باید به الگو و سرمشق سایر شهرها تبدیل شود.
وی تصریح کرد: امر خیر برای عالم قیامت است، نباید اجازه داد فرصتها، عمر و سرمایههای مادی و معنوی بیهوده به هدر بروند.
امام جمعه اراک تاکید کرد: کسانی که در راه حمایت از نیازمندان و توسعه فرهنگی، اقتصادی، علمی و ... قدم میگذارند باقیات و صالحات دارند؛ سرمایهگذاری افراد در امور خیر قابل تقدیر است و باید از همه ظرفیتها استفاده کنیم.
گفتنی است، در این مراسم، مدرسه خیرساز حاجحسنی در زمینی به متراژ سه هزار و 400 متر در یکهزار و 400 متر زیربنا با 20 میلیارد ریال اعتبار افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.


پایگاه خبری تفرش:
استاندار استان مرکزی نیز در این آیین گفت: تقویت زیرساخت های آموزشی و تربیتی به عنوان سرمایه اصلی برنامه های توسعه کشور نیازمند مساعدت آحاد جامعه به خصوص خیرین مدرسه ساز است.
«محمد حسین مقیمی» افزود: فرایند تعلیم و تربیت تنها وابسته به عوامل نرم افزاری نیست و بهسازی کیفیت فضا های آموزشی در موفقیت آن، نقش محوری دارد.
وی خاطرنشان کرد: مدرسه سازی از مصادیق بارز عمل صالح است که سرمایه گذاری در آن از خالصانه ترین سرمایه گذاری ها است.
نماینده دولت تدبیر و امید در استان مرکزی خاطرنشان کرد: خیرین مدرسه ساز انسان های بزرگی هستند که گام های مهم و موثری را در ساخت فضاهای آموزشی و کمک به دولت در این زمینه برمی دارند و همواره با این اقدام پسندیده خود افراد بیشتری را برای همکاری و مشارکت در این زمینه ترغیب می کنند.
در این آیین از مدرسه حاج مصطفی حاج حسنی که در زمینی به مساحت سه هزار و 400 متر مربع ساخته شده است به بهره برداری رسید و از خانواده مرحوم حاج حسنی نیز تقدیر شد.
این آیین به مناسبت هفته فرهنگی تفرش از سری برنامه های هفته فرهنگی شهرستانهای استان مرکزی که 17 تا 23 آبان با 300 برنامه مختلف در حال برگزار است، اجرا شد.
مشارکت شهروندان در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مهمترین مولفه و بازخورد اجرای هفته فرهنگی تفرش عنوان شده و قرار است
تفرش قدیم از دو منطقه فم و طرخوران تشکیل شده بود و هم اینک نیز حول همین دو منطقه بسط و گسترش یافته و به لحاظ آب و هوای مناسب ، مردم میهمان نواز و جاذبه های فرهنگی،تاریخی، هنری و علمی متعدد هر ساله پذیرای انبوه مسافران از اقصی نقاط ایران می باشد.
این شهرستان دارای یک بخش و چهار دهستان است که مساحتی حدود دو هزار و 792 کیلومتر مربع را شامل می شود و حدود 50 هزار نفر جمعیت دارد.


همزمان با هفته فرهنگی شهرستان تفرش در مراسمی با حضور نماینده ولی فقیه، استاندار مرکزی و جمعی از مسئولان محلی دفتر نمایندگی میراث فرهنگی این شهرستان راهاندازی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ظهر امروز در مراسم راهاندازی این دفتر گفت: تفرش دومین شهرستان در استان است که دفتر نمایندگی آن مراحل تبدیل شدن به اداره را طی میکند.
سید محمد حسینی افزود: این شهرستان از ظرفیت و پتانسیلهای بالایی برخوردار است که لزوم تاسیس اداره میراث فرهنگی را ضروری میکند.
وی تصریح کرد: تفرش دارای مناطق نمونه گردشگری و جاذبههای فرهنگی زیادی است، آثار ثبت شده معنوی از جمله تکیه دولتی و تکیه زاغرم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به راهاندازی موزه فرهنگ و هنر خاطرنشان ساخت: موزه فرهنگ و هنر زندگینامه مفاخر علمی، ادبی، سیاسی، هنری و همچنین آثار مردمشناسی که متعلق به مردم تفرش است، از قبیل وسایل روشنایی کتابها و غیره را در خود دارد.
