خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی از افتتاح دو مرکز مشاوره ژنتیک در خمین و تفرش و افتتاح مرکز مشاوره 148 اراک در هفته دولت خبر داد.
"ربیعی" در گفتوگو با خبرنگار خبر گزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، در مورد برنامههای این سازمان درهفته دولت، گفت: بهزیستی استان مرکزی در راستای اقدامات خود به مناسبت هفته دولت چندین پروژه آماده بهرهبرداری دارد.
وی گفت: به مناسبت هفته دولت دو مرکز مشاوره ژنتیک در شهرستانهای خمین و تفرش افتتاح خواهد شد و در شهرستان اراک مرکز مشاوره 148 افتتاح میشود.
ربیعی در ادامه تصریح کرد: به مناسبت هفته دولت شش واحد مسکونی مددجویی در شهرستان خنداب، سه واحد مسکونی مددجویی در شهرستان زرندیه، يك واحد مسکونی مددجویی در شهرستان فراهان، پنج واحد مسکونی در شهرستان شازند، 12 واحد مسکونی در شهرستان کمیجان، 14 واحد مسکونی در شهرستان ساوه و تفرش، 54 واحد مسکونی در شهرستان محلات، 15 واحد مسکونی در شهرستان دلیجان و 72 واحد مسکونی در شهرستان اراک به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: در این هفته یک مرکز خیریه سالمندان که از طریق خیرین بودجه آن تامین شده است در شهرستان اراک به بهرهبرداری میرسد و یک مرکز ترک اعتیاد نيزکه توسط بخش خصوصی اداره میشود در شهرستان کمیجان به بهرهبرداری خواهد رسید، در این هفته علاوه بر پروژههای عمرانی برنامههایی از قبیل سرکشی به خانوادههای شهدای سازمان و تقدیر از کارکنان برتر در دستور کار بهزیستی استان مرکزی قرار دارد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
حاج دایی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: از این تعداد 72 واحد در اراك ، 54 باب در محلات، 10 خانه در ساوه، 15 واحد در دلیجان، 12 باب در كمیجان، شش واحد در خنداب، پنج خانه در شازند، چهار واحد در تفرش، سه باب در زرندیه و یك واحد در فراهان است.
وی گفت : احداث این واحدهای مسكونی از مصوبات دور سوم سفر هیات دولت به این استان در قالب طرح مسكن مهر است كه در زمین هایی به وسعت 68 تا 90 متر مربع ایجاد شده اند.
معاون مشاركت های مردمی بهزیستی استان مركزی ادامه داد: به هر كدام از متقاضیان این واحدهای مسكونی، علاوه بر تسهیلات مسكن مهر، 40 میلیون ریال به صورت بلاعوض پرداخت شده است.
حاج دایی افزود : تعدادی دیگری مسكن مددجویی در استان در حال ساخت است كه پیش بینی شده در مناسبت های دیگر از جمله ایام الله دهه فجر و سفر چهارم هیات دولت به این استان به بهره برداری برسند.
وی گفت : دولت نهم و دهم تاكنون توفیقات بسیار خوبی در راستای خانه دار كردن اقشار كم درآمد جامعه داشته است./س


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: مدیرکل بهزیستی استان مرکزی از افتتاح و بهرهبرداری 23طرح در هفته دولت خبر داد.

رضا ربیعی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک گفت: افتتاح مرکز مشاوره ژنتیک در خمین و تفرش، مرکز ترک اعتیاد کمیجان و مرکز خیریه نگهداری سالمندان اراک و بهرهبرداری از 16 واحد مسکونی و مرکز مشاوره 148، بخشی از این پروژهها است.
وی اظهار داشت: این طرحها در فضایی به وسعت 11 هزار و 730 مترمربع احداث شدهاند.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود از جمعآوری 894 میلیون ریال زکات فطریه توسط پایگاهها و صندوقهای جمعآوری فطریه خبر داد.
ربیعی افزود: همزمان با عید سعید فطر 224 پایگاه و 342 صندوق به منظور جمعآوری زکات فطریه روزهداران در شهرهای مختلف استان ایجاد شد.
وی تصریح کرد: از این میزان فطریه 328 میلیون ریال در اراک، 200 میلیون ریال در دلیجان، 60 میلیون و 600 هزار ریال در آشتیان، 7 میلیون ریال در فراهان، 70 میلیون ریال در محلات، 50 میلیون ریال در ساوه، 46 میلیون و 643 هزار ریال در شازند، 45 میلیون ریال در کمیجان، 20 میلیون ریال در خنداب، 22 میلیون ریال در زرندیه و 45 میلیون ریال در تفرش جمعآوری شده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
انصاری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک افزود: كاهش بارش موجب شده تا پوشش گیاهی در مناطق زیستگاهی و مراتع كاهش محسوسی داشته باشد و بسیاری از منابع موجود در مناطق تحت پوشش نیز خشك و یا كم آب شده است.
وی اظهار كرد: از دو ماه گذشته آبرسانی با تانكر به زیستگاه های حیات وحش استان آغاز شده اما به دلیل كمبود خودروهای آبرسان، ارائه خدمات در تمامی مناطق به صورت همزمان وجود ندارد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی بیان كرد: محیط زیست استان حداقل به دو تانكر آبرسان دیگر برای زیستگاه ها نیاز دارد كه هر دستگاه دو میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
انصاری بیان كرد: كم آبی و نبود منابع غذایی لازم موجب می شود كه گونه های جانوری استان به زیستگاه های استان های دیگر مهاجرت كنند.
وی تصریح كرد: متاسفانه درحال حاضر دام موجود در مراتع استان چهار برابر ظرفیت چرا می كنند كه این موضوع نیز با شرایط خشكسالی موجود، تهدیدی جدی برای تنوع گونه های گیاهی استان محسوب می شود و ذخایر غذایی حیات وحش را از بین می برد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی عنوان كرد: تغییر كاربری اراضی ، آتش سوزی در مراتع و كم آب شدن تالاب میقان و منابع آبی دیگر استان موجب تشدید پدیده ریزگردها نیز می شود.
12 و نیم درصد از مساحت استان مركزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیست محیطی قرار دارد.
در حال حاضر دو منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراك و الوند خمین، دو پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، شش منطقه شكار ممنوع شامل بازرجان تفرش، كلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر ملی طبیعی غار نخجیر استان مركزی تحت مدیریت زیست محیطی هستند./س


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی گفت: در صورت تصویب معاونت گردشگری كشور، بهزودی تعداد روستاهای هدف گردشگری استان مركزی به 40 روستا افزایش مییابد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان،«مجتبی رضوانی» با اعلام اين خبر افزود: مقصد ورود گردشگر، امكان تاسیس تعاونی گردشگری، نزدیكی به قطبهای جمعیتی، امكان پذیرش گردشگر در طول سال، برخورداری از خدمات عمومی و زیر ساختی، وجود جاذبههای طبیعی، مذهبی و تاریخی، بهرهمندی از دهیاری و شواری اسلامی از معیارهای انتخاب این تعداد روستا است.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مركزی ادامه داد: وجود طرح هادی، جمعیت بالای 50 هزار خانوار، كیفیت شبكه دسترسی از دیگر معیارهای انتخاب آنها است.
رضوانی تصریح كرد: روستاهای (پاگل، سرسختی و هفته عمارت) شهرستان شازند، (خوره و آتشكده) محلات، (نقوسان، طراران و جلایر) تفرش، (نظم آباد، گوار، حسینآباد بغدادی، مرادآباد و طرمزد) اراك، (چمران، اشموئیل پیغمبر، باغ شیخ و نورعلی بیگ) ساوه از این روستاهاست.
وی گفت: روستاهای (ویدر و ورده) شهرستان زرندیه، (واشقان، ولاشجرد، مشهد زلفآباد و دولتآباد) فراهان، (سیاوشان و گركان) آشتیان، (چهرقان و سمقاور) كمیجان، (گوره زار) خنداب، (راونج و دودهك) دلیجان و (نیشهر) خمین را از دیگر روستاهای پیشنهادی این استان است.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مركزی ادامه داد: روستای هدف گردشگری به محدودهای جغرافیایی اطلاق میشود كه در آن مجموعهای از جاذبههای تاریخی، طبیعی و فرهنگی به عنوان انگیزهای برای سفر و اقامت گردشگران وجود داشته باشد.
رضوانی، معرفی و شناسایی روستاهای هدف گردشگری را در ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، جذب گردشگر، معرفی و شناسایی نقاط بكر سطح استان موثر دانست.
براساس اين گزارش، روستاهای آهو آشتیان، سرآبادان تفرش، ورچه و شهابیه خمین، انجدان و هزاوه اراك، آوه ساوه، واران دلیجان، چناقچی علیا زرندیه و وفس واقع در شهرستان كمیجان از روستاهای هدف گردشگری مصوب استان مركزی است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: رئیس جمعیت هلال احمر تفرش از برگزاری انتخابات باشگاه امدادگران و نجاتگران هلال احمر شهرستان خبر داد.

