رئیس دانشگاه تفرش با اشاره به مشکل تأمین غذا خواستار توجه ویژه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم به یارانه غذایی دانشگاهها به ویژه دانشگاههای شهرستان شد.
دکتر احمد رضا ربانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اکنون دانشگاهها به ویژه دانشگاههای شهرستان که درآمد اختصاصی کمتری دارند تا اندازه ای در این زمینه با مشکل مواجه شده اند.



استان مرکزی با توجه به قدمت و تاریخ کهن خود، سرشار از آداب و رسوم و عقاید مذهبی و اجتماعی است.
از جمله مهمترین آنها میتوان به مراسم بیل گردانی شهر نیمور، اهو اهو روستای خورهه، جشن کوسه ناقلدی یا جشن سده روستاهای استان مرکزی، مراسم ازدواج، شب چله، اولین برف زمستان در اکثر مناطق استان، مراسم کردعلی شهرستان خمین، مراسم باران خواهی تفرش، مراسم عید فطر و قربان، عید غدیر و عید نوروز، مراسم نخل گردانی عاشورا تفرش و مراسم تعزیه و عزا و انواع بازیها و رقصهای محلی، اشاره کرد.
در شب چله خانوادههای فامیل و عروس و دامادها به خانواده بزرگترها میروند و در آنجا بعد از خوردن شام، انواع میوه و شیرینی صرف می کنند و تا نیمه های شب شعر، قصه و کتاب حافظ می خوانند، در این شب هفت نوع خوراکی و تنقلات از جمله هندوانه میخورند.
خانواده های داماد که دختری را به نامزدی پسرشان انتخاب کرده اند، هدیه ای برای او می فرستند. در اکثر روستاها در شب چله گوسفندی را که در فصل بهار و تابستان پروار کردهاند ذبح کرده و برای مصرف میهمان شام می پزند.
آیین شب یلدا در استان مرکزی از دیرباز در سه شب متوالی با عناوین شب "چله بزرگه"، "چله وسطی" و" چله کوچیکه" برگزار میشده و خویشان و دوستان سفرهای از مهر را میگشودند و از هر دری سخنی میگفتند.
یکی از آیینهای ویژه یلدا، در استان مرکزی دیدار و بزرگان و سالخوردگان فامیل بوده است. در شبهای چله افراد فامیل در همایشی صمیمی دور کرسی چوبی جمع میشدند و به قصههای بزرگترها گوش میدادند.
زنان و دختران روستایی در گرگ و میش شبهای چله در تکاپو و هیجانی خاص ملزومات غذا و تنقلات ویژه این شب را مهیا می کردند و برای گذران ساعات خوش در کنار فامیل لحظه شماری میکردند.
آنان در سینیهای قدیمی مسی درفضای دوده گرفته آشپزخانه های قدیمی، انواع میوه و تنقلات به ویژه هندوانه، انگور، تخمه و نخودچی کشمش، و خرما را مهیا میکردند.
در این شب استثنایی پس از صرف شام و خواندن دعای شکر درپای سفره، همگان در کنار هم،از شادیها و غمها، موفقیتها، اعتقادات، امیدها و بیم هاشان میگفتند. بزرگترها و ریشسفیدان فامیل در این شب علاوه بر خواندن اشعار حافظ، سعدی و فردوسی خاطرات و داستان های کهن ایران زمین را برای اعضای خانواده نقل میکردند.
در شب یلدا، بزرگترها با کودکان هم بازی میشدند،"پر یا پوچ"دزد بازی و مشاعره از جمله بازیایی است که در شب چله در مناطق مختلف استان مرکزی با مشارکت همه اعضای خانواده رواج داشت.
در منطقه ساوه از مراسم بسیار زیبا و پسندیده مردم در این شب، فرستادن هدیهای از طرف خانواده داماد برای خانواده عروس است. این هدایا معمولاً شام، میوه، شیرینی و غیره است. خانواده عروس نیز در ظروف هدایا یک جفت جوراب یا دستکش پشمی به عنوان پاسخ به حرمت خانواده داماد می گذارند.
یکی دیگر از مراسم شب چله مردم این استان کشتن گوسفند مخصوصی به نام «اتلیک» است. روستاییان این نوع گوسفند را در فصل تابستان از بین گوسفندان خود جدا می سازند و به خوبی آن ها را پروار می کنند تا برای زمستان خوب چاق و فربه شوند.
به محض این که زمستان فرا رسید، گوسفندان پروار را سر می برند و از آن غذای بسیار لذیذی برای شام شب چله تهیه میکنند. این شام را در اصطلاح محلی «اتلیک شامو» مینامند. در ضیافت این شام معمولاً هر خانواده همسایه ها و بستگان نزدیک خود را دعوت میکند.
غذای مخصوص این شام جگر و دل و قلوه گوسفند است که با سیب زمینی سرخ شده تهیه می شود و به آن «جزلاق» می گویند. جزلاق در واقع همان غذای جغول بغول معروف است.
شربت شیره انگور که به آن سرکه معمولی می افزایند، زینت بخش سفره شام شب چله است. این شربت به نام ترشی شربت مشهور است.
مراسم شب چله در روستاها و شهرهای استان با اندکی تفاوت بدین گونه برگزار میشود. مردم شهر مأمونیه در شب چله گوسفندی را ذبح کرده و شام کله پاچه را میخورند.
در روستای «چناقچی بالا» از توابع مأمونیه ، در شب چله ارامنه در کلیسا تجمع می کنند و پس از دعا خواندن، آن هایی که تازه داماد شده اند، در حیاط یا جلوی کلیسا آتش روشن کرده و هرکس مقداری از آتش را برداشته و به خانه خود می برد و از روی آن می پرند.
یک نفر تمامی ارامنه را دعوت می کند و آن شب را جشن می گیرند. در محلات در این شب افراد خانواده دور هم جمع میشوند و شاهنامه یا کتاب امیر ارسلان نامدار را می خوانند.
در «چهل رز» و نیم ور در شب یلدا سفره هفت سین درست می کنند و در آن هفت نوع خوراکی که با حرف «سین» شروع میشود مانند سنجد، سیب، سه پستان، سمنو، سرکه و سبزی می گذارند.
در شهر دلیجان در شب چله کدو حلوایی را قطعه قطعه کرده و آن را با آب می پزند و آن را به عنوان دسر حتماً تناول میکنند. یکی دیگر از خوراکی هایی که حتماً در این شب می خورند، زردک (هویج زرد، هویج بومی) است.
آن را مثل کدو می پزند و یا آن را به صورت خام می تراشند و ریش ریش می کنند و سپس آن را می خورند. آنان معتقدند باید حتماً روی آن آب خورد، چون بر این باورند که زردک می گوید : آبم بده تا توی آبت اندازم.


اراک- خبرگزاری مهر: مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی از بهره برداری 12 پروژه فنی و اجرایی شامل ساختمان ها و تاسیسات دولتی با حضور رئیس جمهور در استان مرکزی خبر داد.
غلامرضا خرمی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این پروژه ها با اعتباری بیش از 44 هزار میلیون ریال آماده بهره برداری هستند. وی ادامه داد: ساختمان صداو سیمای شهرستان خمین با مساحت 300 مترمربع و اعتبار یکهزار و 700 میلیون ریالی و شبکه دامپزشکی شهرستان ساوه به مساحت 700 مترمربع و اعتبار چهار هزار و 500 میلیون ریالی از جمله این پروژه ها هستند. خرمی مجتمع اداری کمیجان را یکی دیگر از این پروژه ها خواند و افزود: این پروژه با مساحت یکهزار و 350 متر مربع و اعتبار 9 هزار و 500 میلیون ریالی کامل شده است. وی در خصوص سایر پروژه های فنی و اجرایی عنوان داشت:چهار واحد منازل ساختمانی محلات به مساحت 520 مترمربع با اعتبار دو هزار 700میلیون ریالی، دارالقرآن آشتیان به مساحت 450 مترمربع با اعتبار دو هزار و 500 میلیون ریالی، هشت واحد منازل مسکونی سازمانی تفرش به مساحت 520 متر مربع با اعتبار دو هزار و 800 میلیون ریالی از سایر پروژه های قابل بهره برداری با حضور رئیس جمهور است. خرمی افتتاح کتابخانه عمومی فوتبال به مساحت 185 متر مربع و اعتبار یکهزار میلیون ریالی و کتابخانه عمومی الغدیر به مساحت 260 مترمربع و اعتبار یکهزار و300 میلیون ریالی را از دیگر برنامه های این اداره برشمرد. مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی خاطر نشان کرد: پزشکی قانونی اراک با یکهزار و 80 مترمربع مساحت و اعتبار 9 هزار و 300 میلیون ریال، سردرب اقتصاد و دارایی با 185 متر مربع مساحت و اعتبار یکهزار و 500 میلیون ریال، انتقال خون ساوه با 900 مترمربع مساحت و اعتبار چهار هزار و 900 میلیون ریال و ساختمان هواشناسی محلات با 110 مترمربع مساحت و اعتبار 2 هزار و 792 میلیون ریالی نیز با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد.