حسینی گفت: تفرش شهری منحصر به فرد در زمینه مفاخر است که برای شناساندن این ظرفیتها به نسل کنونی به ویژه جوانان موزه فرهنگ و هنر در آن تاسیس شده است.


نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به اینکه دولت یازدهم تاکنون به تعهدات خود پایبند بوده گفت: دولت تدبیر و امید در راستای تعهدات خود به خوبی گام برداشته که باید به آن فرصت داده شود تا بتواند به تعهدات نیمه کاره خود نیز عمل کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی پیش از ظهر امروز در چهل و پنجمین کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی در شهرستان تفرش با اشاره به اینکه در حال حاضر تحریمها فشارهای زیادی را بر مردم اعمال کرده اظهار کرد: در این راستا و مرتفع کردن مشکلات این بخش در مذاکرات نباید به تمامی خواستههای طرف مقابل پاسخ مثبت داد.
وی افزود:مدیران و مسئولان در مقابل مردم و جامعه مسئول هستند و باید در رفع مشکلات کشور گام بردارند و رضایت مردم را داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: مسئولیت تمامی افراد در دستگاههای اجرایی و نهادها از بعد فردی خارج شده و جنبه عمومی پیدا کرده و باید در این راستا به منافع عمومی توجه ویژه شود و افراد به درستی و با رضایت خداوند به انجام امور بپردازند.
آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به اینکه افراد باید در آخرت پاسخگو باشند گفت: کسانی که مسئولیت بخشی را به عهده دارند باید با هوشیاری بیشتری به ارائه خدمات به مردم بپردازند و به درستی به وظایف خود عمل کنند تا بتوانند در قیامت سربلند باشند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: وضعیت تخصیص بودجه در استان مرکزی مطلوب نیست و باید با اولویت بندی طرحها خود را برای برنامه ششم آماده کنیم.
آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به اینکه تاکنون نتیجه مذاکرات مشخص نشده گفت: کشور باید با هوشیاری حرکت کند و نباید اجازه دهد تحریم ها سبب تن دادن به خواستههای کشورهای مقابل شود.
وی افزود: باید مطالبات ملت ایران مورد توجه قرار گیرد و تحریم ها علیه ایران لغو شود که این مهم بزرگ ترین ظلم به ملت ایران است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: در کشور باید برنامه ریزی شود و مسئولان نباید با تبلیغات کذایی برنامه 2 سال آینده را تدوین کنند.
آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به اینکه دولت یازدهم تاکنون به تعهدات خود پایبند بوده گفت: دولت تدبیر و امید در راستای تعهدات خود به خوبی گام برداشته که باید به آن فرصت داده شود تا بتواند به تعهدات نیمه کاره خود نیز عمل کند.
وی افزود: یارانه ها بار سنگین مالی را بر دوش دولت گذاشته که باید مردم را در این زمینه توجیه کرد ومدیران و مسئولان باید در چارچوب قانون اساسی حرکت کنند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: در تکمیل پروژه های عمرانی باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود و باید در راستای بهبود وضعیت اقتصادی تفرش باید صندوق اعتباری و مالی با حضور مردم تاسیس شود.
آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به اینکه باید از تمامی ظرفیتها برای رشد، توسعه و پیشرفت استان استفاده شود گفت: مردم باید با پیروی از منویات مقام معظم رهبری در کشور گام برداشت تا بتوان با یک عزم ملی و مدیریت جهادی پیشرفت کنیم.


مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی گفت: پیرترین شهر استان مرکزی تفرش و جوانترین شهر ساوه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مرکزی، غلامرضا فتحآبادی در کارگروه تخصصی امور اجتماعیفرهنگی استان مرکزی که با مشارکت شهرستان تفرش برگزار شد با اشاره به بررسی و ارائه شاخصهای رفاهی و کتابخوانی در سند توسعه فرهنگ استان اظهار کرد: در شاخصهای رفاهی عواملی چون پوشش بیمهای، نرخ سرانه مشارکتهای مردمی با نهادهای حمایتی، وضعیت سالمندان و تعداد زنان سرپرست خانوار مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه 99 درصد مردم استان مرکزی تحت پوشش انواع بیمهها قرار دارند و در تفرش این رقم به 131 درصد میرسد که دلیل آن پوشش بیمهای چندگانه مردم است، اظهار کرد: 50 درصد مردم کشور تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که این رقم در استان مرکزی به 55 درصد و در تفرش به 72 درصد میرسد.