مجید حسینجمال امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این انتخابات 25 مرداد ماه با حضور 300 نفر از امدادگران و نجاتگران فعال جمعیت هلال احمر برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این انتخابات به منظور انتخاب اعضای شورای امدادگران و نجاتگران هلال احمر برگزار میشود که طی آن 16 نفر به عنوان عضو اصلی و علیالبدل در بخش خواهران و برادران انتخاب میشوند.
رئیس جمعیت هلال احمر تفرش گفت: در مجموع از 16 نفر 8 نفر به عنوان اعضای شورای باشگاه امدادگران و نجاتگران خواهران و هشت نفر نیز به عنوان اعضای شورای باشگاه برادران انتخاب خواهند شد.
حسینجمال در بخش دیگری از سخنان خود از حضور کاروان پزشکی این جمعیت در روستاهای تفرش خبر داد و بیان داشت: به منظور رسیدگی به بیماران روستاها و مناطق دورافتاده، کاروان پزشکی جمعیت هلال احمر با حضور در شش روستا از روستاهای این شهرستان به درمان و ویزیت رایگان بیماران پرداختند.
وی گفت: در این کاروان مشاور روانشناسی، مشاور تغذیه، پزشک عمومی و ماما به معاینه رایگان 400 نفر از روستاییان پرداختند.
رئیس جمعیت هلال احمر تفرش با اشاره به اجرای طرح همای رحمت در ماه رمضان خاطر نشان ساخت: در طرح همای رحمت اعضای جمعیت هلال احمر با همکاری کمیته امداد به امر توزیع سبدهای غذایی بین نیازمندان و محرومان پرداخته و 350 نفر را نیز اطعام دادند.
وی همچنین از ارائه آموزش امداد و کمکهای اولیه به 870 نفر در قالب آموزشهای همگانی در سه ماهه گذشته خبر داد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: معاون برنامهریزی جهاد کشاورزی استان مرکزی از ایجاد پنج هزار و 500 فرصت شغلی در بخش کشاورزی تا پایان سال جاری خبر داد.

بهنام نصراللهی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: سهمیه جهاد کشاورزی استان در بحث ایجاد اشتغال تا پایان سال جاری 5 هزار و 500 فرصت شغلی است که این تعداد در مقایسه با سال قبل 448 مورد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: سهمیه سال گذشته جهاد کشاورزی استان در بحث اشتغال 5 هزار و 52 مورد بود که طی آن 3 هزار و 616 فرصت شغلی تثبیت و 3 هزار و 276 فرصت شغلی جدید نیز ایجاد شد.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: از مجموع سهمیه جهاد کشاورزی در سال جاری 26 درصد در اراک، 3 درصد در آشتیان، 3 درصد در تفرش، 10 درصد در خمین، 4 درصد در دلیجان، 12 درصد در ساوه، 9 درصد در شازند، 10 درصد در محلات، 13 درصد در زرندیه، 3 درصد در کمیجان، 3 درصد در خنداب، 3 درصد در فراهان ایجاد میشود.
نصراللهی گفت: این مشاغل در زیربخشهای دام و طیور، آبزیان و زراعی و باغی، منابع طبیعی و... ایجاد میشود.
وی ادامه داد: این سازمان همچنین در بخش مشاغل خانگی طی سال گذشته تاکنون متقاضیان بسیاری را جذب و ساماندهی کرده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک طبیعت درمانی یكی از شاخه های گردشگری سلامت با اتكا به ویژگیهای آب و هوایی و طبیعی منطقه است كه ظرفیت های آن در استان مركزی وجود دارد.
استفاده از اثرات شفابخش چشمههای آب گرم برای درمان بیماریها، در پزشكی نوین از جایگاهی ویژه برخورداراست و به همین دلیل در سراسر جهان مناطق دارای چشمههای آب گرم حاوی املاح مفید، از جمله جاذبههای گردشگری محسوب میشود.
گردشگری سلامت به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد به مدتی بیشتر از 24 ساعت و كمتر از یك سال صورت می گیرد و به این ترتیب یك گردشگر سلامت با مسافرت از محل دائم زندگی خود می تواند از خدمات درمانی مقصد استفاده كند تا سلامت جسمی و روحی خویش را به دست بیاورد.
آب گرم محلات از مهمترین چشمه های معدنی استان مركزی و از نوع آبهاي گرم عمقي است كه بیشتر از بخار خمیره سنگهاي سوزان درون پوسته زمین به وجود ميآید. چشمه جوشان آب گرم محلات در شمال شرقي شهر محلات قرار گرفته و از مهمترین چشمه های آب معدني استان مركزي محسوب ميشود و از دیرباز مورد توجه سیاحان بوده و همه ساله هزاران نفر از راههاي دور و نزدیك به منظور درمان امراض پوستي و استخواني به آن مراجعه ميكنند. آب این چشمه از تركیب آبهاي سولفاته ، كلسیك و از دسته آبهاي هیبرترمال است كه در درمان بیماريهاي نقرس ، كبدي ، صفراوي ، كلیوي و دستگاه گوارش موثر است. درجه حرارت آب این چشمه 50 درجه سانتيگراد است و مبتلایان به بیماري های ریوي و قلبي نباید از آب آن استفاده كنند و دوره استفاده از آن فصل بهار بویژه تابستان است.
چشمه 'حكیم'، 'شفا'،'سلیمانی'، ' آب رماتیسم'، 'آب دنبه' و 'گبری' نیز از دیگر چشمه های استان مركزی است كه در ردیف آبهاي معدني سولفاته كلسیك خیلي گرم است و منشاء عمیق زیرزمیني دارند.
سرپرست اداره كل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مركزی در این خصوص گفت: چشمههای آبگرم، باغهای گل محلات و خمین، شكارگاهها، وجود چشماندازهای طبیعی، سرابهای شازند، كوهها و كوهپایهها و كویر میقان از ظرفیتهای طبیعی استان برای توسعه توریسم درمانی هستند.
مجتبی رضوانی با بیان اینكه شهرستان تفرش به عنوان پایلوت ایجاد دهكده سلامت استان انتخاب شده، اظهار داشت: منطقه آبگرم محلات برای استقرار كلینیكهای آبدرمانی، لجن درمانی و ماساژ درمانی و احداث دهكده سلامت به عنوان دیگر ظرفیت استان در حوزه گردشگری سلامت است.
وی ادامه داد: برگزاری همایشهای آبهای گرم معدنی میتواند به معرفی ظرفیتهای استان در این حوزه بیش از پیش كمك كند و ایجاد بخش گردشگری سلامت در بیمارستانهای دولتی استان نیز اقدامی ضروری است.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی گفت: همچنین در مناطق مختلف استان انواع گیاهان دارویی معطر و شفابخش رشد میكند كه در درمان و تسكین بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.
رضوانی یادآور شد: شهرستان محلات به دلیل شرایط مناسب آب و خاك و اعتدال هوا به عنوان یكی از مهمترین مناطق تولید گل و گیاه در منطقه و جهان مطرح می باشد./