درادامه اردلان راد ضمن بازدید از بخشهای مختلف آسایشگاه بانو نسیبه اظهار داشت :یکی از مهمترین توفیقاتی که می تواند شامل هر انسانی گردد ،لذاتوجه و خدمت به سالمندان توفیقی است که خداوند متعال شامل حال مدد کاران نموده .وی درادامه گفت :توجه و رسیدگی و احترام به سالمندان ازمهمترین توصیه های پیشوایان دینی ما می باشد.ایشان همچنین خواستار مشارکت هر چه بیشتر خیرین و آحاد ملت به آسایشگاه سالمندان بانو نسیبه تفرش شد .



















منبع:سایت فرمانداری تفرش


خبرگزاری فارس: رؤسای ۷۰ دانشگاه کشور طی بیانیهای از روند شیوه پذیرش دانشجویان دوره دکتری به صورت نیمه متمرکز حمایت کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در بیانیه رؤسای 70 دانشگاه کشور آمده است: خدا را شاکریم که ایران اسلامی،با تأسی از فرهنگ غنی عاشورایی و باتکیه بر رهنمودهای حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در همه زمینهها نه تنها در منطقه بلکه در سطح جهان به موفقیتهای چشم گیری دست پیدا کرده است.
این بیانیه میافزاید: یکی از این حوزههای بسیار مهم که در چند سال اخیر مورد توجه ویژه قرار گرفته، حوزه علم و فناوری است و خوشبختانه با پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری مدظله العالی و با سیاست گذاریهای حکیمانه دولت محترم و به ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در تمامی مناطق جغرافیایی کشور از رشد و پیشرفت قابل توجهی در ابعاد کمی و کیفی برخوردار شده است.
این بیانیه تصریح میکند: از جمله این سیاستها میتوان به افزایش بیسابقه جذب هیئت علمی متعهد و متخصص در دانشگاهها، تلاش در توسعه متوازن و همه جانبه بر اساس طرح آمایش آموزش عالی، توسعه رشتههای مختلف تحصیلات تکمیلی و توجه ویژه به ارتباط دانشگاه با صنعت اشاره کرد که از نتایج درخشان آن،کسب مقام اول در تولید علم در منطقه و بالاترین سرعت رشد علمی در جهان است.
در این بیانیه آمده است: قطعا بخشی از این موفقیتها ناشی از تغییر نگرشها و اصلاح روشها و سیستمها بوده است. لذا به بهانه برگزاری آزمون دوره دکتری تأکید میشود که اصلاح شیوه پذیرش دانشجو در این مقطع تحصیلی به دلایل زیر امری اجتناب ناپذیر است:
1- پاسخ گویی مناسب به تقاضای روز افزون متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری
2-بستر سازی برای اجرای عدالت آموزشی که قطعا منجر به کشف و تربیت نیروهای متعهد و کارآمد جهت استمرار موفقیتهای روزافزون نظام در عرصههای علم و فناوری میشود.
3-جلوگیری از برخوردهای گزینشی و سلیقهای و حذف تبعیض در نحوه پذیرش دانشجوی مقطع دکتری
4-ناکارآمدی روشهای سنتی (غیر متمرکز) با توجه به حجم بالای متقاضیان
5-استقرار یک نظام پاسخگو شفاف برای پذیرش دانشجو
در این بیانیه تصریح شده است: در این راستا سیاست برگزاری آزمون به روش نیمه متمرکز اجرایی شد و طی چند سال پس از اعمال اصلاحات و رفع نواقص، موجبات رضایت مندی، افزایش انگیزه و نشاط علمی را در بین متقاضیان به وجود آورد به گونهای که به نظر میرسد با توجه به نتایج مثبت میدانی و نظر سنجیهای علمی از متقاضیان و هیئتهای علمی، زمینه تغییر فرایند مذکور به آزمون با روش متمرکز فراهم شده باشد.
این بیانیه میافزاید: براین اساس هرگونه اصرار بر اجرای شیوه ناقص و ناکارآمد گذشته، غیر علمی و غیر کارشناسانه بوده و قابلیت اجرایی نخواهد داشت.
این بیانیه تأکید میکند: لذا ما رؤسای دانشگاههای کشور حمایت کامل خود را از سیاست کارآمد و عدالت محور ابلاغی وزارت علوم در برگزاری شیوه آزمون دکتری در سال جاری اعلام کرده و خود را ملزم و متعهد به اجرای کامل آن میدانیم و از طرفی انتظار داریم با توجه به دلایل عنوان شده آزمون مقطع دکتری، مشابه آزمونهای کارشناسی و کارشناسی ارشد به روش متمرکز اجرا شود.
گفتنی است، این بیانیه از سوی رؤسای دانشگاههای اراک، ارومیه، الزهرا(س)، اصفهان، ایلام، آموزش عالی جهرم، بوعلیسینا، بیرجند، بجنورد، بینالمللی امام خمینی(ره)، تبریز، تحصیلات تکمیلی کرمان، تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، تربیت مدرس، جیرفت، حکیم سبزواری، خلیج فارس بوشهر، تفرش، دریانوردی و علوم دریایی چابهار، رازی کرمانشاه، زابل، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، شهرکرد، شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، شیراز، صنعت آب و برق، صنعتی ارومیه، صنعتی اصفهان، صنعتی اراک، صنعتی بیرجند، صنعتی جندی شاپور، دزفول، خوارزمی، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی سهند تبریز، صنعتی سیرجان، صنعتی شاهرود، صنعتی شیراز، صنعتی قم، صنعتی همدان، صنعتی نوشیروانی بابل، علامه طباطبایی(ره)، علم و صنعت ایران، علوم پایه دامغان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، علوم و فنون دریانوردی خرمشهر، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین (اهواز)، فردوسی مشهد، فنی و حرفهای، فنی مهندسی گلپایگان، کاشان، کردستان، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مراغه، محقق اردبیلی، ملایر، هرمزگان، هنر اسلامی تبریز، هنر اصفهان، هنر تهران، ولیعصر (عج)، رفسنجان، ولایت ایرانشهر، یاسوج و یزد تنظیم شده است.


خبرگزاری فارس: مدیر کل بهزیستی استان مرکزی از ساخت 97 واحد مسکونی در قالب طرح نهضت تأمین مسکن معلولان و مددجویان در سال جاری در استان خبر داد.

رضا ربیعی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: طرح نهضت تأمین مسکن معلولان و مددجویان از اوایل سال 89 با ابلاغ معاون اول رئیس جمهور آغاز و با اولویت معلولین متاهل، سرپرست خانوار، زنان و دختران بالای 35 سال و سرپرست خانوار معلولان مجرد بالای 20 سال که فاقد مسکن باشند، در حال اجراست. وی تصریح کرد: در حال حاضر تعداد پنج هزار و 300 نفر از گروههای هدف بهزیستی استان در این طرح ثبت نام کرده و سهمیه تخصیص یافته به این استان از سوی سازمان بهزیستی کشور در طول دوره سه ساله چهار هزار و 193 واحد است. مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه یکی از سیاستهای سازمان بهزیستی کشور در سال جاری پیشگیری و درمان اعتیاد و نیز تشویق و حمایت از معتادین بهبود یافته و واگذاری مسکن به آنان است، گفت: آقایان بهبود یافته متاهل که دارای پاکی بیشتری نسبت به بقیه باشند در اولویت واگذاری هستند، از دیگر شرایط واگذاری مسکن به معتادین بهبود یافته، بهرهمندی از شاخصهای بهبودی از جمله ماندگاری در درمانMMT حداقل به مدت سه سال و عدم غیبت به مدت یک هفته در طول درمان است. ربیعی ادامه داد: سهمیه استان مرکزی در سال جاری 97 دستگاه است که این سهمیه بین شهرستانهای استان توزیع شده است. وی با اشاره به نحوه توزیع این سهمیه خاطر نشان ساخت: از مجموع این واحدها 47 واحد در اراک، دو واحد در تفرش، سه واحد در خمین، پنج واحد در خنداب، 10 واحد در زرندیه، 11 واحد در دلیجان، دو واحد در ساوه، چهار واحد در فراهان، 6 واحد در کمیجان و هفت واحد در محلات است. ربیعی بیان داشت: هم اکنون متقاضیان شش واحد به منظور دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند. وی گفت: 47 واحد مسکونی هم اینک در مرحله تخصیص زمین، هشت واحد در مرحله صدور پروانه ساخت، هشت واحد در مرحله اجرای اسکلت و 15 واحد در مرحله نازک کاری قرار دارند.


خبرگزاری فارس: رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش از استقرار زود هنگام اکیپهای امدادی طرح زمستانه این جمعیت در محورهای مواصلاتی خبر داد.