وی ادامه داد: در حوزه بیمه خدمات درمانی نیز 37 درصد مردم استان و 58 درصد تفرش تحت پوشش قرار دارند و در بعد بیمه همگانی نیز که اساس کار دولت یازدهم قرار دارد باید 11 درصد مردم استان را تحت پوشش قرار میگرفتند که درحال حاضر به دلیل عدم اطلاعرسانی درست تنها 5.6 درصد مردم استان و یک درصد مردم تفرش بیمه شدهاند.
فتحآبادی بیشترین آمار بیمهشدگان تأمین اجتماعی در استان را مربوط به دلیجان و همچنین بیشترین آمار تعداد بیمهشدگان بیمه خدمات درمانی را مربوط به شهرستان خنداب عنوان کرد و گفت: 79 درصد جمعیت روستایی از بیمه بازنشستگی تأمین اجتماعی استفاده میکنند که با اطلاعرسانی میتوان 20 درصد باقی مانده را نیز از بیمه بهرهمند کرد.
وی بیشترین تعداد بهرهبرداران از بیمه بازنشستگی را به ترتیب در خمین و کمیجان اعلام کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در خصوص پوشش بیمهای نهادهای حمایتی گفت: بهزیستی نزدیک به یک درصد از مردم را تحت پوشش دارد و این رقم در استان و تفرش به ترتیب 1.5 درصد و 2.3 درصد است و بیشترین میزان پوشش در آشتیان با چهار درصد و کمترین میزان پوشش بیمهای نهادهای حمایتی در ساوه به ثبت رسیده است.
وی اضافه کرد: نرخ پوشش بیمهای توسط کمیته امداد در کشور 5.12 درصد است که این رقم در استان مرکزی به 5.86 درصد و در تفرش به 10.86 رسیده است و نشان میدهد که تفرش شهرستانی فقیر است.
وی به پوشش بیمهای سازمانهای حمایتی در استان اشاره کرد و گفت: پوشش این شاخص در استان مرکزی 12 درصد است و در تفرش این رقم به 18 درصد میرسد.
فتحآبادی در خصوص سرانه مشارکت مردم با نهادهای حمایتی تصریح کرد: در خصوص این شاخصه وضعیت کشور در شرایط مطلوبی نیست و از بین 153 کشور ایران در جایگاه 85 قرار دارد به نحوی که مشارکت به شکل عام 24 درصد است و به شکل خاص این رقم چهار درصد برآورد شده است. در صورتی که در جهان این نرخ به 86 درصد مشارکت میرسد به نحوی که افراد پنج درصد از درآمد ماهیانه خود را صرف امور خیریه میکنند و این رقم در کشور ما به 0.05 درصد میرسد.
وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم با نهادهای حمایتی در شش ماهه نخست سال در استان دو هزار و 483 تومان و در تفرش شش هزار و 578 تومان بوده است، گفت: رتبه اول استان مربوط به شهرستان آشتیان و کمترین درصد مشارکتها مربوط به خنداب میشود؛ تفرش در جایگاه سوم استان قرار دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در ادامه به وضعیت سالمندان در کشور و استان اشاره کرد و گفت: میزان سالمندی در کشور 8.2 درصد و در استان 10 درصد است. درصد سالمندان تفرش نیز 18.71 درصد است و با این ارقام استان در جایگاه دهم کشور قرار دارد.
وی پیرترین شهر استان را تفرش و جوانترین شهر را ساوه عنوان کرد و در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: 12 درصد از زنان کشور زنان سرپرست خانوار هستند و این وضعیت در استان مرکزی به 11.8 درصد و در تفرش به 17 درصد میرسد و کمیجان بالاترین آمار و دلیجان نیز کمترین درصد زنان سرپرست خانوار استان را داراست.
وی رضایت اجتماعی، سرمایه و امنیت اجتماعی را از جمله شاخصههای توسعه اجتماعی دانست و با اشاره به اینکه شهرستان تفرش در این شاخصها عقب مانده است و از بین 12 شهرستان رتبه دوازدهم را داراست، گفت: در بعد کتاب و کتابخوانی رقم مطالعه غیردرسی به 48 درصد میرسد و استان نیز در این خصوص دارای رقمی برابر با 45 درصد و تفرش 20 درصد است اما، در خصوص زمان مطالعه در کشور رقم 91 دقیقه و در استان و شهرستان تفرش به ترتیب 82 دقیقه و 19 دقیقه به ثبت رسیده است.