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

مديرکل سازمان حفاظت محيط زيست استان مرکزي گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک گفت: نسل 50 گونه جانوري در استان مرکزي با خطر انقراض مواجه است که از آن جمله مي توان به پستانداراني مثل آهو ، پلنگ ، گربه پالاس ، زرده بره ، شنگ (سگ آبي) ، خرس و يوزپلنگ اشاره کرد که اکنون در مناطق زيستگاهي حيات وحش استان مرکزي به جمعيتشان محدود شده و يا از بين رفته اند.
در دهه هاي اخير در جنگل هاي بلوط شازند خرس و در هفتاد قله اراک يوزپلنگ زندگي مي کرده که احياي اين گونه هاي ارزشمند اکنون در دستور کار قرار دارد.
استان مرکزي از نظر تنوع جانوري سومين استان کشور است و با داشتن حدود يك و 8 دهمِ كل مساحت كشور بيش از80 گونه جانوري کشور را در خود جاي داده است.
انصاري مي افزايد : توسعه غير متوازن در سال هاي گذشته موجب شده بسياري از مناطق زيستگاهي مهم حيات وحش ، دالانهاي تردد وحوش و كانون هاي غذايي و آب براي گياهان و حيوانات از دسترس خارج شود و اين مهم به شدت تنوع زيستي را تهديد مي كند.
کارشناس محيط زيست استان مرکزي هم مي گويد : فرهنگ سازي و جلب مشاركت مردمي در حراست از محيط هاي طبيعي و گونه هاي در معرض انقراض نقش اساسي دارد.
رسانه هاي جمعي ، تشكل هاي زيست محيطي و نهادهاي آموزشي بايد در اصلاح رفتارها و نهادينه كردن فرهنگ آشتي با طبيعت پيشگام باشند.
حيدرزاده مي افزايد : اين فرهنگ سازي بايد به گونه اي باشد که هر فردِ دوستدار طبيعت به عنوان يك محيط بانِ افتخاري رسالت حفاظت از گونه هاي زيستي را به عهده داشته باشد و به عنوان سرباز حفاظت براي احياي طبيعت انجام وظيفه كند.
اکنون وسعت زيستگاههاي جانوري کشور به 6 و نيم ميليون هکتار مي رسد که 360 هزار هکتار آن در استان مرکزي و زير نظر اداره کل حفاظت محيط زيست استان قرار دارد.
اين زيستگاهها شامل دو منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمين ، پناهگاه هاي حيات وحش راسوندِ شازند و جاسب دليجان ، مناطق شکار ممنوع تالاب ميقان اراک ، بازرجان تفرش ، کُلاهه آشتيان ، چال خاتون شازند ، پلنگاب خنداب و خرقان زرنديه است.
اکنون 10 درصدِ گونههاي جانوري که در معرض خطر انقراض هستند در فهرست ICUN که فهرست قرمز اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت است قرار دارند.
مدير کل دفتر حيات وحش سازمان محيط زيست در اينباره مي گويد : در ايران دوزيستان کمترين غناي گونه مهرهداران را داشته و اين در حالي است که تعداد پرندگان موجود در ايران معادل کل پرندگان اروپا است.
محمدي مي افزايد : در دهه اخير بر اساس آمار ، گونههاي شاخص ايران از رشد نسبي خوبي برخوردار بوده اند و همچنين در فهرست سرخ ICUN نه تنها هيچ گونهاي خارج نشده بلکه تنها جابهجا شده است. اين در حالي است که 80 گونه مهرهدار در فهرست سرخ ICUN قرار گرفته اند.
علت در معرض خطر قرار گرفتن نسل گونه هاي جانوري در استان هاي کشور متفاوت از هم نبوده و دليل اصلي آن شکار بي رويه و کمبود محيط بان در زيستگاههاي کشور است.
در ايران هر 12 هزار هکتار از زيستگاهها توسط يک محيط بان حفاظت مي شود در حاليکه بر اساس استانداردها بايد براي هر هزار هکتار يک محيط بان وجود داشته باشد.
معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست هم مي گويد : تعداد محيط بانان در ايران ۱۲ برابر کمتر از استانداردهاي جهاني است.
اکنون در ايران هر ۱۲ هزار هکتار از زيستگاهها توسط يک محيط بان حفاظت مي شود در حاليکه طبق استانداردها بايد براي هر هزار هکتار يک محيط بان وجود داشته باشد.
صدوق با اشاره به وسعت 5/6 ميليون هکتاري زيستگاههاي يوز در ايران مي افزايد : تنها ۹۰ محيط بان براي اين وسعت به هيچ عنوان کافي نيست.
اکنون 30 محيط بان از زيستگاههاي استان مرکزي حفاظت مي کنند که بايد به 160 نفر افزايش يابند.
استاندارد فضاي تحت حفاظت هر محيط بان در دنيا ، هزار هكتار به ازاي هر نفر محيط بان است در حاليکه در ايران هر 6 هزار هكتار تحت نظارت يك محيط بان است.
يکي از محيط بانان استان مرکزي مي گويد : شکار بي رويه در 20 سال گذشته جمعيت سه هزار راسي آهوي زيستگاه هفتاد قله استان را به شدت کاهش داده و اکنون يک سوم اين حيوان از بين رفته است.
او مي افزايد : شکار بي رويه ، آموزش شکارچيان درباره نحوه شکار ، مديريت آماري گونه هاي پستانداران ، حلقه گذاري پرندگان کمياب تالاب ميقان و تقليل اسلحه هاي شکاري متناسب با جمعيت پستانداران از اقدامات محيط زيست استان مرکزي براي حمايت از گونه هاي در معرض تهديد است.
پارسال 98 شکارچي غير مجاز در استان مرکزي دستگير شدند.
جمعيت شکارچيان استان مرکزي بيش از 6 هزار نفر تخمين زده مي شود که تاکنون 4 هزار نفر ساماندهي شده و دفترچه شکار از اداره حفاظت محيط زيست استان دريافت کرده اند.
اين شکارچيان ، متعهد به شکار در زماني هستند که از سوي اداره حفاظت محيط زيست استان مرکزي در مکان هاي معين تعيين مي شود.
بيشترين شکار غيرمجاز در استان مرکزي در طبيعت خنداب ، کميجان و ارتفاعات استان که از نگاه محيط بانان دور است انجام مي شود.
براي کاهش سرعت انقراض نسل گونه هاي حيواني طرح هاي حمايتي هم اجرا مي شود.
براي حفظ گونه هاي جانوري استان مرکزي به تازگي دو منطقه در تالاب ميقان اراک به وسعت ۲۵ هزار هکتار و بازرجان تفرش به وسعت ۲۶ هزار هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده است.
اما اين در حالي است که فعاليت هاي صنعتي در حاشيه تالاب ميقان اراک خطر انقراض نسل گونه هاي جانوري ، از جمله پرندگان تالاب را افزايش مي دهد.
بزرگترين معدن سولفات سديم خاورميانه در کوير ميقان و در حاشيه تالاب قرار دارد .
روستائيان به خصوص کشاورزان هم در حفظ گونه هاي جانوري نقش دارند چرا که آنان در برخي فصول سال و حين کار با گونه هاي جانوري در اطراف زمين هاي کشاورزي خود روبرو مي شوند.
نماينده مردم اراک ، کميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي هم که رئيس کميسيون کشاورزي مجلس در دوره قبل بوده آگاهي بخشي به کشاورزان و روستائيان را راهکاري مناسب در حفظ گونه هاي زيستي و جانوري مي داند.
عباس رجايي مي گويد : دست اندازي به طبيعت و آنچه به عنوان گونه هاي جانوري و حتي گياهي خوانده مي شود رفتاري نا عادلانه با طبيعت است که به تخريب محيط زيست و بياباني شدن کشور کمک مي کند.
برخي گونه هاي جانوري مانند پازن و بزکوهي که نماد طبيعت استان مرکزي و منطقه مرکزي کشور هستند در طول ميليون ها سال حيات داشته و حتي تصاوير آنها در سنگ نگاره هاي تيمره که توسط انسان هاي اوليه حکاکي شده ديده مي شود.
اکنون منطقه هفتاد قله اراک يکي از زيستگاههاي اصلي اين حيوان است که با کمبود محيط بان مواجه است.
احياي زيستگاه جانوران ، جلوگيري از شکار بي رويه ، برخورد با شکارچيان متخلف ، آمارگيري مستمر از حيات وحش و پرندگان ، مباحث کنترل مديريتي و حفاظت از گونه هاي در معرض خطر انقراض ، کاهش دام مازاد مراتع و ترغيب مردم محلي به مشارکت از راهکارهاي حفظ گونه هاي جانوري و جلوگيري از انقراض نسل آنان است./

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی از ارتقاء تصفیهخانههای فاضلاب شهرهای خمین، دلیجان و تفرش در صورت تامین به موقع اعتبارات تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک عبدالرضا خلیلی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این شرکت به منظور پاسخگویی به نیاز روزافزون جمعیت و افزایش تعداد مشترکان ساکن در این شهرها ضرورت انجام یکسری اقدامات اضطراری در زمینه افزایش ظرفیت و توان بازدهی تاسیسات فاضلاب و تلاش در راستای حداکثر استفاده بهینه از امکانات موجود را تشخیص داده و بر این اساس اقدام به ارتقاء تصفیهخانههای فاضلاب شهرهای خمین، تفرش و دلیجان کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 12 هزار و 800 نفر از جمعیت شهر تفرش زیر پوشش شبکه جمعآوری فاضلاب قرار دارند تصریح کرد: با ارتقای این تصفیهخانه با روش تصفیه MLE، 23 هزار نفر زیر پوشش خدمات دفع بهداشتی فاضلاب قرار میگیرند و دبی ورودی تصفیهخانه به 4205 مترمکعب در شبانهروز افزایش میباید.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اضافه کرد: همچنین در شهر خمین، در راستای اجرای ارتقای تصفیهخانه فاضلاب، جمعیت زیر پوشش این شهر از 34 هزار نفر به 85 هزار و 725 نفر افزایش مییابد و دبی ورودی آن به 14 هزار و 573 مترمکعب در شبانهروز خواهد رسید.
خلیلی گفت: در حال حاضر در شهر دلیجان 26 هزار نفر تحت پوشش طرح جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار دارند که با ارتقای تصفیهخانه این شهر 60 هزار و 500 نفر از خدمات این طرح بهرهمند و دبی ورودی آن نیز به 11 هزار و 100 مترمکعب در شبانهروز میرسد.
وی خاطر نشان ساخت: برای ارتقا و تجهیز تصفیهخانههای فاضلاب این شهرها در مجموع 125 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که با تخصیص به موقع اعتبارات تا پایان سال جاری به اتمام خواهند رسید.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفرش گفت: امسال در این شهرستان 325 تن محصول گیلاس جمعآوری و روانه بازار مصرف شد.
«علی محبعلی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، اظهار کرد: برداشت محصول گیلاس از سطح بیش از 65 هکتار باغات شهرستان تفرش به پایان رسید.
وی ادامه داد: امسال با متوسط برداشت 5000 کیلوگرم از هر هکتار باغ گیلاس، به طور کلی 325 تن محصول گیلاس جمعآوری و به بازار مصرف در داخل شهرستان و استانهای قم و تهران عرضه شد.
محبعلی افزود: مهمترین رقم گیلاس تولیدی در شهرستان تفرش تک دانه مشهد است که با داشتن طعم و رنگ خوشایند، بازار پسندی خوبی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفرش يادآور شد: در شهرستان تفرش به علت تنوع آب و هوایی، یکی از نقاط مستعد پرورش و تولید انواع میوهها در استان مرکزی است و همه ساله علاوه بر تولید محصولات خشکباری گردو و بادام صدها تن انواع میوههای هستهدار و دانهدار در این شهرستان تولید و عرضه میشود.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: معاون مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی قم گفت: در حوادث رانندگی قم یک نفر کشته و 162 نفر مجروح شدند. | |
مهدی فراهانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طی 24 ساعت گذشته 66 فقره تصادف در قم روی داد که یک کشته و 162 مجروح برجای گذاشت. |