مجید حسینجمال امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: با توجه به کوهستانی بودن شهر تفرش و آغاز بارش برف و باران در این شهرستان اکیپهای امدادی زمستانه زودتر از آغاز طرح امداد زمستانه در محورهای مواصلاتی مستقر و به امدادرسانی به در راهماندگان پرداختهاند.
وی تصریح کرد: طرح امداد زمستانی جمعیت هلال احمر از 15 آذر ماه در سراسر کشور با هدف افزایش خدمات امداد و نجات، بهرهبرداری بهینه از ظرفیت و توان عملیاتی امدادگران در مأموریتهای امداد و نجات و نیز افزایش ایمنی در محورهای مواصلاتی به اجرا در میآید.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش با اشاره به اینکه در این طرح تمامی پایگاهها مجهز به خودروی آمبولانس نجات و دیگر تجهیزات لازم، آماده خدمت رسانی و کمک به مردم هستند، گفت: جمعیت هلال احمر تفرش در طرح امداد زمستانی امسال چهار اکیپ امدادی را در محورهای مواصلاتی مستقر خواهد کرد.
به گفته وی، در هر پایگاه نجاتگر، نجاتگر کادر، مسئول شیفت و چند دستگاه آمبولانس به کار گرفته شده است.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، استان مرکزی یکی از کانونهای تعزیه در ایران اسلامی است و گروه های تعزیه زیادی در این خطه در اجرای این هنر سنتی - مذهبی فعالیت دارند.
هر ساله با فرا رسیدن ماه محرم و صفر جای جای استان مرکزی میزبان گروه های هنری تعزیه گردان و شبیه خوان متعددی است که به رسم دیرین با بازسازی صحنه های عاطفی و به یاد ماندنی از مظلومیت کاروان حسینی (ع) و اهداف قیام عاشورا نقش موثری در آشنایی اقشار مختلف با واقعه کربلا و قیام امام حسین (ع) ایفا می کنند.
از این میان می توان به شهرستان تفرش به عنوان فعالترین نقطه تعزیه خوانی در استان مرکزی اشاره کرد، که تعزیه در آن ریشه هایی کهن دارد.شهرستان تفرش ازگذشته یکی از مراکز مهم اجرای تعزیه در کشور بوده است.
این شهر را می توان یکی از قطب های مهم تعزیه و خاستگاه هنرمندان صاحب نام شبیه خوان و تعزیه گردان تکیه دولت به شمار آورد و از چهره های شاخص تعزیه در تفرش می توان به مرحوم محمد تقی حیدری ، میرزا غلامحسین طادی، حاج رجبعلی تفرشی ، اشاره کرد.
قدیمی ترین نسخه های تعزیه ایران را می توان در تفرش یافت. چرا که مردم این منطقه جزو نخستین کسانی بودند که پس از ورود اسلام به ایران مذهب شیعه را پذیرفتند. قدیمی ترین نسخه تعزیه خوانی تفرش نیز سه قرن قدمت دارد که هم اکنون در اختیار یکی از شهروندان این شهرستان است، این نسخه در 20 صفحه به خط شکسته نستعلیق در مدح حضرت علی(ع) تدوین شده که اشعار و خوشنویسی آن متعلق به محمد مومن تفرشی از فقهای بزرگ منطقه آن زمان بوده است و در حال حاضر نیز در مجالس تعزیه این شهرستان از این نسخه و نسخه های میر انجم ومیرعزای قزوینی استفاده می شود.
در شهرستان تفرش و روستاهای اطراف نیز تعداد زیادی تکیه وجود دارد که در سال های اخیر تعدادی از آنها به طرز زیبایی مرمت و بازسازی شده اند ومعمولادر طول سال در تکایای معروف این شهر و به مناسبت های مختلف مراسم شبیه خوانی برپا می شود. تکیه قدیمی زاغرم تفرش به عنوان دومین تکیه خشت و گل ایران از دیگر مکانهای اجرای تعزیه در ماه محرم است که از معماری خاصی برخوردار بوده و جزو آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در واقع رواج مراسم شبیه خوانی و برپایی آن در بیش از 10 حسینیه در مناطق شهری و روستایی شهرستان تفرش بیانگر جایگاه این هنر دینی در بین مردم این دیار است.علاوه بر این ها، گروه های تعزیه خوان شهرستان تفرش تا کنون در کشورهای فرانسه و ایتالیا به اجرای مراسم شبیه خوانی پرداخته و در انتقال مواریث غنی فرهنگ عاشورا به جهانیان نیز سهیم شده اند.


خبرگزاری فارس: مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان قم گفت: در پی نخستین بارش برف عملیات راهداری زمستانی در محورهای برفگیر استان قم اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قم، عباسی مدیر راهداری گفت: راهداران از نخستین ساعات بارش برف در محور تفرش (فوجرد) مستقر هستند و عملیات برفروبی و نمک پاشی را به صورت مستمر انجام میدهند. وی گفت: این اداره کل با امکانات، تجهیزات و کارکنان خدماترسان خود در قالب هفت اکیپ ثابت در راهدارخانهها و 70 نفر به همراه ماشینآلات سنگین و نیمهسنگین به ارائه خدمات خواهند پرداخت. مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان قم ادامه داد: آن دسته از رانندگانی که قصد عبور از راههای ارتباطی منطقه را دارند باید به تجهیزات ایمنی مجهز باشند. وی تصریح کرد: پایگاههای راهداری و راهدارخانهها در طول راههای استان قم به بهترین وجه تجهیز شدهاند و در فصل زمستان برای استقرار مسافرین در راه مانده از آمادگی لازم برخوردارند. عباسی با بیان اینکه امسال بر اساس پیشبینیها سالی پر بارش و سرد را پیش رو داریم بر آمادهباش کامل اکیپهای راهداری تاکید کرد و گفت: به طور معمول طرحهای زمستانی راهداری از نیمه دوم آذر ماه آغاز میشود و تا اواسط فروردین ادامه مییابد. مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان قم افزود: مسئولیتپذیری و وظیفهشناسی قابل تقدیر راهداران مهمترین عامل در پاسداشت جان و مال مردم در جادههای کشور است که این مهم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.


عباس صلاحی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه نظارت بر پوشش کارکنان بر عهده وزارتخانههای مربوطه است، افزود: در مورد پرستاران به صورت مشخص وزارت بهداشت ودرمان باید نسبت به نظارت بر پوشش پرستاران اقدامات مربوطه را انجام دهد و در موارد خاص کمیتههای انضباطی در این وزارتخانه متولی رسیدگی به چنین مصادیقی هستند.
نماینده مردم تفرش، آشتیان وفراهان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه مصوبات مربوط به چگونگی و نوع پوشش پرستاران در بخشنامههای دولتی مربوطه در وزارتخانهها موجود است، تأکید کرد: در این زمینه نهادهای دولتی، بیمارستانها و دانشگاهها دارای ضوابط و شرایط مشخص در نوع پوشش هستند که به طور عمومی برای کارکنان مراکز یاد شده اعمال میشود.
وی تصریح کرد: البته در مورد پوشش کارکنان بیمارستانها هر واحد میتواند به فراخور حال، انعطافپذیریهایی داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه بیمارستانها ملزم به رعایت ضوابط و شئونات اسلامی هستند، افزود: در این زمینه مهم آن است که نظارت صحیح بر رعایت پوشش پرستاران صورت گیرد.
صلاحی درباره اینکه آیا ممکن است برخی بیمارستانها کارکنان خود را ملزم به پوشش خاصی همچون کراوات کرده باشند، گفت: به نظر نمیرسد که بیمارستانها چنین الزاماتی را داشته باشند تنها برخی از بیمارستانهای خصوصی ممکن است از لباسهای فرم مخصوصی برای پوشش پرستاران و کارکنان خود استفاده کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در مورد پوشش پرستاران مهم آن است که حجاب اسلامی و ضوابط ومقررات مربوط به صورت مطلوب اجرا شود و در این زمینه نظارت نیز وجود داشته باشد


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک رضا فرح گفت: قرار است11 هزار و 200 واحد از واحدهای مسکونی مسکن مهراستان مرکزیبه زودی با حضور رئیس جمهور و وزیر مسکن در شهرهای مختلف استان به بهرهبرداری برسد که از این تعداد 3 هزار واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر سهم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.
وی افزود: پروژه 186 واحدی تعاونی خودمالک ماشینسازی اراک واقع در کرهرود، پروژه 20 واحدی تعاونی 99 ساله آوا پزشک آشتیان، پروژه 36 واحدی مسکن مهر بنیاد مسکن در شهر آشتیان و پروژه 210 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر آشتیان بخشی از این پروژهها است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: پروژه 120 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر نیمور محلات، پروژه 450 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر شازند، (شازند، آستانه، توره و هندودر ) پروژه 450 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهرهای مامونیه، زاویه، پرندک، خشکرود و رازقان، پروژه 130 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر تفرش بخش دیگری از این واحدها است.