فتح آبادی تعداد کتابخانههای عمومی در استان را 78 عدد با فضایی حدود 31 هزار متر فضای زیربنایی عنوان کرد و با اشاره به اینکه استان در این شاخصه در رتبه 13 کشور قرار دارد گفت: سرانه مناسب برای هر نفر در استان مرکزی 2.24 مترمربع است که این رقم در کشور به 1.78 متر مربع میرسد و این میزان سرانه ارتباطی به رشد و کاهش کتابخوانی در استان نداشته است.
وی با بیان اینکه از بعد زیربنایی وضعیت کتابخانههای شهرستانهای اراک، ساوه، زرندیه و خمین مطلوب نیست، تصریح کرد: برای احداث کتابخانه در اراک نیاز به دو میلیارد تومان اعتبار است و همچنین برای هر یک از سه شهرستان دیگر 300 میلیون تومان اعتبار احتیاج است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی تعداد کتابخانههای نیمه تمام استان را هفت عدد با نیاز اعتباری حدود 30 میلیارد تومان عنوان کرد و با اشاره به افق 1404 گفت: باید در حوزه کتاب و کتابخوانی با راهاندازی فضای دیجیتال در کتابخانهها، ایجاد کتابخانه در روستاهای بالای 40 نفر جمعیت و افزایش کتب مناسب با تعداد جمعیت جایگاه استان را ارتقا دهیم و البته برای احداث کتابخانه در روستاها به چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
فتح آبادی در پایان با اشاره به وظیفه شهرداریها برای ساخت کتابخانه گفت: سه میلیارد و 900 میلیون تومان بدهی شهرداریها برای احداث کتابخانه است که دو میلیارد و 800 میلیون تومان آن مربوط به بازه زمانی 83 تا 92 بوده و مابقی نیز مربوط به هفت ماهه اخیر است که اگر به پرداخت این بدهی توجه نشود بحران فرهنگی را در استان شاهد خواهیم بود.


نماینده مردم تفرش و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: قرار گرفتن این شهرستان در پایینترین رتبههای برخورداری از عدالت اجتماعی نگران کننده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، عباس صلاحی ظهر امروز در چهل و پنجمین کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی اظهار داشت: تفرش از قدمت تاریخی در حوزه فرهنگ برخوردار است، با احداث دانشگاه در سال 67 قرار بود این شهرستان به یک قطب دانشگاهی در استان تبدیل شود، اما با گذشت بیش از 26 سال به نتایج مورد نظر نرسید.
وی تصریح کرد: یکی از پتانسیلهای این شهرستان جاذبههای گردشگری و آیینهای مذهبی است که با حداقل امکانات به بهترین نحو مدیریت میشود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قرار گرفتن این شهرستان در پایینترین رتبههای برخورداری از عدالت اجتماعی نگران کننده است که مسئولین استان باید برای بهبود وضعیت اقدامی عاجل کنند.
صلاحی با بیان اینکه تفرش در زمینههای مختلف از پتانسیلهای بالایی برخوردار است، گفت: با وجود این پتانسیلها این منطقه هنوز به جایگاه واقعی خود در حوزه فرهنگ نرسیده است.
وی تصریح کرد: موانع موجود و مشکلات پیشرو سبب شده تا این شهرستان در رتبههای پایین عدالت اجتماعی قرار گیرد و این جایگاه متناسب با قدمت تاریخی این شهرستان نباشد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی افزود: باید بکوشیم تا افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی خودکفا و توانمند شوند، خوشبختانه این شهرستان از حاشیهنشینیها به دور است و با گذشت سالها از تاسیس این شهر فرهنگ و هویت خود را حفظ کرده است.
صلاحی بیان کرد: به علت عدم همکاری بانکها دو سرمایهگذار مراکز تفریحی و هتل تسهیلات راهاندازی این مجتمعها را دریافت نکردهاند که انتظار میرود در آیندهای نزدیک این مشکل برطرف شود.
وی اظهار کرد: اعتباری در مجلس شورای اسلامی برای راهاندازی رصدخانه تفرش اختصاص داده شده که در آیندهای نزدیک واریز میشود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امیدواریم هفته فرهنگی فرصتی باشد تا پتانسیلها و ظرفیتهای این شهرستان منعکس شود.