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی ازافزایش درصد تغییر طلاق روستایی نسبت به طلاق شهری و کاهش درصد تغییر ازدواج روستایی نسبت به ازدواج شهری خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مرکزی، مهدی چقایی در حاشیه افتتاح اولین دفتر پیشخوان هویت ملی در شهرستان ساوه در گفتوگو با خبرنگاران، افزود: براساس آمارهای ثبت احوال استان مرکزی طلاقهای ثبت شده در سه ماهه اول سال جاری در استان مرکزی 715 واقعه است که از این تعداد 568 واقعه طلاق شهری و 147 واقعه طلاق روستایی است و متوسط ثبت طلاق در روز دو واقعه است.
وی افزود: درصد تغییر ثبت طلاق شهری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 8/7 درصد رشد داشته و این آمار در ثبت روستایی درصد تغییر آن با افزایش 14 درصدی مواجه است که این آمار نشان میدهد که درصد تغییر طلاق روستاها نسبت به شهرها افزایش داشته است.
وی بیان کرد: طبق آمار ثبت شده، بیشترین تغییر طلاق شهری مربوط به شهرستان تفرش با 100 درصد افزایش و کمترین مربوط به شهرستان خنداب با 33.3 درصد کاهش طلاق است.
وی اظهار کرد: براساس همین آمار، بیشترین تغییر طلاق روستایی مربوط به شهرستان تفرش با 40 درصد افزایش و کمترین تغییر مربوط به ساوه با 16.7 درصد کاهش طلاق است.
این مقام مسوول با بیان اینکه شهرستانهای آشتیان، زرندیه، محلات و شازند فاقد دفترخانه طلاق هستند، افزود: در بحث ازدواج طبق آمارهای ثبت احوال استان مرکزی در سه ماهه اول سال جاری تعداد 4 هزار و 73 واقعه ازدواج در استان مرکزی به ثبت رسیده است که از این تعداد ازدواج به ثبت رسیده 2 هزار و 831 مورد شهری و یک هزار و 242 مورد روستایی است و متوسط ازدواج در روز 16 واقعه است.
وی افزود: درصد تغییر ثبت ازدواج شهری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 4.6 درصدکاهش داشته و این آمار در ثبت روستایی درصد کاهش آن 16.5 درصد است که این آمار نشان میدهد که درصد تغییر ازدواج روستاها نسبت به شهرها کاهش زيادي نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی همچنین گفت: با بررسیهای صورت گرفته از 2 هزار و 831 مورد ازدواج شهری بیشترین تغییر مربوط به شهرستان کمیجان با 153 درصد افزایش و کمترین تغییر مربوط به شهرستان شازند با 18.2 درصد کاهش است.
وی افزود: در ازدواج روستایی براساس آمارها بیشترین تغییر مربوط به کمیجان با 166 درصد افزایش و کمترین تغییر مربوط به دلیجان با 48 درصد کاهش است.
چقایی با بیان اینکه ثبت ازدواج در سه ماهه اول سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش و در این مدت ثبت طلاق افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: نسبت طلاق به ازدواج در استان مرکزی 6.8 است یعنی تقریبا در مقابل هر 7 ازدواج در استان یک طلاق رخ داده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی با بیان اینکه راه روستایی بالای 50خانوار استان مرکزی آسفالت می شود، گفت: تا آخر سال جاری 89 کیلومتر از راه روستایی بالای 50 خانوار استان مرکزی آسفالت می شود. | |
غلام رضا خرمی در گفت و گو با خبرنگار مهر در اراک با بیان اینکه در صورت تخصیص اعتبار این روستاها آسفالت می شود افزود: برخی از روستاهای 20 خانوار استان نیز از آسفالت راه روستایی برخورشده اند. وی با اشاره به پروژه های راهسازی در استان گفت: برخی از این پروژه ها بالای 70درصد پیشرفت فیزیکی دارند وبا تزریق اعتابار اندک این پروژه ها به بهره برداری می ر سند. خرمی از بهره برداری از 839واحد تسهیلات بافت فرسوده در 10 شهر استان خبر داد و اظهارداشت: مطالعات بافت فرسوده 491 هکتار درچهار شهر اراک، ساوه، محلات و دلیجان به اتمام رسیده است. مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی افزود: مطالعات 521 هکتار از بافتهای فرسوده شهرهای خمین، شازند، سنجان، کرهرود، مامونیه و تفرش نیز در دست اجراست. وی با اشاره به مسکن مهر در استان خاطرنشان کرد: سهم استان بالغ بر 53 هزار واحد مسکن مهر است که 22هزار واحدآن در شهرهای بالای 25هزارنفر جمعیت و مابقی در شهرهای زیر 25 هزار نفر خودمالکین و بافت فرسوده شهری قرار دارد. خرمی اضافه کرد: از ابتدای طرح تاکنون چهار هزار و 500واحد به بهره برداری رسیده است که پنج هزار و 100 واحد در شهریور ماه به بهره برداری می رسد و طبق برنامه پیش بینی شده 16 هزار مسکن تا آخر امسال به بهره برداری می رسد. وی از بهره برداری از هشت پروژه ساختمان اداری، کتابخانه عمومی، مجتمع اداری و خانه های سازمانی با اعتبار 41.7 میلیارد ریال خبر داد و گفت: این پروژه ها شامل ساختمان صدا و سیمای شهرستان خمین، کتابخانه های عمومی سجادیه و الغدیر شهرستان اراک، مجتمع اداری شهرستان کمیجان، ساختمان دارالقرآن آشتیان، شبکه دامپزشکی شهر ساوه، ساختمان پزشکی قانونی اراک، تکمیل ساختمان اقتصاد و دارایی اراک، ساختمان انتقال خون ساوه و هشت واحد خانه سازمانی در شهرستانهای محلات و تفرش است. وی با بیان اینکه در حوزه نظام مهندسی گشتها را چند برابر کردیم گفت: این ماشینهای آرم دار در سطح استان ساخت و سازها را رصد می کنند. |


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
قم - خبرگزاری مهر: مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی قم گفت: تعداد 675 نفر از دانشجویان به اردوهای جهادی اعزام می شوند.
حسن ضیائی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آغاز دور چهارم اردوهای جهادی دانشجویان افزود: تعداد 675 نفر از دانشجویان از قم به اردوهای جهادی اعزام می شوند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون سه دوره اعزام به اردوهای جهادی انجام شده است ادامه داد: مرحله اول و دوم در فروردین و اردیبهشت صورت گرفت و اعزام مرحله سوم نیز در تاریخ 11 تیرماه صورت گرفت.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی قم اضافه کرد: گروه سوم متشکل از 40 نفر از دانشجویان به بخش مرکزی قم اعزام شدند که تا تاریخ 22 تیرماه در روستاهای دشت احمد، نعمت آباد، عباس آباد، انجیرلی، ایلیخ بلاغی و چشمه شور به ارائه خدمات می پردازند.
ضیائی اظهار داشت: این گروه فعالیت امدادی و بهداشتی ندارند و در سایر زمینه فعالیت خواهند داشت.
اعزام 635 دانشجو در شهریورماه
وی در بخش دیگری از سخنان خود از آغاز اعزام دوره چهارم این اردوها خبر داد و بیان کرد: تعداد 635 نفر از دانشجویان در نیمه اول و دوم شهریورماه به تعدادی از بخش ها و روستاهای قم و استان های کشور اعزام خواهند شد.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی قم از این تعداد 135 نفر دانشجوی خواهر و 500 نفر دانشجویان برادر هستند.
ضیائی اضافه کرد: 45 نفر از گروه شهید زین الدین از دانشگاه آزاد، ده نفر دانشجویان بسیجی دانشگاه مفید، 40 نفر از علوم پزشکی و تعداد ده نفر هم از دانشگاه پویش به بخش مرکزی قم اعزام می شوند.
وی عنوان داشت: در ادامه این اعزام ها دانشگاه های علوم و معارف تفسیری، پیام نور و فنی برادران نیز به بخش سلفچگان اعزام می شوند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی قم اضافه کرد: در این راستا دانشگاه های شهید محلاتی، صنعتی و شهاب دانش هم به ترتیب به عنبرآباد کردمان، استان ایلام و شهرستان تفرش در استان مرکزی اعزام خواهند داشت.
ضیائی ادامه داد: دانشگاه قم نیز در دو بخش به استان کرمان و روستاهای قم نیرو اعزام میکند.
وی به فعالیت ها در ماه رمضان اشاره کرد و بیان داشت: اعزام در این ماه به صورت مختلط از میان طلاب و دانشجویان انجام می شود که تعداد 40 نفر از دانشجویان و طلاب برای انجام فعالیت های فرهنگی و تبلیغی در نظر گرفته شده است که به شهرستان تفرش در استان مرکزی اعزام می شوند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: رئیس جمعیت هلال احمر شهر تفرش از اجرای طرح کاروان نیکوکاری در این شهرستان خبر داد.