خبرگزاری فارس: یکی از بانوان مرکز بانو نسیبه تفرش گفت: 15 سال است در حسرت دیدن چهار فرزندم اشک میریزم به امید روزی که به خانه برگردم.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک صبح امروز به همراه اکیپی از مسئولان استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و مرکز بهداشت استان برای بازدید از مرکز نگهداری سالمندان بانو نسیبه تفرش راهی این شهرستان شدیم. ساعت 9 صبح به تفرش و مؤسسه خیریه بانو نسیبه رسیدیم، با دعوت مسئولان مرکز به طبقه بالا رفتیم و در بدو ورود سالمندانی را دیدیم که هر کدام به نوعی توجه ما را به خود جلب میکرد. در این میان خانمی بود که سن و سالش زیاد به نظر نمیرسید، مدیر مرکز که متوجه نگاه متعجب ما به این خانم شد گفت: رقیه نعیمی، یکی از سالمندان مجهولالهویهای است که سالها در این مرکز نگهداری میشود، از جنگزدگان آبادانی است و هیچ اطلاعی از خانوادهاش ندارد. نگاهش کردم، در عمق نگاهش حرفهای بسیاری برای گفتن داشت، پیر زن نحیف و لاغر اندام دستم را گرفت و گفت: آمدی مرا پیش بچههایم ببری؟ تو را به خدا من را ببر شازند؛ دلم برای خانه تنگ شده است. بغض راه گلویم را گرفت، دستانم را از دستان لاغرش جدا کردم، دستی به سرش کشیدم. 74 سالمند در این مرکز نگهداری میشوند، به داخل اتاقها رفتم، کنار یکی از آنها نشستم، نگاهم کرد، از او پرسیدم، چند ماه است اینجا هستی، خنده تلخی زد و گفت: پسرم یک روز صبح مرا به اینجا آورد و گفت مادر اینجا بمان شب میآیم سراغت، چهار سال است که من منتظر آمدن او هستم، اما او نه آمده و نه تلفن میزند، انگار آن شب هنوز صبح نشده است. یکی از مددکاران مؤسسه گفت: چند هفته گذشته یکی از مددجویان در بیمارستان فوت کرد، چهار روز در سردخانه بود هر چه ما با فرزندانش تماس گرفتیم که مادرتان فوت کرده، گوشیهایشان را خاموش کردند و هیچ کدامشان نیامدند و من به عنوان محرم مادرشان را در کمال غربت دفن کردم. این مددکار گفت: متاسفانه وقتی فرزندی مادرش را به این مرکز میآورد، دیگر سراغی از او نمیگیرد، حتی بعضیها وقتی به آنها اطلاع میدهیم مادرتان فوت کرده است با بیتفاوتی کامل میگویند دفنش کنید! کمی به فکر فرو رفتم، راستی ما را چه شده است که به این راحتی زحمات پدر و مادرانمان را به ورطه فراموشی سپردهایم، جای آنها اینجاست، تا به حال از خود پرسیدهایم، مادرمان که وقتی کودک بودیم لقمه دهانش را در دهانمان میگذاشت چه میخورد، او که زمستانها پتویش را رویمان میکشید تا سرما نخوریم چه میپوشد، شبها چندین بار بیدار میشد تا جای ما را درست کند، خوابش راحت است؟ بیمار نیست تا او را به جبران روزها و شبهایی که بیمار بودیم و او لحظهای از ما غفلت نمیکرد، پرستاری کنیم؟ چه کسی مراقب اوست؟ دلم میخواست لحظاتی با رقیه نعیمی درد و دل کنم، رازهای نگفتهای در وجودش بود؛ نزدش رفتم، گفت: 15 سال در حسرت دیدن چهار فرزندم اشک ریختم، به امید روزی که به خانه برگردم. وی افزود: جنگ بود، آتش و دود فضای آبادان را پر کرده بود، خانهها یکی پس از دیگری خراب میشد، صبحها با صدای شلیک تفنگ و خمپاره از خواب بیدار میشدیم و شبها با چشمانی اشکآلود در غم از دست دادن برادران و پدران و عزیزانمان میخوابیدیم. وی بیان کرد: رحیم، رضا، معصومه و فاطمه آن زمان کودک بودند و من به همراه همسرم یاسین شرفی نمیدانستیم چه باید بکنیم، نگران بودیم، خانه و زندگیمان آبادان بود و آبادان در قلب آتش و دود. این مادر 55 ساله که هماکنون به عنوان یکی از سالمندان مجهولالهویه در مرکز بانو نسیبه تفرش نگهداری میشود ادامه داد: عراقیها آبادان را تبدیل به کورهای از آتش کرده بودند، جای ماندن نبود، بچهها میترسیدند و من و پدرشان نگران ترس آنها، چه باید میکردیم، همسایهها یکی یکی خانههایشان را رها میکردند و به شهرهای دیگر مهاجرت میکردند، رها که نه! خانه رها کردنی نیست، آبادان جزئی از وجود آبادانیها بود. نعیمی گفت: ما هم با وجود همه دلبستگیها تصمیم گرفتیم خانمان را، شهرمان را و زندگیمان را رها کنیم و از آبادان بار سفر ببندیم، دست بچههایمان را گرفتیم و بار سفر بستیم، به کجا! نمیدانستیم، در حالی که خاطرات تلخ و شیرین و قلبمان را در آبادان جا گذاشتیم، به اراک آمدیم. وی ادامه داد: بیمار بودم و کمی از ناراحتی روحی رنج میبردم، در اراک خانوادهام را گم کردم و هنوز بعد از گذشت 15 سال نمیدانم کجا زندگی میکنند، به دلیل اینکه کسی را نداشتم از طریق نیروی انتظامی به دادگستری معرفی شدم و آنها هم به دلیل اینکه کسی را در این شهر نداشتم مرا به خانه سالمندان معرفی کردند. نعیمی افزود: حدود 15 سال از آن روزها میگذرد، هر روز در حسرت دیدن فرزندانم اشک ریختم و در دل خون گریه کردم، هر روز با خود میگویم ای کاش در آبادان زیر آوارها جان میدادم و اینجا در غریبی و بیکسی و حسرت روزگار را سپری نمیکردم، با خود میگویم فرزندانم را چه شده است؟ رحیم نمیگوید مادرم کجاست؟ رضا دوست ندارد مادرش را ببیند؟ معصومه سراغ مادرش را نمیگیرد؟ و فاطمه چگونه در این سالها بدون مادر روزگار را سپری کرده است؟ و از همه مهمتر همسرم نگران من نیست؟


خبرگزاری فارس: مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی از افتتاح 3 هزار واحد مسکونی مسکن مهر در هفته آینده خبر داد.

محمدرضا رضافرح امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: قرار است 11 هزار و 200 واحد از واحدهای مسکونی مسکن مهر استان مرکزی به زودی با حضور رئیس جمهور و وزیر مسکن در شهرهای مختلف استان به بهرهبرداری برسد که از این تعداد 3 هزار واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر سهم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است. وی تصریح کرد: پروژه 186 واحدی تعاونی خودمالک ماشینسازی اراک واقع در کرهرود، پروژه 20 واحدی تعاونی 99 ساله آوا پزشک آشتیان، پروژه 36 واحدی مسکن مهر بنیاد مسکن در شهر آشتیان و پروژه 210 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر آشتیان بخشی از این پروژهها است. مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: پروژه 120 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر نیمور محلات، پروژه 450 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر شازند، (شازند، آستانه، توره و هندودر ) پروژه 450 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهرهای مامونیه، زاویه، پرندک، خشکرود و رازقان، پروژه 130 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر تفرش بخش دیگری از این واحدها است. رضافرح افزود: پروژه 408 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خودمالک شهرستان فراهان، پروژه 500 واحدی متقاضیان خود مالک شهر اراک (شهرهای کرهرود، سنجان، داودآباد و ساروق)، پروژه 200 واحدی متقاضیان خود مالک شهر ساوه (غرقآباد و نوبران)، پروژه 190 واحدی گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر کمیجان (کمیجان و میلاجرد) و پروژه 100 واحدی متقاضیان خود مالک خنداب (شهرهای خنداب و جاورسیان) از دیگر واحدهایی است که با حضور مسئولان کشوری افتتاح شده و به بهرهبرداری خواهد رسید.


اراک - خبرگزاری مهر: مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی از اهدای دو هزار متر زمین توسط یک خیر به جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش برای مرکز امداد و نجات خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی سلیمی افزود: فریده اخدری، یکی از داوطلبان جمعیت هلال احمر استان مرکزی دو هزار متر زمین به ارزش ۵ میلیارد ریال جهت احداث مرکزآموزشی امداد و نجات به جمعیت هلال احمرتفرش اهدا کرده است.
وی اظهارداشت: با توجه به نیاز امدادگران و جوانان شهرستان به فرا گیری آموزشهای تخصصی در جهت کاهش اثرات حوادث و سوانح مرکز آموزش تخصصی میدانی در محل مورد نظر ایجاد خواهد شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی گفت: هلال احمر با توجه به فعالیتهای گسترده خود با هدف تسکین آلام بشری، جذب کمکهای خیرین و داوطلبان نیکو کار را به عنوان پل ارتباطی و حلقه اتصال توان توانمندان به نیاز نیازمندان در دستور کار خود دارد.
شایان ذکر است این داوطلب خیر سال گذشته نیز ۴۰۰۴ متر زمین به ارزش ۹ میلیارد ریال به جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش اهدا نموده است که مرکز اداری شهرستان در محل مورد نظر احداث و پیشرفت ۹۰ در صدی داشته است.