فرماندار تفرش نیز با بیان اینکه 17 تا 23 آبان ماه سال جاری به عنوان هفته فرهنگی تفرش نامگذاری شده است، گفت: 300 عنوان برنامه با مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی تدوین شده که 270 برنامه به صورت مستمر به اجرا درآمده است.
کریم حمیدوند اظهار کرد: استان مرکزی از نادرترین مراکزی است که با توجه به فرمایشات رهبری و نامگذاری سال به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی به طور عملی تاکیدات ایشان را اجرایی کرده است.
وی افزود: ایجاد وحدت و همدلی و بالا بردن سطح فرهنگ شهروندان از مهمترین اهدافی است که در اجرای برنامههای هفته فرهنگی مد نظر قرار گرفته است و با توجه به نظرسنجیهای انجام شده مردم تفرش از برگزاری این برنامهها رضایت کامل داشتند.


استاندارمرکزی گفت: گنجینه های فرهنگی تفرش باید به بطن جامعه شناسانده شود.
به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، محمد حسین مقیمی، استاندار مرکزی (20 آبان) در جریان سفر خود به شهرستان تفرش در حاشیه بازدید از کتابخانه و مهدیه حاج زین العابدین نصیر و امامزاده ابوالعلاء شهرستان تفرش گفت: شهرستان تفرش از دیرباز مهد پرورش علما و بزرگانی و دانشمندانی است که باید این مشاهیر و مفاخر به نسل های آینده نیز شناسانده شوند.
وی با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی در شهرستان های استان افزود: این امر راهی برای شناسایی فرهنگ و آداب رسوم هر منطقه و آشنایی عموم افراد به ویزه نسل جوان با آن فرهنگ است.
مقیمی با بیان اینکه هفته جاری هفته فرهنگی شهرستان تفرش است، بیان کرد: شناساندن ظرفیت های فرهنگی این شهرستان و گنجینه های فرهنگی آن به جامعه ضروری است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه معرفی آداب و رسوم شهرهای مختلف استان زمینه ترویج فرهنگ در جامعه است، اضافه کرد: سند فرهنگی استان مرکزی تنظیم و تصویب شده است و در این سند برگزاری برنامه های فرهنگی برای معرفی فرهنگ و آداب و رسوم شهرستان های مختلف استان مصوب شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: اولین هفته فرهنگی در زرندیه برگزار شد که در آن شاهد برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی و معرفی مفاخر و مشاهیر و آداب و رسوم این شهرستان بودیم.
مقیمی گفت: طی ماه های آینده در همه شهرستان های استان یک هفته به نام هفته فر هنگی نامگذاری و مسایل فرهنگی در آن مطرح و پیگیری می شود.
استان مرکزی مهد پروش علم و هنر و ادب است
استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه استان مرکزی از دیرباز مهد پرورش علم فرهنگ و ادب بوده است، ادامه داد: در جای جای استان مرکزی مفاخر، مشاهیر ، هنرمندان، اندیشمندان و علمای پرورش یافته اند که امروز مایه افتخار این استان هستند که باید این بزرگان به نسل جوان معرفی شوند.
وی ادامه داد: علاوه بر بزرگان و علماد و اندیشمندان این استان دارای فرهنگ و آداب و رسوم غنی است که باید این فرهنگ نیز در جامعه ترویج شده و به نسل های آینده نیز انتقال یابد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه هفته جاری هفته فرهنگی شهرستان تفرش است، اظهار کرد: به دلیل وجود مشاهیر، مفاخر و نخبگان در این خطه، تدوین برنامه ها برای ترویج فرهنگی این شهرستان ضروری است.
مقیمی مرکزی توجه به مسایل دینی و مذهبی، معرفی امامزادگان، موزه ها، اماکن تاریخی و بازگو کردن پیشینه آن برای مردم را ضروری دانست و بیان کرد: طرح هفته فرهنگی در هر شهرستان فرصت مناسب و روش خوبی برای ترویج فرهنگ است.
وی گفت: مردم باید در جریان فرهنگ عمومی و جاری خود قرار گرفته و آداب و رسوم و اقوام خود را به درستی بشناسانند.
هفته فرهنگی تفرش فرصت مناسبی برای شناسایی پتانسیل های فرهنگی است
عباس صلاحی، نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری هفته فرهنگی در این شهرستان گفت: برای این هفته حدود 300 برنامه در شهرستان تفرش تدوین شده است که می توانند راهی برای ترویج فرهنگ و آداب روسم این شهرستان باشد.