سید مجید حسینجمال امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: طرح کاروان نیکوکاری روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری با هدف ویزیت رایگان بیماران مناطق محروم به اجرا در میآید.
وی تصریح کرد: در این طرح کاروان نیکوکاری در قالب پزشک عمومی، ماما، مشاوره روانپزشکی با حضور در روستاها و مناطق محروم شهرستان تفرش به ویزیت رایگان بیماران پرداخته و تمام خدمات درمانی اعم از معاینه و تامین داور را به صورت رایگان انجام میدهند.
رئیس جمعیت هلال احمر تفرش در بخش دیگری از سخنان خود از ارائه آموزش امداد و کمکهای اولیه به جوانان و نوجوانان خبر داد و بیان کرد: آموزش امداد و کمکهای اولیه در تابستان امسال به شرکتکنندگان در برنامههای اوقات فراغت ارائه میشود.
حسینجمال در ادامه از رایزنی به منظور ساخت مرکز آموزش جستجو و نجات خبر داد و گفت: با اعلام آمادگی یک خیر برای تامین زمین مورد نیاز این مرکز رایزنیهای اولیه با مسئولان آغاز و به زودی کار ساخت و تجهیز این مرکز آغاز میشود.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات مجامع هلال احمر گفت: در انتخابات امسال اعضای جمعیت هلال احمر تفرش بالای 42 درصد مشارکت داشتند که خوشبختانه پنج نفر از منتخبین اعضا به انتخابات هیئت مدیره استان راه یافتند که در انتخابات نهایی دو نفر به اسامی مهدی پارسا و زیبا حاج محمدی به ترتیب به عنوان عضو اصلی هیئت مدیره و عضو هیئت بازرسی انتخاب شدند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان تفرش از اهداء هشت تخته فرش به نوعروسان و خانوادههای تحت حمایت این نهاد به مناسبت اعیاد شعبانیه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک قاسم مقدم صبح امروز در مراسم اهدای این فرشها گفت: با رایزنیهای به عمل آمده با دفتر مرجع عالیقدر، حضرت آیتالله العظمی مکارمشیرازی مبنی بر مساعدت به نوعروسان و خانوادههای تحت حمایت این تعداد تخته فرش بین آنها توزیع شده است.
به گفته وی برای تهیه این تعداد تخته فرش بالغ بر 26 میلیون ریال توسط این نهاد مردمی هزینه شده است.
مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان تفرش اظهار امیدواری کرد تا در سال جاری با کمک و مساعدت نیکوکاران شهرستان شاهد خدمترسانی بیشتر و بهتر به محرومین و نیازمندان باشیم.
مقدم بیان داشت: کمیته امداد علاوه بر کمکهای مالی در امور فرهنگی خانوادههای تحت حمایت نیز طی سالهای اخیر گامهای ارزندهای برداشته است که در این راستا تابستان امسال طرح اوقات فراغت را برای بیش از هزار نفر از جوانان و نوجوانان زیر پوشش به اجرا درآورده است.
وی گفت: این کلاسها در سرفصلهای مختلف علمی، فرهنگی، ورزشی و مذهبی برگزار میشوند.
مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان تفرش همچنین از برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان ویژه خانوادههای زیر پوشش کمیته امداد خبر داد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سد الغدیر شهرستان ساوه جوان 25 سالهي افغان را که در حال شنا بود به کام مرگ کشاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، گروههای امداد و نجات جمعیت هلال احمرشهرستان ساوه جسد وی را از سد خارج کردند.
این سومین قربانیِ سدهای استان مرکزی در سال 91 است.
در یک ماه گذشته یک جوان در سد کشه تفرش ویک جوان دیگر نيز در سد خاکی روستای مزرعه نو شهرستان خمین غرق شده بود.
بي توجهي به تابلوي شنا ممنوع در حاشيه سدها، نداشتن مهارت شنا و جريانات کششي زير آب به علت خاکي بودن سد، گرفتگي عضلاني و گرمي و سردي نقاط مختلف آب از دلایل غرق شدن در سدها است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: همزمان با دومین روز از هفته جهاد کشاورزی طی مراسمی با حضور جمعی از مسئولان 56 نفر از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی استان مرکزی معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ظهر امروز در این مراسم گفت: فعالیت در حوزه کشاورزی نیازمند کار جهادی است و کسانی که در این راه تلاش میکنند موجب خودکفایی کشور در زمینه مواد غذایی میشوند. حجتالاسلام والمسلمین حمزه کلانتری افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی با درایت و دوراندیشی در فرمانی تاریخی دستور تشکیل جهاد سازندگی را دادند تا این نهاد بتواند با کاری جهادی خدمات ارزندهای به کشور ارائه دهد. وی تصریح کرد: در دوران جنگ جهاد سازندگی استان مرکزی نقش بسیاری در مدیریت لجستیک جنگ داشت و در این راه شهدای جهادگر ارزندهای را نیز تقدیم انقلاب کرد. نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: بعد از پایان جنگ جهاد سازندگی وارد عرصه عمران و آبادانی شد و توانست به خوبی خرابیهای دوران جنگ را جبران کرده و با جهاد جهادگران موجب عمران و آبادانی کشور شود. کلانتری افزود: امروز نیز جهاد کشاورزی با انجام فعالیتهای گسترده خدمات و اقدامات ارزندهای را در راستای خودکفایی کشور به انجام رسانده و موجب استقلال و خودکفایی کشور در عرصه مواد غذایی شده است. وی در بخش دیگری از سخنان خود از افتتاح و بهرهبرداری از 126 پروژه عمرانی تولیدی و کشاورزی همزمان با هفته جهاد کشاورزی در استان خبر داد و گفت: در این هفته 126 پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر 128 میلیارد و 400 میلیون ریال به بهرهبرداری میرسد که 6 هزار و 659 نفر نیز از مزایای این پروژهها برخوردار خواهند شد. نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: بهرهبرداری از این پروژهها موجب اشتغالزائی مستقیم برای 456 نفر و غیر مستقیم برای 849 نفر میشود. به گفته وی از مجموع این پروژهها 20 پروژه در خمین، 19 پروژه در محلات،18 پروژه در اراک، 13 پروژه در کمیجان،11 پروژه در ساوه، 10 پروژه در خنداب،9 پروژه در فراهان،7 پروژه در دلیجان،7 پروژه در زرندیه، 5 پروژه در شازند، 4 پروژه در آشتیان و 3 پروژه در تفرش به بهرهبرداری میرسند. در این مراسم از 56 نفر از تولیدکنندگان برتر استان در حوزه دام و طیور و زراعت و باغبانی تقدیر شد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
اراک - خبرگزاری مهر: مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: طرح هادی روستایی در راستای احیا و تجدید حیات روستاها صورت می گیرد و عمران روستاها وظیفه ذاتی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.
محمدرضا رضا فرح در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: توسعه همه جانبه و ایجاد ظرفیت های لازم جهت سرمایه گذاری های جدید در روستاها از نتایج طرح هادی روستایی است. وی با بیان اینکه هدایت وضعیت فیزیکی روستا، ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان و خدمات زیست محیطی و عمومی و تامین عادلانه امکانات از دیگر مزایای این طرح است، اظهار داشت: در این طرح علاوه بر ساماندهی و اصلاح بافت موجود در روستا، میزان و مکان گسترش آن و نحوه استفاده از زمین برای کاربری های مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری و کشاورزی در قالب مصوبات طرح های ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی تعیین میشود. رضا فرح در پایان از تصویب 9 طرح هادی روستایی در شهرستان تفرش خبر داد و گفت: با تصویب طرح هادی در این روستاها، 219 خانوار با جمعیتی بالغ بر 729 نفر از مزایای مختلف این طرح ها بهرهمند می گردند. گفتنی است روستاهای دربر، مشهد بازرجان، قزلقاش، زاغر، هفتیان، کوک سیگرد، کوره، دیزک و محمدآباد، 9 روستای توابع شهرستان ساوه هستند که مورد تصویب طرح هادی قرار گرفته اند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
استان مركزي-ایلنا: قاسم مقدم مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش با اعلام اين خبر گفت : در سال گذشته توسط این تعداد حامی خیر مبلغ 1 میلیاردو 167 میلیون و 868 هزار ریال برای افراد یتیم و خانواده های ایشان به صورت نقدی و جنسی هزینه شده است.
به گزارش ايلنا از اراك وی افزود : قسمتی از وجوه نقدی پرداخت شده توسط حامیان که حدود 120 میلیون ریال است در حساب گنجینه سپهر بانک صادرات جهت 30 یتیم زیر 18 سال سپرده شده است.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش در پایان گفت : جهت آشنایی هرچه بیشتر حامیان با ایتام و آشنای بیشتر این خیرین با مشکلات یتیمان ملاقاتهایی توسط امداد شهرستان بین آنها تدارک دیده شده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
جسد جوان 20 ساله در سد خاکی روستاي كشه از توابع شهرستان تفرش کشف شد.
به گزارش سرويس «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ایسنا)، منطقه مرکزی، مرتضي سليمي مديرعامل جمعيت هلال احمر استان مركزي در اين خصوص گفت: در تماس پليس ۱۱۰ مبني بر غرقشدن يك نفر در سد روستاي كشه از توابع شهرستان تفرش، تيم غواصي اين جمعيت با تجهيزات كامل به اين محل اعزام و پس از انجام عملياتهاي مكررغواصي جسد فرد مغروق به نام «اميرحسين كمالآبادي» ۲۰ ساله پيدا و تحويل مقامات مسئول مستقر در محل کردند.
سلیمی افزود: با توجه به اينکه مسئولان از طريق رسانهها در مورد خطرات ناشي از عدم شناخت کامل از رودخانهها و سدهای خاکی استان و شنا در این آبها، بارها هشدار دادهاند اما، متاسفانه باز هم، برخي افراد به اين نکته توجه نميکنند و هر ساله در فصل گرما تعداد زیادی از همشهریان جان خود را از دست میدهند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: در پی هتک حرمت خواننده مرتد به ساحت مقدس امام هادی(ع) و امام زمان(عج) دانشجویان دانشگاه تفرش در صحن این دانشگاه دست به اعتراض زدند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش بعد از ظهر امروز در جمع دانشجویان شرکتکننده در این اعتراض اظهار داشت: باید به کسانی همچون این خواننده مرتد که تصور میکنند با این نوع اقدامات میتوانند نور ولایت در جامعه اسلامی را خاموش کنند، گفت زهی خیال باطل؛ نور ولایت نوری است که هیچگاه خاموش نخواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید جواد موسوی این اقدام را در راستای تلاش دشمنان اسلام برای جلوگیری از گسترش دین اسلام دانست که توطئه اسلامهراسی را یدک میکشد.
وی افزود: اسلام دینی است که با چنین توطئههایی از بین نخواهد رفت، امروز دین اسلام در سراسر جهان رو به گسترش نهاده است و دشمنان از این موضوع در هراس هستند.
وی تصریح کرد: جوانان باید در برابر این توطئهها بیدار و هوشیار باشند،این خواننده مرتد در تلاش بود با چنین حرکتی اعتقادات مردم و جوانان را خدشهدار کرده و بین آنان و اسلام جدایی بیندازد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش با تاکید بر اینکه خداوند همواره چنین توطئههایی را خنثی میکند بیان داشت: خوشبختانه دانشجویان همواره بصیرت داشته و این چنین اقدامات غیر انسانی را محکوم میکنند.
گفتنی است در این تجمع بیانیه محکوم کردن این عمل قبیح توسط دانشجویان عضو کانون اهل بیت دانشگاه تفرش قرائت و پیمان طالبی دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک دانشگاه تفرش نیز با قرائت شعری با موضوع تقدیم به امام هادی(ع) این عمل را محکوم کردند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
معاون مرکز حوادث و فوریت های پزشکی قم اعلام کرد:
وی واژگونی و سقوط از موتور سیکلت در جاده تفرش را از دیگر حوادث این مدت برشمرد و ابراز کرد: این حادثه بر اثر سرنشین ترکیدگی لاستیک رخ داد که چهار نفر در آن مجروح شدند.
معاون مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی قم اضافه کرد: سه نفر از مجروحان این حادثه بستری و یک مجروح دیگر به صورت سرپایی درمان شد.
منبع: خبرگزاری مهر