تفرش - خبرگزاری مهر: مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش از کمک 109 میلیون و 500 هزار ریالی خیرین تفرش برای خرید جهیزیه به نوعروسان تحت پوشش این نهاد خبر داد.
قاسم مقدم در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود: خیرین شهرستان تفرش به مناسبت فرا رسیدن هفته ازدواج و سالروز وصلت آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)شش سری جهیزیه به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش کمک کردند.
وی با اشاره به اهمیت امر ازدواج گفت : با فراهم نمودن شرایط ازدواج آسان برای جوانان می توان از بسیاری ازتهدیدات و مشکلات در دوران جوانی جلوگیری کرد.
مقدم با اشاره به اقدامات کمیته امداد امام خمینی (ره) در فراهم نمودن تسهیلات ازدواج برای جوانان تحت حمایت این نهاد گفت : کمیته امداد امام خمینی (ره) علاوه بر پرداخت جهیریه و هدیه ازدواج برای جوانان با برگزاری دوره های آموزشی از بروز مشکلات در زندگی مشترک آنها جلوگیری می کند.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش در پایان ضمن تشکر از خیرین این شهرستان گفت : کمیته امداد امام خمینی (ره) این شهرستان با مساعدت خیرین نیکوکارآماده خدمت رسانی به نیازمندان و محرومین این شهرستان است.


طی مراسمی جداگانه با حضور معاون قضایی دادگستری استان مرکزی، دادستان تفرش و رییس دادگاه بخش نوبران معرفی شدند.
به گزارش ایسنا، معاون قضایی دادگستری استان مرکزی در مراسم معارفه دادستان جدید تفرش تصریح کرد: احقاق حق و احیای حقوق جامعه و مردم بر دوش دادستان است.
حمزه پاکبین، احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادیهای مشروع را یکی از وظایف قوه قضاییه برشمرد و اظهار کرد: هرجا حقی ضایع شده اما شاکی نیست یا مردم توان گرفتن حقشان را ندارند، دادستان باید ورود پیدا کند.
وی افزود: آنجا که مردم به حقوق دولت یا دولت به حقوق مردم تعدی کنند، تضمینکننده اجرای عدالت، قوه قضاییه و مقام دادستان است.
معاون دادگستری استان مرکزی حفظ و توسعه امنیت را در راستای احیای حقوق عمومی دانست و خاطرنشان کرد: با تعامل، همکاری و هماهنگی با دیگر دستگاهها، اقدامات فرهنگی و کارهای مقابلهای میتوان ریشه بسیاری از معضلات و جرایم را خشکاند.
در این مراسم محمدصابر ریاحی به عنوان دادستان عمومی و انقلاب تفرش معرفی شد.
همچنین قوسی کاهو به عنوان رییس دادگاه بخش نوبران معرفی شد.


114 مسجد ، حسینیه و خانه عالم با زکات جمع آوری شده در روستاهای استان مرکزی ساخته و بهسازی شد.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد استان مرکزی گفت : ساخت و تعمیر این تعداد با جمع آوری 6 میلیارد و 623 میلیون ریال زکات از کشاورزان استان مرکزی از آغاز سال تاکنون انجام شده است.
بر اساس قانون علاوه بر پرداخت زکات جمع آوری شده به محرومان بخشی از آن هم صرف عمران و آبادانی روستاها می شود.
زکات به یک دهم محصولات کشاورزی و بخشی از تولیدات دامی هر شخص تعلق می گیرد و شامل گندم ، جو ، خرما ، کشمش ، شتر ، گاو ، گوسفند ، طلا و نقره است.
میزان تولید محصولات کشاورزی و دامی استان مرکزی سالانه بیش از 2 میلیون تن است.
محمدی گفت : پارسال هم با زکات جمع آوری شده در استان مرکزی 26 پروژه ساخت ، مرمت و بهسازی مساجد ، حسینیه ها و خانه عالم با بیش از 3 میلیارد ریال در خمین ، سربند ، کمیجان و تفرش اجرا شد.
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد استان مرکزی پیش بینی کرد تا پایان سال جمع آوری زکات استان از مرز 20 میلیارد ریال بگذرد.
از یک میلیون و 400 هزار نفر جمعیت استان مرکزی 30 درصد روستایی هستند که به کشاورزی و دامداری مشغول هستند.
پارسال نیز 12 میلیارد و 500 میلیون ریال زکات در استان جمع آوری شد.


خبرگزاری فارس: اهدای 6 عضو یک جوان مرگ مغزی تفرشی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از روابط عمومی بیمارستان ولیعصر اراک(عج) با رضایت خانواده باباعباسی قلب، کلیهها، ریه، کبد، لوزالمعده و نسوج بدن آرش 18 ساله اهل تفرش که در اثر سانحه رانندگی دچار مرگ مغزی شده بود، به نیازمندان اهدا شد.
آرش 15 مهر امسال بر اثر تصادف پنج روز در بیمارستان ولیعصر(عج) اراک در کما بود و پس از آن به بیمارستان امام خمینی(ره) تهران منتقل و با تائید مرگ مغزی اعضای وی اهدا شد.
سالانه 6 هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی میشوند، در سال 89 در استان مرکزی تنها یک مورد خانواده متوفی به اهداء عضو رضایت دادند، در سال 90 از مجموع 52 مورد مرگ مغزی چهار مورد رضایت ثبت شده و در چهار ماهه امسال نیز دو مورد مرگ مغزی منجر به اهداء عضو شده که روند رو به رشد این فرهنگ را نشان میدهد.


خبرگزاری مهر: استاندار مرکزی گفت: تحولات عظیم در بخش کشاورزی منجر به تقویت جایگاه کشور به لحاظ اقتصادی در منطقه شده و تامین امنیت غذایی را در جامعه به همراه دارد. | |
به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر شعبانی فرد ظهرروز چهارشنبه در نشست ستاد اجرایی توسعه بخش کشاورزی استان مرکزی در اراک تنظیم قیمت محصولات، تامین نهاده شامل بذر و کود و نظارت دولت در خرید تولیدات را ازجمله تحولات در این بخش برشمرد وافزود: این تحولات رونق و توسعه پایدار را به همراه دارد. وی با تاکید بر استفاده از بذور منطبق با شرایط اقلیمی، مصرف کود به موقع و به اندازه کافی اظهارداشت:این اقدامات موجب افزایش تولید و خرید محصولات با قیمت منطقی از بهره برداران و کوتاه شدن دست واسطه ها شد و سود را به تولید کنندگان بر می گرداند. شعبانی فرد خاطر نشان کرد: استان مرکزی در زمینه عقد قرارداد با بانک های عامل در حوزه کشاورزی رتبه سوم کشور را داشته و در زمینه تسهیلات گام های موثری برداشته است. |


خبرگزاری فارس: جلسه مجمع نمایندگان استان مرکزی به ریاست معاون اول رییسجمهور تشکیل و در خصوص مشکلات و کمبودهای استان بحث و بررسی شد.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،جلسه مجمع نمایندگان استان مرکزی به ریاست معاون اول رییس جمهور تشکیل و در خصوص مشکلات و کمبودهای استان بحث و بررسی شد.
در این جلسه که عصر دوشنبه برگزار شد محمدرضا رحیمی مردم استان مرکزی را مردمی هوشمند و فهیم خواند و اظهار امیدواری کرد در سفر چهارم هیات دولت به این استان، مشکلات پروژه ها و طرح های باقی مانده از سه سفر گذشته برطرف شوند.
استاندار استان مرکزی و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضمن قدردانی از خدمات دولت عدالت محور، گزارشی از روند اجرایی مصوبات سه دوره سفر هیات دولت به استان مرکزی ارائه کردند و مهمترین مشکلات و طرح های ناتمام استان همچون راه آهن سریع السیر، آلودگی هوای شهر اراک، بیمارستان ولی عصر(عج) اراک و موضوع آبرسانی به شهرهای خمین، دلیجان، ساوه و هفتیان تفرش را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.