وی افزود تجلیل از مشاهیر و مفاخرو نخبگان، آشنایی با مراسم آیینی و تعزیه خوانی در تفرش و تجلیل از تعزیه خوانان از جمله برنامه های این هفته است.
سلیمی با اشاره به اینکه هفته فرهنگی فرصت مناسبی برای ارایه و پرداختن به مسایل فرهنگی است، گفت: شهرستان تفرش داری ظرفیت های مختلف علمی، فرهنگی و هنری است و می تواند به عنوان قطب علمی و فرهنگی استان از آن یاد کرد.


تعزیه یا شبیهخوانی نوعی نمایش مذهبی و سنتی در ایران است که عمدتا به پیرامون روایت شهادت امام علی(ع) و امام حسین(ع) و مصائب اهلبیت(ع) میپردازد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، استان مرکزی یکی از مهمترین قطبهای برگزاری تعزیه در کشور است و تعزیه سیار اراک تا سال 1342 با جدیت در بازار تاریخی اراک برگزار میشد، اما به دلیل مخالفتهای دولت وقت و شرایط سیاسی آن زمان برگزاری این مراسم متوقف شد.


رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تفرش گفت: مربیان و معلمان خاطرات دانش آموزان شهید را در مدارس تفرش بازگو کنند تا دانش آموزان با رشادت ها و دلاوریهای شهدای دانش آموز آشنا شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، محمد افشاری پیش از ظهر امروز در مراسم نواخته شدن زنگ استکبار ستیزی در مدرسه دخترانه حاج مسلم شمس این شهرستان با بزرگداشت این روز مهم و عظیم در تقویم ملی ایران اسلامی اظهار کرد: بصیرت افزایی در بین دانش آموزان جمهوری اسلامی با توجه به هجمه دشمنان باید افزایش یابد.
وی افزود: در روز 13 آبان سه اتفاق مهم انقلاب ایران را هدایت کرده و نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشته است.
افشاری تصریح کرد: در تاریخ انقلاب و در 13آبان سه اتفاق مهم که درپیروزی و تداوم انقلاب اسلامی نقش مهمی ایفاء کردند، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، تبعیدحضرت امام خمینی(ره) به ترکیه وکشتار دانش آموزان و دانشجویان در دانشگاه تهران بود.
رئیس اداره آموزش و پرورش تفرش عمل به وصایای شهدا را یکی از راه های استکبار ستیزی عنوان کرد و گفت: حفاظت از دستاوردهای انقلاب امروز مهمترین وظیفه دانش آموزان است.
وی نواخته شدن زنگ استکبارستیزی را یادآور رویدادهای مهم و تاریخی 13 آبان دانست و افزود: حفظ و تقویت بصیرت، ولایتپذیری و دشمنشناسی و استکبارستیزی بسیار ضروری و مورد تاکید است.
افشاری تصریح کرد: این زنگ به مناسبت هفته بسیج دانشآموزی، در آستانه فرارسیدن 13 آبان ماه و با هدف اعلام برائت از شیطان بزرگ و نشان دادن استکبارستیزی دانشآموزان نواخته شد.


مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی از برگزاری دومین هفته فرهنگی استان در تفرش خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک غلامرضا فتحآبادی ظهر امروز در حاشیه نشست بررسی برنامههای هفته فرهنگی استان جمع خبرنگاران اظهار داشت: دومین هفته فرهنگی 17 آبان ماه به مدت یک هفته در شهرستان تفرش برگزار میشود.
وی تصریح کرد: بیش از 375 برنامه در هفته فرهنگی پیشبینی و اجرا میشود که اهدای جهیزیه، اعزام به مشهد مقدس و قم برای افراد زیر پوشش کمیته امداد، برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات، همنوازی و تعزیه، برگزاری همایش خیرین مدرسهساز، افتتاح اداره کل میراث فرهنگی شهرستان تفرش، تجلیل از افراد شاخص و نخبگان کشوری، همایش تجلیل از مفاخر و پیشکسوتان تعزیه، نمایشگاه تجهیزات تعزیه، برگزاری برنامه و بازی بومی و محلی و... بخشی از این برنامهها به شمار میرود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: در 20 آبان نیز دو جلسه کارگروه اجتماعی فرهنگی استان با حضور استاندار و میهمانان فرهنگی استان برگزار خواهد شد.