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
معاون ميراث فرهنگي استان مرکزي از آغاز طرح مرمت و احياي مسجد و تکيهي ششناو شهرستان تفرش خبر داد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در استان مرکزی، محسن رحمتی گفت: اين طرح مرمتي با 200ميليون ريال بودجه آغاز شده است.
او بيان کرد: شهرستان تفرش بهدليل ظرفيت بالاي تاريخي و فرهنگي براي اجراي طرحهاي مرمتي و حفاظتي، يكهزار ميليون ريال اعتبار دريافت کرده است. مرمتهاي اضطراري امامزاده قاسم کهک (ع) تفرش نيز امسال انجام خواهد شد.
رحمتي اظهار كرد: مسجدجامع ششناو از قديميترين و مهمترين آثار تاريخي و معماري دورهي سلجوقيان در شهرستان تفرش است. اين مسجد در محلهي تاريخي «فم» واقع شده و نام آن از شش ناوداني گرفته شده است که آب قنات را به شش قسمت مساوي تقسيم ميکردند و به محلههاي تفرش ميرساندند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
همزمان با همایش پیشگیری از اعتیاد كه تحت عنوان " طرح فرهنگ، پویایی و سلامت" در دانشگاه تفرش برگزار مي شود، کارگاه آموزشی و نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد در اين دانشگاه گشايش يافت.
به گزارش سرويس دانشگاهي ايسنا، سرهنگ حسنی جانشین فرماندهی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در اين همايش گفت: اعتیاد به مواد مخدر یک آسیب اجتماعی است که جوانان و نوجوانان ما را مورد هدف قرار داده است.
وی افزود: اولین گام در راستای کنترل جوانان دادن آموزش و آگاه سازی انان از عواقب سوء این پدیده مخرب اجتماعی است که بسیج عمومی ، رسانه ای و دانشگاهی در این راستا ضروری است.
سعید احمد پور کاسگری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش نیز در این همایش گفت: بسیاری از مشکلات به دلیل عدم شناخت و نداشتن آگاهی برای افراد بوجود می آید که در این راستا ارتقاء سطح آگاهی ، دانش و اطلاعات می تواند از بروز این مشکلات در افراد جلوگیری نماید.
وي افزود: افراد جامعه می توانند با بالابردن سطح اطلاعات و آگاهی های خود ضمن جلوگیری از بروز مشکلات و آسیب های اجتماعی، خود را در برابر انواع آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد بیمه نمایند.
در این کارگاه آموزشی که به همت معاونت فرهنگی دانشگاه و به عنوان یکی از برنامه های همایش بزرگ پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه تفرش برگزار مي شود شرکت کنندگان از نزدیک با انواع مواد مخدر صنعتی و غیر صنعتی آشنا مي شوند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: مشاهدات خبرنگاران مهر در شهرهای تفرش، آشتیان و فراهان حاکی است در اولین ساعات انتخابات در شعبات اخد رای صف های طویل تشکیل شده است و مردم مشتاقانه برای انتخاب کاندیدای اصلح خود حضور یافتند. | |
به گزارش خبرنگار مهر، مشاهدات خبرنگاران مهر در شهرهای تفرش، آشتیان و فراهان حاکی است در اولین ساعات آغاز انتخابات در شعبات اخد رای صف های طویل تشکیل شده است و مردم مشتاقانه برای انتخاب کاندیدای اصلح خود حضور یافتند تا کار ناتمام انتخابات در حوزه انتخابیه خود را تکمیل کنند. مردم تفرش با وجود بارندگی در شعبات الکترونیک حاضر شدند تا از میان دو کاندیدا فرد مورد نظر خود را انتخاب و مسیر حضور وی در بهارستان را هموار کنند. حاضران شامل زن و مرد و جوانان هستند که در سی و یکمین انتخاب در نظام جمهوری اسلامی تلاش دارند گوی سبقت را ربوده ودرصد بالای حضور را به نام خود ثبت کنند. رای می دهم تا از حق خود دفاع کنم منوچهر حقی از شهروندان تفرشی در گفتگویی با خبرنگار مهر، با بیان اینکه حضور در پای صندوق های رای و انتخابات وظیفه شرعی است، گفت: من به عنوان یکی از جوانان تفرشی حق خود می دانم که فردی را که فکر می کنم اصلح است انتخاب کنم و بهتر دیدم از حق خود استفاده کنم. وی در خصوص اینکه چه ضرورتی دارد در زیر باران در صف بایستید و رای دهید، گفت: حق، حق است و باید آن را گرفت چه در زیر باران و چه آفتاب و ما باید از رزمندگانی که در هشت سال دفاع مقدس در سخت ترین شرایط از کشور و عقیده خود دفاع کردند، بیاموزیم، باران امروز رحمت الهی است در روزی که آگاهی ما رحمت دیگری از سوی خداوند است. روی دشمن را کم می کنیم زهره مقدسی شهروند آشتیانی با بیان اینکه حضور آگاهانه افزایش اقتدار کشور را به همراه دارد، گفت: کسی ما را مجبور نمی کند رای دهیم و ما خود تشخیص دادیم که پای صندوق های رای بیاییم. وی با بیان اینکه اکثر شرکت کنندگان انگیزه خدایی دارند، گفت: حضور گسترده ما می تواند به اقتدار کشور بیافزاید و دشمن را از اهداف سلطه طلبانه اش دور کند. راه امیرکبیر در حفظ همه جانبه استقلال را ادامه می دهیم علی فراهانی از شهروندان فراهانی نیز در گفتگویی با بیان اینکه همشهریان امیر کبیر راه او را در حفظ استقلال همه جانبه با حضور در انتخابات ادامه می دهند گفت: انتخابات دور اول و دوم ندارد و ما در هر انتخابی که به نفع نظام و استقلال کشور باشد حضور می یابیم. وی با اشاره به اینکه استقلال ما در گروی حضور همه جانبه در عرصه های سیاسی و انقلابی و علمی است، گفت: انقلاب اسلامی احساس ارزشمندی به ما داده است و ما تا پای جان در حفظ انقلاب تلاش می کنیم. آرامش و حضور حرف اول را در حوزه انتخابیه می زند فرماندار تفرش هم به عنوان رئیس حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان بر حضور پرشور مردم در دور دوم انتخابات تاکید داشت و گفت: اکنون آرامش و حضور حرف اول را در حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان می زند و مردم دوشادوش هم در شعبات اخذ رای حاضر شدند. اصغر عالیخانی افزود: مردم در این حوزه انتخابیه برای اولین بار الکترنیک رای می دهند و این امر مانع حضور یا کاهش حضور آنان نشده است و با آموزش هایی که در مورد انتخاب الکترونیک داده شده است مردم مشتاقانه در شعبات حاضر شدند. مردم با غیرت دینی در پای صندوق ها حاضر می شوند فرماندار آشتیان نیز گفت: آشتیانی ها با غرور و غیرت دینی که دارند از ابتدای ساعات رای گیری در شعبات حاضر شده و رای می دهند. بهروز اردلان راد با بیان اینکه مردم در دور اول حضور بیش از 65 درصدی داشتند و اکنون نیز حضور خود را نشان خواهند داد، گفت: همه امکانات برای انتخاباتی پرشور فراهم شده است و روند برگزاری در آشتیان مهیاست. حضور مردم دشمن را زبون کرده است فرماندار فراهان هم با اشاره به اینکه مردم از ابتدای صبح در شعبات اخذ رای حاضر شدند، گفت: حضور مردم دوباره دشمن زبون را تسلیم خواهد کرد. مجید مومنی افزود: فراهانی ها در برهه های مختلف انقلاب اسلامی حضور داشتند و برای به ثمر نشستن آرمان های انقلاب تلاش کردند و در دور دوم انتخابات نیز وفاداری خود را نشان خواهند داد. وی روند انتخابات را در فراهان مطلوب ارزیابی کرد. انتخابات دور دوم در حوزه انتخابیه تفرش، اشتیان و فراهان تمام الکترونیک برگزار می شود و 79 شعبه اخذ رای برای این منظور پیش بینی شده است.
![]() استان مرکزی در مجلس هفت کرسی دارد که سکان داران شش کرسی 12 اسفند انتخاب شدند و سرنوشت کرسی هفتم در انتخابات 15 اردیبهشت مشخص می شود.
حوزه های انتخابیه استان مرکزی شامل، اراک کمیجان و خنداب، ساوه و زرندیه، خمین، شازند، محلات و دلیجان، تفرش آشتیان و فراهان است که به جزاراک کمیجان و خنداب که دارای دو نماینده در مجلس است مابقی یک نماینده دارند.
در دور اول انتخابات، از مجموع 907 هزار و 987 نفر واجد شرایط اخذ رای در استان مرکزی، 587 هزار و 815 نفر در انتخابات نهم شرکت کردند که حکایت از حضور 65 درصدی در انتخابات است.
در این دوره محمدحسن آصفری و عباس رجایی در حوزه انتخابیه اراک کمیجان و خنداب، ابراهیم رضایی خمین، قاسم عزیزی شازند، حجت الاسلام علیرضا سلیمی محلات و دلیجان و شهلا میر گلوبیات از حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه به بهارستان راه یافتند.
نتیجه انتخابات در حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان نیز با رای نزدیک حجت الاسلام کاظم سپاسی و عباس صلاحی به دور دوم کشیده شد.
در دور اول انتخابات در حوزه تفرش، آشتیان و فراهان رقابت کاظم سپاسی و عباس صلاحی تنگاتنگ بود و سپاسی با 11 هزار و 567 رای و صلاحی هم با 11 هزار و 231 رای به دور دوم انتخابات راه پیدا کردند.
|