خبرگزاری مهر: مدیر کل بنیاد مسکن انقــلاب اسـلامی استان مرکزی از تهیه و تصویب 20 طرح هادی روستایی خبر داد. | |
محمدرضا فرح در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود:طرح هادی وتعیین محدوده20روستای استان طی سه کمیته تصویب طرحـهای هادی وتعیین محدوده روستایی استان (بند ف ماده 194 قانون برنامه پنجم توسعه) به تصویب رسیده است. وی با اشاره به اینکه عـمران روستاها با همـکاری کـلیه مسولین ذیربط ومردم امکان پذیر مـی باشد خاطرنشان کرد: طرح هادی روستایی علاوه بر ساماندهی واصلاح بافت موجود در روستا، میزان ومکان گسترش آن ونحوه استفاده از زمین برای کاربری های مختلف از قبیل مسکونی ،تولیدی ،تجاری ،کشاورزی را در قالب مصوبات طرح های ساماندهی فضا وسکونت گاه های روستایی تعیین می کند. وی اضافه کرد: در شهرستان زرندیه نیز سه روستای ورده، دوزج وحسین آباد، شهرستان آشتیان یک روستای کردیجان و در شهرستان تفرش شش روستای دیزج، وایمند، شولک، خرازان، فلوجرد و ثمردشت طرح هادی آنها تهیه و تصویب به رسیده است. |


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی گفت: از مجموع یکهزار و 165 روستای استان مرکزی، 205 روستا با توجه به خشکسالیهای چند سال اخیر با کمبود آب مواجه هستند.
علیصفر حیدری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مرکزی، از ارسال تانکرهای آب، آب معدنی و آب بسته بندی بصورت رایگان برای روستاهایی که از کمبود آب رنج میبرند، خبر داد.
وی از خرید و راه اندازی دو دستگاه آب بستهبندی کن برای بسته بندی آب بهداشتی و در اختیار قرار دادن این آب برای مردم روستاهای کم آب خبر داد و تصریح کرد: بیشترین روستاهای کم آب در شهرستانهای تفرش و ساوه قرار دارند که اولویت آب رسانی در این مناطق است.
حیدری مشکل اساسی در به تاخیر افتادن پروژههایی همچون انتقال آب هفتیجان به روستاهای تفرش را در اختیار نداشتن بودجه لازم برای تامین منابع مالی این پروژه عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد با تامین بودجه لازم که بالغ بر 700میلیون تومان اعتبار است، انتقال آب از سرچشمههای هفتیجان به روستاهای این شهرستان و خود شهر تفرش هرچه زودتر انجام شود که این امر توجه مسئولین استانداری را میطلبد.
وی تعداد روستاهای شهرستان تفرش را که با کم آبی مواجه هستند، 29 روستا عنوان کرد و از ارسال آب بهداشتی به 12 روستا از طریق تانکرهای آب بهداشتی خبر داد.
حیدری در مورد فاضلاب روستایی به خبرنگار ایسنا گفت: متاسفانه همواره نگاهها به بخشی از شرکت که وظیفه آبرسانی و مسائل مربوط به آن را دارد بوده است و به بخشی که مربوط به فاضلاب روستايی است توجهی مناسبی نمیشود.
وی افزود: میطلبد با تصویب قوانین و بودجههای حمایتی در مجلس این مشکلات برطرف شود و بتوانیم فاضلاب روستایی را در استان اجرا کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی درباره طرحهای فاضلاب روستایی گفت: 9 روستا در استان مورد مطالعه قرار گرفته است که فاضلاب کشی دو روستای بطور کامل به بهرهبرداری رسیده است.


خبرگزاری فارس: دانشگاهیان دانشگاه صنعتی تفرش در بیانیهای اهانت به رسول خدا(ص) توسط فیلمساز آمریکایی را محکوم کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک در این بیانیه که امروز نسخهای از آن به دفتر خبرگزاری فارس ارسال شده آمده است: بار دیگر دستان پلید و آلوده صهیونیسم به سرکردگی آمریکای جنایتکار، از آستین مزدوری آمریکایی – صهیونیستی بیرون آمده و با ساخت و پخش فیلمی سراسر توهینآمیز علیه ساحت مقدس پیامبر اعظم(ص) خباثت خویش را به نهایت رساندهاند.
در این بیانیه آمده است: اینگونه اقدامات ضد انسانی و ضد اخلاقی که قلب میلیونها انسان آزاده و مسلمان را جریحهدار کرده است، نه تنها ذرهای بر اعتقادات مسلمانان تزلزل وارد نمیکند بلکه بر وحدت مسلمانان بیش از پیش و همچنین بر رسوایی و جنایتهای آمریکا و اسرائیل میافزاید.
دانشگاهیان دانشگاه صنعتی تفرش در این بیانیه تاکید کردهاند: ما دانشگاهیان دانشگاه تفرش ضمن عرض تسلیت به محضر حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری و همه مسلمانان جهان، انزجار و برائت خود را از این اقدام موهن اعلام میداریم و مجازات طراحان و عاملین آن را از سازمانها و نهادهای بینالمللی مدعی حقوق ملل و ادیان خواستاریم.
همچنین بسیجیان پایگاههای مقاومت حوزه ادارات شهیدباهنر اراک نیز در بیانیه جداگانهای اقدام توهینآمیز کارگردان آمریکایی در اهانت به ساخت مقدس پیامبر(ص) را محکوم کردند.
در این بیانیه که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری فارس قرار گرفته آمده است: صهیونیست جهانی که حیات ننگینش با احیای مجدد تمدن عظیم اسلامی به رهبری بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) متزلزل شد، برای فرار از نابودی با اتخاذ سیاست شوم اسلامستیزی به فرمایش حضرت امام خامنهای(مد ظله)، سعی در خاموش کردن احساسات دینی و کوچک کردن مقدسات اسلامی در چشم نسلهای جوان در دنیای اسلام را دارد و در این راستا مکرراً از راههای مختلف به ساحت دین مبین اسلام، قرآن کریم، پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) توهین کرده است.
این بیانیه میافزاید: استکبار جهانی نیز که در پشت سیاستهای کثیف اسلامستیزی خود آرزوی نفاق بین مسلمین و ایجاد تقابل بین اسلام و پیروان سایر پیامبران الهی را در سر میپروراند هرگز از گذشته نکبتبار خویش مانند ماجرای سلمان رشدی درس عبرت نگرفت و نفهمید که توهین به مقدسات اسلامی، به کوری چشم استکبار صفوف مسلمین را فشردهتر و اتحاد جامعه اسلامی را قویتر میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: اکنون که پیرو اهداف شیطانی صهیونیست، کارگردانی دست نشانده با هویت آمریکایی صهیونیستی و با حمایتهای مادی و معنوی شیطان بزرگ و رژیم شوم صهیونیست اقدام به ساخت فیلم موهن علیه پیامبر رحمت(ص) کرده است گواهی دیگر بر دروغین بودن شعار تکراری حقوق بشر و احترام به ادیان و تمدنها توسط آنها بر همگان آشکار شد.
این بیانیه میافزاید: ما بسیجیان پایگاههای مقاومت حوزه ادارات شهیدباهنر اراک ضمن اعلام انزجار از این حرکت نفرتانگیز و اهانت به ساحت پاک نبوی(ص) همراهی خود را با حرکت مسلمین عالم علیه استکبار جهانی به رهبری امام خامنهای(مد ظله العالی) را اعلام میداریم و ایمان داریم که آتش خشم مسلمین هر روز فروزانتر خواهد شد و انشاءالله به زودی پایههای کاخ مستکبران روسیاه را در خود خواهد سوزاند.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک این زیستگاه طبیعی واقع در شمال شهرستان آشتیان دارای وسعتی معادل 19 هزار و 126 هكتار است كه در حال حاضر به عنوان منطقه شكار ممنوع تحت حمایت سازمان محیط زیست قرار دارد.
كلاهه آشتیان با كوه های خشك و صخره ای ، تپه ماهورها و حوزه دشتی دارای اقلیمی متنوع است و همین ویژگی مهم باعث شده تا طیف وسیعی از تنوع گونه های گیاهی و جانواری را در خود داشته باشد. بارندگی سالانه زیستگاه كلاهه آشتیان 255 تا 313 میلیمتر است و حداكثر بارش های این منطقه با 15 درصد معمولا در اسفند ماه و حداقل آن با حدود یك درصد در مردادماه است. دمای سالانه این منطقه بر اساس اطلاعات ایستگاه های آشتیان و تفرش حدود 11 تا 12 درجه سانتیگراد است. در زیستگاه شكار ممنوع كلاهه آشتیان منابع آبی خوبی وجود دارد و 20 چشمه با جریان دایمی و بخشی از سرشاخه های رودخانه كمرد (فصلی) در منتهی الیه شرقی این منطقه بستر مستعد و مناسبی را برای زیست انواع حیات وحش و گیاهان فراهم آورده است. زیستگاه كلاهه آشتیان از ذخیرگاه های مهم مرتعی استان مركزی است و دارای هشت تیپ با 91 گونه گیاهی است كه 16 گونه آن را گون ها تشكیل می دهد. از میان گونه های موجود در منطقه، هشت گونه آستراگیوس بوته ای با ارزش بالای حفاظتی در سطح ملی وجود دارد كه اداره كل حفاظت محیط زیست استان مركری برای آن برنامه های خاص دارد. وجود اكوسیستم های متنوع در منطقه كلاهه این زیستگاه را به محلی امن برای حیات وحش تبدیل كرده و در حال حاضر 27 گونه از 170 گونه پستاندار ایران در كلاهه آشتیان زیست می كنند.
پازن، قوچ اراكی، گراز، گرگ، شغال، روباه، كفتار، سمور، گربه وحشی، گربه پالاس، تشی، خرگوش، پیكا، موش صحرایی، جرد ایرانی و لیبی، هامستر خاكستری، ول حفار، خفاش بال بلند، خفاش بال سفید و خارپشت اروپایی از جمله تنوع وحوش ارزشمند زیستگاه كلاهه اشتیان است.
72 گونه از 500 گونه پرندگان ایران در كلاهه آشتیان مشاهده شده و دامنه تپه ماهورها و كوه های این منطقه نظیر همند، كلاهه و پارك جنگلی این زیستگاه مامنی مناسب و امن برای زیست كبكو تیهو است. دشت های كلاهه آشتیان مانند عبدل آباد به دلیل وجود مزارع كشاورزی زیستگاه خوبی برای پرندگان دانه خور است و حضور جوندگان كوچك و خزندگان موجب شده كه پرندگان شكاری نیز در چرخه تنوع زیستی این منطقه شكار ممنوع موجود باشد.
هم اكنون 49 گونه خزنده بدون احتساب مارها و لاكپشت آبی و چهار گونه دوزیست در زیستگاه كلاهه آشتیان وجود دارد. در حوزه زیستگاهی كلاهه آشتیان روستاهای سفید شبان و آهوبه عنوان كانون تمركز انسانی وجود دارد و بزرگترین كانون انسانی نزدیك به این منطقه شكار ممنوع نیز شهر آشتیان است. این زیستگاه تا سال گذشته جزو شكارگاه های آازاد استان مركزی بود كه به دلیل غنای تنوع زیستی گیاهی و جانوری با پیگیری اداره كل حفاظت محیط زیست استان مركزی تحت حمایت های خاص در آمد.
هم اكنون 12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مركزی در قالب مناطق حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش، مناطق شكار ممنوع و اثرملی طبیعی تحت حمایت زیست محیطی است.

معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی تفرش گفت: با راهاندازی پیست روباز اسبسواري به مساحت 5000 متر مربع امیدواریم بتوانیم شرایط را برای برگزاری مسابقات دانشجویی سوارکاری استانی و یا کشوری در این دانشگاه فراهم کنیم.
سعید احمدپور در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه دو ورزش سوارکاری و تیراندازی از ورزشهای توصیه شده در دین مبین اسلام است یکی از مهمترین دلایل اقدام جهت راهاندازی پیست سوارکاری در این دانشگاه را افزایش نشاط و سرزندگی روحی و جسمی در دانشجویان عنوان و خاطرنشان کرد: این مهم که پرداختن به ورزش و تفریحات سالم به میزان قابل توجهی از ابتلای جوانان به بسیاری از معضلات اجتماعی جلوگیری میکند واقعیتی انکارناپذیر و ثابت شده است.
وی از کلنگزنی اولین پیست سوارکاری دانشجویی دانشگاههای کشور در هفته آینده خبر داد و گفت: در آینده نزدیک به ورزش تیرو کمان نیز خواهیم پرداخت.
احمدپور همچنین پتانسیل ویژه شهرستان تفرش در حوزه پرورش اسب را به عنوان یک امتیاز برای مسوولان راهاندازی این پیست یادآور شد و اضافه کرد: از امکانات و ظرفیت مراکز مذکور برای آموزش سوارکاری و تأمین اسب مورد نیاز این پیست بهره خواهیم برد.
وی با بیان اینکه احداث دو پیست سرپوشیده و روباز در این دانشگاه پیشبینی شده است، تصریح کرد: سولهای که پیست سرپوشیده به مساحت 3 هزار متر مربع در آن ساخته خواهد شد آماده است و امیدواریم تا مهرماه سال جاری مانژ مربوط به این پیست به بهرهبرداری برسد. با توجه به آب و هوای سرد تفرش و بارش برف و باران در فصل زمستان این پیست سرپوشیده برای فصول سرد سال جوابگوی نیاز متقاضیان خواهد بود.
معاون دانشگاه تفرش استفاده از این پیست را ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه تفرش عنوان کرد و از تعامل با یکی از باشگاههای سوارکاری تفرش جهت تأمین چهار رأس اسب جهت راهاندازی پیست سرپوشیده خبر داد و گفت: در صورت استقبال دانشگاهیان این دانشگاه امکان افزایش تعداد اسب نیز وجود خواهد داشت.
وی تأمین بیمه دانشجویان و بیمه اسبهای مورد استفاده در این پیست را از موارد بسیار مهمی عنوان کرد که با تعاملات انجام شده با مدیرکل تربیت بدنی استان و هیئت سوارکاری انجام خواهد شد .
احمدپور همچنین لزوم بکارگیری مربی کارآزموده دارای کارت مربیگری از فدراسیون سوارکاری را یکی از الزامات مورد توجه مسوولان دانشگاه در این حوزه دانست و تصریح کرد: مقرر شده است یکی از مربیان تهرانی با ویژگیهای یاد شده هفتهای دو روز برای آموزش حرفهای دانشگاهیان علاقمند در این دانشگاه حضور یابد.
وی افتتاح پیست سرپوشیده و کلنگزنی پیست روباز را در هفته دفاع مقدس قطعی عنوان کرد و گفت: در مجموع 8 تا 10 میلیون تومان برای راهاندازی مانژ آموزشی هزینه خواهد شد
این مقام مسوول در دانشگاه تفرش در پایان اضافه کرد: در جلسهای که در این رابطه با مدیرکل تربیت بدنی رییس هیئت سوارکاری و مسوولان شهرستان برگزار شد مقرر شد از امکانات شهرداری و اداره راه جهت راهاندازی پیست روباز استفاده شده و دانشگاه تا سقف 10 میلیون تومان جهت این پیست هزینه کند.



اسدی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: این محصول در 210 قطعه زیر یك هكتاری، هشت مزرعه بین یك تا دو هكتار و یك زمین دو هكتاری كشت می شود.
وی بیان كرد: این محصول بیشتر در شهرستان های اراك، خمین، محلات، دلیجان و تفرش كشت می شود كه دارای اقلیمی خشك، نیمه بیابانی و آفتابگیر هستند.
اسدی خاطر نشان كرد: زعفران از جمله گیاهان دارویی حساس در مقابل ورزش بادهای سرد است كه باید در مناطق نسبتا گرم و خشك كاشته شود.
وی ادامه داد: هم اكنون شاغلان این بخش 224 نفر هستند كه كار كاشت، داشت و برداشت زعفران را در استان انجام می دهند.
كارشناس باغبانی جهاد كشاورزی استان مركزی اضافه كرد: متوسط تولید این محصول در هر هكتار سه و نیم كیلوگرم است .
سال گذشته بیش از 203 كیلوگرم زعفران در استان مرکزی تولید شده است./

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: استاندار استان مرکزی با صدور حکمی مجید لطفعلیان را به عنوان شهردار تفرش منصوب کرد. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، در حکم علی اکبر شعبانی فرد آمده است: در اجرای تبصره 3 ذیل بند 1 ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و با توجه به پیشنهاد معاونت محترم هماهنگی امور عمرانی، به موجب این ابلاغ به سمت شهردار تفرش منصوب می گردید. |


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: قائم مقام وزیر و مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: همزمان با هفته گرامیداشت دولت، سه پروژه ملی در حوزه ساخت و توسعه راه های استان به طول 18 کیلومتر به بهره برداری می رسد. | |
به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا خرمی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این طرح ها شامل محورهای اراک - خمین، خمین- محلات و خمین- گلپایگان است که با اعتباری نزدیک به 75 میلیارد ریال تکمیل شده و آماده بهره برداری است. وی همچنین از افتتاح 16 پروژه روستایی در این هفته خبر داد و اظهار داشت: این تعداد طرح با اجرای عملیات زیرسازی بطول 55 کیلومتر، آسفالت بطول 55 کیلومتر و احداث پل به تعداد 15 دهانه در شهرستانهای تفرش، خمین، خنداب، زرندیه، ساوه و شازند اجرا شده و آماده بهره برداری است. خرمی در خصوص پروژه های راهداری استان مرکزی گفت: روکش و لکه گیری 20 کیلومتر از محورهای ساوه –سلفچگان و ساوه –همدان با اعتبار بالغ بر 6 میلیارد ریال و اجرای درز الاستومری و ترانشه برداری بطول 660 متر با اعتبار10 میلیارد ریال از اقدامات صورت گرفته در حوزه راهداری است. وی با اشاره به اینکه ایمن سازی راه های استان در دستور کار برنامه های اداره راه و شهرسازی استان قرار دارد، اظهار داشت: خط کشی یکهزار و 400 کیلومتر از محورهای استان در پنج ماهه اول سال از جمله این اقدامات بوده است. مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی ادامه داد: آزاد راه ساوه – تهران، بزرگ راه اراک- راهجرد، بزرگراه اراک - بروجرد و محور اراک- ملایر شامل این طرح شده و علاوه برآن در این محورها2هزار و 300 عدد علائم مسیر نما و 14 کیلومتر گاردریل نصب شده و جهت ایمن سازی محورهای مذکور نیز150 کیلومتر شیارهای لرزاننده ایجاد شده است. |