فتحآبادی از برگزاری 40 جلسه کارشناسی برای پیشبرد برنامههای فرهنگی هفته فرهنگی تفرش خبر داد و افزود: هفته اول فرهنگی استان در شهرستان زرندیه و با 260 برنامه پیشبینی شده اجرا شد.
وی گفت: برگزاری هفته فرهنگی یکی از برنامههای سند توسعه استان است که در راستای همسو کردن برنامههای فرهنگی دستگاههای اجرایی و شهرستانها برگزار میشود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی افزود: در برگزاری برنامههای هفته فرهنگی به دنبال تمرکززدایی در عرصه توسعه فرهنگی استان و مشارکت تمام دستگاههای اجرایی نقاط مختلف استان در توسعه فرهنگی هستیم.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی برنامه محوری کردن دستگاهها را از دیگر برنامهها و اهداف هفته فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: با اجرای این برنامهها تلاش میشود فعالیت دستگاهها همسو شده و از انجام کارهای سلیقهای و هزینهبر پرهیز شود.
فتحآبادی افزود: یکی از رویکردهای مثبت برگزاری هفته فرهنگی شناسایی ظرفیتهای مغفول در شهرستانها و مفاخر و پتانسیلهای شهرستانها به عنوان سرمایه فرهنگی و افزایش نشاط اجتماعی که از جمله سیاستهای دولت است، میباشد که در تلاش هستیم با برنامههای فرهنگی انسجام اجتماعی و همگرایی را در شهرستانها و استان ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه کارکرد پنهان برنامههای فرهنگی تقویت همگرایی مناطق نسبت به مرکز است خاطرنشان کرد: بالا بردن مشارکت در عرصه فرهنگی از دیگر اهداف برگزاری برنامههای فرهنگی است که به دنبال این هستیم که مردم در صحنه توسعه فرهنگی قرار گیرند و نقش مردم در مشارکت و توسعه فرهنگی افزایش یابد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با اشاره به اینکه حوزه اجتماعی فرهنگی کشور دولتی است و بسیاری از آسیبها به این حوزه ناشی از دولتی بودن است، تاکید کرد: اگر این حوزه به مردم واگذار شود و دولت نقش سیاستگذاری را داشته باشد، خروجی خوبی خواهیم داشت.
فتحآبادی اظهار کرد: در تصویب سند توسعه سه جلسه در کارگروه امور اجتماعی برگزار شده و در نهایت در 24 تیر ماه به تصویب رسیده است و از اول مرداد ماه به مدت یک سال در استان اجرایی خواهد شد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: اولویتهای زیادی از جمله ساماندهی مناسبتها، تقویت نیروی انسانی فعال، افزایش نقش فرهنگ عمومی و شورای فرهنگی عمومی، هماهنگی و کمک به تحقق برنامههای فرهنگی دستگاههای اجرایی، برگزاری هفته فرهنگی و ساماندهی پروژههای نیمه تمام فرهنگی در سند دیده شده است.


فرمانده انتظامی تفرش از کاهش ۴۹ درصدی تصادفات جرحی در تفرش در ۷ ماهه امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، سرگرد سیروس دالوند بعد از ظهرامروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سرعت بالا نقش بسیاری در افزایش تصادفات دارد بنابراین مدیریت کاهش سرعت را با کار فرهنگی، اجتماعی و علائم هشداری از جمله برنامههای پلیس برای کاهش تصادفات بوده است.
وی افزود: علاوه بر کارهای فرهنگی، افزایش دوربینهای کنترل هوشمند نیز سبب کنترل خودروها و کاهش سرعت و وقوع تصادف میشود و تجهیز جادهها و شاهراههای اصلی به دوربین بسیار مهم است.
فرمانده انتظامی تفرش تصریح کرد: با توجه تعطیلات پیشرو، شاهد افزایش سفرهستیم امیدواریم با شروع سفرها، همچنان شاهد کاهش وقوع تصادفات و تلفات جادهای باشیم.
سرگرد دالوند با اشاره به تبعیت از علائم راهنمایی گفت: راهها با در نظر گرفتن تمامی جوانب طراحی شده و اگر طبق علائم هشدار دهنده برای آن مسیر عمل کنیم دیگر شاهد سوانح جادهای نیستیم.