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
اراک/ واحد مرکزی خبر / اقتصادیبا اجرای طرحهای آبخیزداری100 میلیون متر مکعب هرزآبهای سطحی در استان مرکزی کنترل شد.
بارندگی متوسطِ سالانه 300 میلیمتر در استان مرکزی 450 میلیون متر مکعب روان آب و هرز آب جاری می کند.
طرحهای آبخیزداری از سال 70 درکشور آغاز شد که ساخت آب بندها اجرای بانکت بندی در سطوح شیب دار و کاشت پوشش گیاهی عمده ترین فعالیت های این طرح است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: تاکنون33 درصد از حوزه های آبخیز استان زیر پوشش فعالیتهای آبخیزداری قرار گرفته است.
هم اکنون 125 میلیون هکتار حوزه آبخیز در کشور وجود دارد که از 3 میلیون هکتار استان مرکزی ، تاکنون یک میلیون هکتار آن در قالب 85 طرح آبخیزداری شده است.
آقای نوری افزود: تحقیقات نشان می دهد اجرای طرحهای آبخیزداری جذب آب به منابع آب زیرزمینی را 50 درصد افزایش می دهد.
آقای محمدی از باغداران شهرستان تفرش می گوید : پیش از اجرای طرحهای آبخیزداری در این منطقه قناتها و چشمه ها تنها تا پایان بهارآب داشت و با اجرای این طرحها ، تا پایان تابستان آب دارند.
آقای عظیمی کارشناس آبخیزداری هم گفت: این آب بندها ظرفیت ذخیره 100 میلیون متر مکعب روان آب را دارند که البته با ظرفیت سد کمال صالح که بهار پارسال به بهره برداری رسید برابر است.
برای ساخت سد کمال صالح 250 میلیارد تومان و برای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان مرکزی 24 میلیارد تومان هزینه شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: تاکنون 12هزار هکتار بانکت بندی و کاشت درختان مثمر و 100 هزار هکتار کاشت بادامچه انجام شده است که زمینه نفوذ 120 تا 150 متر مکعب از هرز آبهای سطحی در شیبها و دامنه ها را فراهم می کند.
فرسایش خاک در حوزه های آبخیز سبب تشکیل رسوب در مخازن و سدهای کشور می شود.
درکشور سالانه 236 میلیون متر مکعب رسوب وارد مخازن سدها می شودکه می تواند 5 سد با ذخیره 50 میلیون متر مکعب را کاملاً پر کرده و از مدار خارج کند.
آقای نوری افزود : با اجرای عملیات آبخیزداری در هر هکتار حدود 3 تا 4 متر مکعب رسوب دهی در آن هکتار کاهش می یابد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
تفرش - خبرگزاری مهر: امام جمعه تفرش گفت: یاری و کمک در ایجاد و تامین مسکن برای محرومان یکی از اعمال نیک است که اجر و پاداش معنوی دارد.
حجت الاسلام ولد بیگی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه، یاری در ایجاد و تامین مسکن برای محرومین یکی از اعمال نیک است که اجر و پاداش معنوی دارد، افزود: هیچ کاری از خداوند پنهان نیست و پاداش کارهای نیک نزدش محفوظ می ماند. وی اضافه کرد: در سال های اخیر همکاری و مشارکت شایسته و با ارزشی در تامین و ساخت مسکن از سوی خیرین صورت گرفته که در روند ساخت پروژه های مسکونی بنیاد مسکن تاثیر آشکاری داشته است وهرچند که گسترش هر چه بیشتر این فرهنگ و عمل خیر تلاش همه جانبه ای را می طلبد. وی با اشاره به اینکه عملیات ساخت پروژه 33 واحدی مسکن محرومین تفرش آغاز شده است گفت: در حال حاضر ساخت و تامین مسکن نیازمندان در بیشتر شهرستان های استان سریعتر از قبل در حال انجام است و شرکت خیرین در این مهم قابل ستایش است. پروژه 33 واحدی مسکن محرومین تفرش در زمینی به مساحت 2 هزار و 200متر در قالب 11 قطعه 200 متری به استعداد 33 واحد مسکونی با متراژ 60 متر مربع از منابع حساب 100 امام (ره) احداث خواهد شد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: پروژه 33 واحدی مسکن محرومان تفرش با حضور مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی کلنگزنی شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک ظهر امروز طی مراسمی با حضور مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی، امام جمعه، فرماندار تفرش و جمعی از مسئولان محلی کلنگ احداث پروژه 33 واحدی مسکن محرومان تفرش بر زمین زده شد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی در این مراسم مشارکت در تامین سرپناه مطمئن برای نیازمندان و محرومان را یکی از کارهای خیر و دارای اجر و ثواب معنوی دانست و گفت: خیرین نیکوکار طی سالهای اخیر مشارکت ارزندهای در ساخت مسکن محرومان داشتهاند؛ هر چند این مشارکتها تاثیر مطلوبی در ساخت پروژههای مسکونی ویژه محرومان داشته است، اما برای توسعه بیشتر این فرهنگ و اقدام خیرخواهانه همه باید تلاش کنند.
محمدرضا رضافرح افزود: ساخت مسکن محرومان هماکنون در اکثر شهرستانهای استان با سرعت در حال انجام بوده و مشارکت خیرین در این امر مهم ستودنی است.
وی با تاکید بر اینکه برای موفقیت در امر ساخت مسکن محرومان، همکاری دستگاههای دولتی و مشارکت خیرین بسیار حائز اهمیت است تصریح کرد: با توجه به نیاز قشر محروم از مسکن ضروری است که افراد متمکن و دارای توان مالی در تامین سرپناه نیازمندان مشارکت کرده و در این امر خیر از یکدیگر سبقت بگیرند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی با اشاره به مشخصات پروژه 33 واحدی تفرش گفت: این پروژه در زمینی به مساحت 2 هزار و 200 متر در قالب 11 قطعه 200 متری به استعداد 33 واحد مسکونی با متراژ 60 مترمربع از محل اعتبارات حساب 100 امام (ره) احداث خواهد شد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: مدیرکل هواشناسی استان مرکزی متوسط بارندگی 48 ساعت گذشته در استان مرکزی را 19.3 میلیمتر اعلام کرد.

محمد هاشمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: طی 48 ساعت گذشته 19.3 میلیمتر باران در استان مرکزی باریده است که شهرستان خمین با 42.4 میلیمتر بیشترین و دلیجان با 10.7 میلیمتر کمترین بارندگی را داشته است. این مسئول تصریح کرد: میزان بارندگی در این مدت 28.6 میلیمتر باران در اراک، 12.5 میلیمتر در ساوه، 17.4 میلیمتر در تفرش، 42.4 میلیمتر در خمین، 14.2 میلیمتر در محلات، 17.4 میلیمتر در شازند، 16.5 میلیمتر در خنداب، 33.9 میلیمتر در کمیجان، 10.7 میلیمتر در آشتیان و 11.6 میلیمتر در غرقآباد بوده است. به گفته وی بارش مستمر باران تا فردا در سراسر شهرهای استان و از پس فردا به صورت پراکنده در برخی از نقاط استان ادامه دارد. مدیرکل هواشناسی استان مرکزی میزان متوسط بارندگی استان از ابتدای سال جاری تاکنون را 43.4 میلیمتر اعلام کرد و ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون میانگین 43.4 میلیمتر بارندگی در استان داشتهایم که اراک 63.2 میلیمتر، ساوه 22.7 میلیمتر، تفرش 51.8 میلیمتر، خمین67 میلیمتر، محلات 34.9 میلیمتر، شازند 40.5 میلیمتر، خنداب 44.4 میلیمتر، کمیجان 52.1 میلیمتر، دلیجان 34.2 میلیمتر، آشتیان 46 میلیمتر، غرق آباد 31 میلیمتر بارندگی داشتهاند. هاشمی اذعان داشت: متوسط بارندگی بلند مدت استان 255.3 میلیمتر پیشبینی شده که تاکنون 194.4 میلیمتر بوده و 13.7 میلیمتر نسبت به پیشبینی کاهش دارد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: رئیس شورای تامین مسکن استان مرکزی از واگذاری 10 هزار واحد مسکونی در قالب طرح مسکن مهر تا پایان سال جاری در اراک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک علیاکبر شعبانیفرد پیش از ظهر امروز در نخستین جلسه شورای تامین استان در سال جاری اظهار داشت: این تعداد واحد مسکونی طی دو مرحله واگذار میشود که در مرحله نخست 4 هزار و در مرحله دوم 6 هزار واحد مسکونی به متقاضیان واگذار میشود. وی تصریح کرد: بر اساس تاکیدات رئیس جمهور و پیگیریهای وزیر راه و شهرسازی تا پایان سال جاری مسکن در استان از سبد خانوار حذف خواهد شد. استاندار مرکزی با بیان اینکه این استان در احداث مسکن مهر یکی از استانهای پیشتاز کشور به شمار میرود خاطر نشان کرد: در تامین مسکن مورد نیاز شهروندان این استان هیچ مشکلی وجود ندارد و با تامین مسکن مورد نیاز اقشار کم درآمد، طرح تامین مسکن ویلایی ویژه اقشار متوسط نیز در شهر امیرکبیر کلید خورده است. شعبانیفرد با تاکید بر لزوم جدیت و همکاری بیشتر دستگاههای خدمترسان در اجرای این طرح بیان داشت: دستگاههای خدماترسان نظیر آب، برق و گاز باید در تامین زیرساختهای لازم نهایت همکاری را داشته باشند تا این پروژهها هر چه سریعتر اجرایی و به متقاضیان واگذار شوند. وی همچنین از آمادگی کامل شورای تامین استان برای تامین زمین مورد نیاز فرهنگیان خبر داد و گفت: تامین مسکن فرهنگیان با توجه به شأن و جایگاه این قشر زحمتکش به عنوان یکی از اولویتهای اصلی شورای تامین مسکن به شمار میرود و ضروری است مسئولان آموزش و پرورش هر چه سریعتر مسکن مورد نیاز فرهنگیان تا پنج سال آینده را برآورد کرده و اقدامات لازم را انجام دهند. گفتنی است تامین آب و برق موقت پروژه مسکن مهر توره در ظرف کمتر از یک هفته و تامین آب و برق دائم ظرف دو ماه، تعیین مبلغ 5 هزار و 200 تومان بابت بیمه پروژههای مسکن مهر به ازای هر مترمربع ناخالص، اجرای مصوبه حذف پروژههای مسکن مهر از مالیات در پروژه مسکن مهر شهرک علوی، تقسیط بیمه تمام افراد تک واحدی در پروژه مسکن مهر تفرش، تعیین زمین برای اجرای پروژه مسکن مهر بهزیستی و حل مشکل آب پروژه 360 واحدی آرمانساز از مهمترین مصوبات این نشست بود. انتهای پیام/ن20/د