وی افزود: فرهنگ سازی در کاهش تصادف و حوادث رانندگی بسیار مفید بوده و برای این مهم نیازمند مشارکت مردم، مسئولان، دستگاه های مربوطه هستیم.
فرمانده انتظامی تفرش تصریح کرد: در 7 ماهه امسال نسبت به مشابه سال گذشته 49 درصد تصادفات جرحی درون شهری کاهش داشته و تعداد مجروحان تصادفات رانندگی 45درصد کاهش نشان می دهد.
سرگرد دالوند با اشاره به توسعه راهها گفت: وظیفه مسئولان ایجاد راههای جدید و استاندارد است و یکی از چالشهای اساسی در این مسیر تأمین اعتبار لازم است.
وی افزود: برای حل مشکل در ساخت و توسعه راهها نمیتوان تنها به اعتبارات و تامین منابع دولت متکی بود سرمایهگذاری بخش خصوصی و مشارکت مردمی میتواند راهگشا باشد و مشکلات را حل نکند.
فرمانده انتظامی تفرش تصریح کرد: از آنجا که عامل تصادفات به طور کلی در سه چیز نیروی انسانی، خودرو و جاده خلاصه میشود و از رانندگان درخواست داریم نسبت به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی اهتمام ویژه ای داشته باشند.
سرگرد دالوند با اشاره به تصادفات موتورسیکلت سواران گفت: بیشتر تصادفاتی که رخ میدهد ناشی از بیاحتیاطی و عدم استفاده کلاه ایمنی از سوی راکبین موتورسیکلتها بوده و در این زمینه تعداد 563 دستگاه موتور سیکلت متخلف به پارکینگ انتقال داده شده است.


همزمان با ایام محرم و عاشواری حسینی آیین های سنتی عزاداری در نقاط مختلف استان مرکزی برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، همزمان با ماه محرم و ایام شهادت سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش مردم مومن و عاشقان دو دوستداران حضرت ابا عبدالله الحسین در این استان به برگزار برنامه های و مجالس عزاداری در نقاط مختلف می پردازند.
بسیاری از این عزاداری های سنتی که با حضور گسترده عاشقان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام برگزار می شود، ثبت آثار معنوی شده است.


خبرگزاری تسنیم: طرح آبرسانی از چشمه هفتیان تفرش که از سال ۸۸ آغاز، پس از وقفهای طولانی در سال ۹۴ از سر گرفته میشود
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، عملیات اجرایی این طرح به طور رسمی در سال 1389 آغاز شد و پس از عملی شدن بهمدت 2 سال بدلیل مشکلات مالی تعطیل شد.
با توجه به تامین آب روستاها از چشمهها و کمبود آب شرب در شهر تفرش و دانشگاه آزاد به ویژه در فصل تابستان اجرای این پروژه جهت تامین آب مورد نیاز در راستای افق طرح با توجه به افزایش جمعیت شهری و روستایی طی 20 سال آینده در این مناطق ضروری است.
چشمه هفتیان در روستای هفتان واقع شده است و به عنوان منبع تامین آب روستاهای مسیر و شهر تفرش و کشاورزی منطقه است.
طول کل خط مسیر لوله 168 کیلومتر است و 28 مخزن اصلی و فرعی آبرسانی به شهر و روستاهای تفرش را به عهده دارند.
دبی چشمه هفتیان 450 لیتر در ثانیه است و میزان آب انتقالی 150 لیتر در ثانیه است.
با افتتاح این طرح 13هزار و 914 نفر در شهر تفرش و 40 روستا از نعمت آب شرب مناسب بهره مند میشوند، امسال از محل اعتبارات ملی به این طرح 132 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده است.
مدیرعامل آب منطقهای استان مرکزی با اشاره به آغاز مجدد طرح آبرسانی گفت: از ابتدای سال 94 این طرح بهصورت فاینانس اجرایی شده که نیمی از هزینهها توسط دولت و نیم دیگر توسط پیمانکار تامین میشود.
نورالدین بازگیر افزود: کمبود اعتبار از مهمترین مشکلات این طرح است که امسال اعتبار قابل توجهی به آن اختصاص داده شده است.
فرماندار تفرش نیز با قول مساعد درباره بررسی مشکلات تصریح کرد: کلیه ادارات و نهادها هماهنگیهای لازم انجام شده و کوچکترین مشکل پیگیری و رفع میشود.


.: Weblog Themes By Pichak :.