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
آفتاب: مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي با بيان اين كه نسل 50 گونه جانوري در استان مرکزي با خطر انقراض مواجه است، گفت: پستانداراني مثل آهو، پلنگ، گربه پالاس، زرده بره، شنگ (سگ آبي)، خرس و يوزپلنگ اکنون در مناطق زيستگاهي حيات وحش استان مركزي به جمعيت محدود رسيده و يا جمعيت آن ها از بين رفته است.
انصاري، مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي گفت: در دهه هاي اخير در جنگل هاي بلوط شازند خرس و در هفتاد قله اراك يوزپلنگ زندگي مي کرده كه احياي اين گونه هاي ارزشمند اکنون در دستور كار است.
انصاري افزود : در 2 دهه گذشته هم حدود 3 هزار راس آهو در مناطق زيستگاهي هفتاد قله استان مرکزي زندگي مي کردند كه جمعيت اين پستاندار نيز به شدت رو به كاهش است. وي گفت: جلوگيري از شكار بي رويه ، آموزش شكارچيان درباره نحوه شكار ، مديريت آماري گونه هاي پستانداران، حلقه گذاري پرندگان كمياب تالاب ميقان و تقليل اسلحه هاي شكاري متناسب با جمعيت پستانداران از اقدامات محيط زيست استان مركزي براي حمايت از گونه هاي درمعرض تهديد است.
براي اجراي طرح هاي حمايتي پارسال 98 شكارچي متخلف در زيستگاههاي طبيعي استان مرکزي دستگير شدند.
مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي گفت: اين متخلفان در كنترل و گشت زني محافظان محيط زيست در زيستگاه هاي حيات وحش استان شناسـايي شدند. اکنون 11 منطقه با مساحت 360 هزار هكتار شامل 2 منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراك و الوند خمين ، پناهگاه هاي حيات وحش راسوند شازند و جاسب دليجان ، مناطق شكار ممنوع تالاب ميقان اراك ، بازرجان تفرش ، كلاهه آشتيان ، چال خاتون شازند ، پلنگاب خنداب و خرقان زرنديه زير نظر اداره کل محيط زيست استان مركزي مديريت مي شود.
استان مركزي با 335 گونه جانوري شامل 53 گونه پستاندار ، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 40 گونه دوزيست، 19 گونه ماهي و هزار و 336 گونه گياهي رتبه سوم تنوع زيستي كشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، انصاري افزود: کَل يا پازن نماد زيست محيطي استان مركزي و يكي از گونه هاي غالب جانوري به ويژه در زيستگاه هفتاد قله است و دُرنا هم به عنوان پرنده مهاجر که تحت حمايت هاي بين المللي است در تالاب ميقان اراك زندگي مي کنند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان مرکزی از آمادهباش نیروهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان در چهارشنبه آخر سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان مرکزی، محمد محمدی گفت: در شب چهارشنبه آخر سال همه نیروهای واکنش سریع هلال احمر در سراسر استان در آمادهباش کامل به سر میبرند.
وی تصریح کرد: با توجه به حوادث ناگواری که در این شب امکان وقوع آن وجود دارد، میطلبد خانوادهها مراقب فرزندانشان باشند تا در حوادث احتمالی چهارشنبهسوری آسیب نبینند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان مرکزی با اشاره به اینکه اکثر پایگاههای جادهای و بین شهری این سازمان به سیستمهای اطفای حریق پیشرفته مجهز شدهاند، بیان کرد: سعی خواهیم کرد تا پایان سال تمام پایگاهها و پستهای امدادی خود در سراسر استان را به این سیستم مجهز کنیم.
محمدی همچنین از همکاری این سازمان با نهادهایی همچون اورژانس، آتشنشانی و خدمات ایمنی و پلیس برای مقابله با حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال خبر داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از نجات جوان ۲۱ ساله تفرشی از یخزدگی در کوههای اطراف شهرستان تفرش خبر داد و گفت: جوان 21 سالهای که در نیمه شب گذشته در کوههای تفرش گیر کرده بود، توسط تیم امداد و نجات کوهستان جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش طی یک عملیات امدادی نجات یافت.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
حوزه انتخابيه شهرستانهاي تفرش، آشتيان و فراهان: "عباس صلاحي"، "حميد طرخوراني"، "ابراهيم فراهاني"، "کاظم سپاسي"، "توران سعدي"، "رضا سلمآبادي"، "علي الهي"، "ابوالفضل بورقاني"، "وليالله بياتي"، "احمد حسيني"، "عبدالحسين حيدري تفرشيکهکي"، "اسدالله رضايي"، "محمد دستجانيفراهاني"، "سيامک کمالآبادي"، "غلامحسن محبي"، "داود محمدي" و "محسن ورواني".


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش از استقرار چهار پست امداد و نجات در محورهای مواصلاتی این شهرستان در ایام نوروز خبر داد.

سیدمجید حسینجمال امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: ستاد تسهیلات نوروزی و سفر شهرستان تفرش با هدف برنامهریزی به منظور ارائه هر چه بهتر خدمات به همشهریان تشکیل و برنامهریزیهای خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به استقرار چهار پست امداد و نجات تصریح کرد: از این تعداد یک پست به صورت ثابت و سه پست به صورت سیار در محورهای مواصلاتی شهرستان تفرش و آشتیان مستقر میشوند.
به گفته وی هر پست امداد و نجات شامل یک راننده، دو نجاتگر و یک تکنسین پزشکی است.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش همچنین با اشاره به اجرای طرح راهنمای مسافران نوروزی خاطر نشان ساخت: در طرح راهنمای مسافران نوروزی نیز چهار پست راهنمای مسافران نوروزی در این شهرستان دایر میشود که از این تعداد دو پست در تفرش و دو پست در فراهان است.
حسینجمال با بیان اینکه در هر پست دو نفر کار راهنمایی مسافران نوروزی را بر عهده دارند، گفت: توصیهها و تاکیدات ایمنی و امدادی به مسافران، اطلاعرسانی از مسیر و توزیع بروشور و کتابچه، غنیسازی اوقات فراغت اعضا جوان در ایام تعطیل، کمک به انجام مسافرت ایمن با توصیه، تاکید و راهنمایی، ترویج فرهنگ نوعدوستی و مهرورزی در بین جوانان، مشارکت جوانان در فعالیتهای جامعه بر پایه مفاهیم دینی، اسلامی و خدمترسانی داوطلبانه از مهمترین اهداف این طرح است.
به گفته وی این طرح با تکیه بر اصولی مانند معرفی قابلیتها و ظرفیتهای جمعیت هلال احمر به مسافران، تلاش برای معرفی و انتقال آموزشهای امدادی، مشارکت اعضا در فعالیتهای امدادی و بشر دوستانه و ایجاد آرامش و ایمنی برای مسافران انجام میشود.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از کشف کتیبهای تقلبی در شهرستان محلات خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان مرکزی، مجتبی رضوانی با اشاره به اینکه تقلبی بودن این شی را به سختی میتوان تشخیص داد، گفت: پس از بررسیها و مطالعاتی که توسط چندین متخصص آثار تاریخی بر روی این کتیبه انجام شد، اصل نبودن آن به اثبات رسید.
وی با اشاره به این که مکان دقیق نگهداری اصل این اثر تاکنون شناسایی نشده است، اظهار داشت: این کتیبه دارای دو جلد سنگی است که به طرز ماهرانهای روی آن حکاکی انجام شده و درون این سنگها یک لوح چرمی به خط میخی وجود دارد که به شیوه آثار پیش از اسلام جعل شده است.
رضوانی با بیان این موضوع که علاوه بر اثر یاد شده، اشیایی نظیر شیر بالدار، مجسمه حیواناتی با سر انسان، ظروف مورد استفاده روزمره و تعداد زیادی اشیای حلبی با روکش لعابی نیز کشف شده است، اضافه کرد: آثار یاد شده به طور قطع جعلیاند و در صورت اصل بودن اداره کل میراث فرهنگی این آثار را به موزه منتقل میکرد و در معرض نمایش عموم قرار میداد.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به شیوع تخلفاتی نظیر فروش اشیای جعلی به افراد غیر کارشناس در استان اظهار داشت: به مردم توصیه میکنیم در برخورد با این مسائل محتاط باشند و در صورت مشاهده هرگونه موردی نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی و دستگاههای امنیتی را مطلع کنند.
رضوانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بناهای تاریخی با قابلیت استان مرکزی با هدف معرفی و احیا رشتههای بومی و مزیتدار میزبان بازارچههای صنایع دستی میشوند، گفت: هماکنون چهار بازارچه صنایع دستی در بناهای تاریخی قلعه سالار محتشم خمین، سرای مهر اراک، حمام عرش محلات و آب انبار بلور تفرش دایر است.
وی ادامه داد: خانه تاریخی میرشکرایی شهرستان تفرش نیز از جمله بناهایی است که با پایان عملیات مرمت و بازسازی میزبان بازارچه صنایع دستی میشود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: استقرار بازارچههای صنایع دستی در بناهای تاریخی نیازمند انجام عملیات مرمت و بازسازی این بناهاست.
رضوانی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی موظف به شناسایی بناهای تاریخی دارای قابلیت است، گفت: این بناها با هدف ایجاد بازارچه، کارگاههای صنایع دستی و معرفی آنها به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شناسایی میشوند.
به گفته وی مینا، گلیم برجسته، سفال، منبت و معرق از جمله رشتههای فعال در بازارچههای صنایع دستی استان به شمار میآیند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
دنیای اقتصاد – اراک – مجید نیک عهد: رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان تفرش از مهار 30 هزار مترمكعب روان آبهاي سطحي با ساخت بندخاكي در روستاي زرجين شهرستان تفرش خبر داد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:


.: Weblog Themes By Pichak :.