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی از افتتاح دو مرکز مشاوره ژنتیک در خمین و تفرش و افتتاح مرکز مشاوره 148 اراک در هفته دولت خبر داد.
"ربیعی" در گفتوگو با خبرنگار خبر گزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، در مورد برنامههای این سازمان درهفته دولت، گفت: بهزیستی استان مرکزی در راستای اقدامات خود به مناسبت هفته دولت چندین پروژه آماده بهرهبرداری دارد.
وی گفت: به مناسبت هفته دولت دو مرکز مشاوره ژنتیک در شهرستانهای خمین و تفرش افتتاح خواهد شد و در شهرستان اراک مرکز مشاوره 148 افتتاح میشود.
ربیعی در ادامه تصریح کرد: به مناسبت هفته دولت شش واحد مسکونی مددجویی در شهرستان خنداب، سه واحد مسکونی مددجویی در شهرستان زرندیه، يك واحد مسکونی مددجویی در شهرستان فراهان، پنج واحد مسکونی در شهرستان شازند، 12 واحد مسکونی در شهرستان کمیجان، 14 واحد مسکونی در شهرستان ساوه و تفرش، 54 واحد مسکونی در شهرستان محلات، 15 واحد مسکونی در شهرستان دلیجان و 72 واحد مسکونی در شهرستان اراک به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: در این هفته یک مرکز خیریه سالمندان که از طریق خیرین بودجه آن تامین شده است در شهرستان اراک به بهرهبرداری میرسد و یک مرکز ترک اعتیاد نيزکه توسط بخش خصوصی اداره میشود در شهرستان کمیجان به بهرهبرداری خواهد رسید، در این هفته علاوه بر پروژههای عمرانی برنامههایی از قبیل سرکشی به خانوادههای شهدای سازمان و تقدیر از کارکنان برتر در دستور کار بهزیستی استان مرکزی قرار دارد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
حاج دایی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: از این تعداد 72 واحد در اراك ، 54 باب در محلات، 10 خانه در ساوه، 15 واحد در دلیجان، 12 باب در كمیجان، شش واحد در خنداب، پنج خانه در شازند، چهار واحد در تفرش، سه باب در زرندیه و یك واحد در فراهان است.
وی گفت : احداث این واحدهای مسكونی از مصوبات دور سوم سفر هیات دولت به این استان در قالب طرح مسكن مهر است كه در زمین هایی به وسعت 68 تا 90 متر مربع ایجاد شده اند.
معاون مشاركت های مردمی بهزیستی استان مركزی ادامه داد: به هر كدام از متقاضیان این واحدهای مسكونی، علاوه بر تسهیلات مسكن مهر، 40 میلیون ریال به صورت بلاعوض پرداخت شده است.
حاج دایی افزود : تعدادی دیگری مسكن مددجویی در استان در حال ساخت است كه پیش بینی شده در مناسبت های دیگر از جمله ایام الله دهه فجر و سفر چهارم هیات دولت به این استان به بهره برداری برسند.
وی گفت : دولت نهم و دهم تاكنون توفیقات بسیار خوبی در راستای خانه دار كردن اقشار كم درآمد جامعه داشته است./س


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: مدیرکل بهزیستی استان مرکزی از افتتاح و بهرهبرداری 23طرح در هفته دولت خبر داد.

رضا ربیعی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک گفت: افتتاح مرکز مشاوره ژنتیک در خمین و تفرش، مرکز ترک اعتیاد کمیجان و مرکز خیریه نگهداری سالمندان اراک و بهرهبرداری از 16 واحد مسکونی و مرکز مشاوره 148، بخشی از این پروژهها است.
وی اظهار داشت: این طرحها در فضایی به وسعت 11 هزار و 730 مترمربع احداث شدهاند.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود از جمعآوری 894 میلیون ریال زکات فطریه توسط پایگاهها و صندوقهای جمعآوری فطریه خبر داد.
ربیعی افزود: همزمان با عید سعید فطر 224 پایگاه و 342 صندوق به منظور جمعآوری زکات فطریه روزهداران در شهرهای مختلف استان ایجاد شد.
وی تصریح کرد: از این میزان فطریه 328 میلیون ریال در اراک، 200 میلیون ریال در دلیجان، 60 میلیون و 600 هزار ریال در آشتیان، 7 میلیون ریال در فراهان، 70 میلیون ریال در محلات، 50 میلیون ریال در ساوه، 46 میلیون و 643 هزار ریال در شازند، 45 میلیون ریال در کمیجان، 20 میلیون ریال در خنداب، 22 میلیون ریال در زرندیه و 45 میلیون ریال در تفرش جمعآوری شده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
انصاری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک افزود: كاهش بارش موجب شده تا پوشش گیاهی در مناطق زیستگاهی و مراتع كاهش محسوسی داشته باشد و بسیاری از منابع موجود در مناطق تحت پوشش نیز خشك و یا كم آب شده است.
وی اظهار كرد: از دو ماه گذشته آبرسانی با تانكر به زیستگاه های حیات وحش استان آغاز شده اما به دلیل كمبود خودروهای آبرسان، ارائه خدمات در تمامی مناطق به صورت همزمان وجود ندارد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی بیان كرد: محیط زیست استان حداقل به دو تانكر آبرسان دیگر برای زیستگاه ها نیاز دارد كه هر دستگاه دو میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
انصاری بیان كرد: كم آبی و نبود منابع غذایی لازم موجب می شود كه گونه های جانوری استان به زیستگاه های استان های دیگر مهاجرت كنند.
وی تصریح كرد: متاسفانه درحال حاضر دام موجود در مراتع استان چهار برابر ظرفیت چرا می كنند كه این موضوع نیز با شرایط خشكسالی موجود، تهدیدی جدی برای تنوع گونه های گیاهی استان محسوب می شود و ذخایر غذایی حیات وحش را از بین می برد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی عنوان كرد: تغییر كاربری اراضی ، آتش سوزی در مراتع و كم آب شدن تالاب میقان و منابع آبی دیگر استان موجب تشدید پدیده ریزگردها نیز می شود.
12 و نیم درصد از مساحت استان مركزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیست محیطی قرار دارد.
در حال حاضر دو منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراك و الوند خمین، دو پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، شش منطقه شكار ممنوع شامل بازرجان تفرش، كلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر ملی طبیعی غار نخجیر استان مركزی تحت مدیریت زیست محیطی هستند./س


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی گفت: در صورت تصویب معاونت گردشگری كشور، بهزودی تعداد روستاهای هدف گردشگری استان مركزی به 40 روستا افزایش مییابد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان،«مجتبی رضوانی» با اعلام اين خبر افزود: مقصد ورود گردشگر، امكان تاسیس تعاونی گردشگری، نزدیكی به قطبهای جمعیتی، امكان پذیرش گردشگر در طول سال، برخورداری از خدمات عمومی و زیر ساختی، وجود جاذبههای طبیعی، مذهبی و تاریخی، بهرهمندی از دهیاری و شواری اسلامی از معیارهای انتخاب این تعداد روستا است.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مركزی ادامه داد: وجود طرح هادی، جمعیت بالای 50 هزار خانوار، كیفیت شبكه دسترسی از دیگر معیارهای انتخاب آنها است.
رضوانی تصریح كرد: روستاهای (پاگل، سرسختی و هفته عمارت) شهرستان شازند، (خوره و آتشكده) محلات، (نقوسان، طراران و جلایر) تفرش، (نظم آباد، گوار، حسینآباد بغدادی، مرادآباد و طرمزد) اراك، (چمران، اشموئیل پیغمبر، باغ شیخ و نورعلی بیگ) ساوه از این روستاهاست.
وی گفت: روستاهای (ویدر و ورده) شهرستان زرندیه، (واشقان، ولاشجرد، مشهد زلفآباد و دولتآباد) فراهان، (سیاوشان و گركان) آشتیان، (چهرقان و سمقاور) كمیجان، (گوره زار) خنداب، (راونج و دودهك) دلیجان و (نیشهر) خمین را از دیگر روستاهای پیشنهادی این استان است.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مركزی ادامه داد: روستای هدف گردشگری به محدودهای جغرافیایی اطلاق میشود كه در آن مجموعهای از جاذبههای تاریخی، طبیعی و فرهنگی به عنوان انگیزهای برای سفر و اقامت گردشگران وجود داشته باشد.
رضوانی، معرفی و شناسایی روستاهای هدف گردشگری را در ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، جذب گردشگر، معرفی و شناسایی نقاط بكر سطح استان موثر دانست.
براساس اين گزارش، روستاهای آهو آشتیان، سرآبادان تفرش، ورچه و شهابیه خمین، انجدان و هزاوه اراك، آوه ساوه، واران دلیجان، چناقچی علیا زرندیه و وفس واقع در شهرستان كمیجان از روستاهای هدف گردشگری مصوب استان مركزی است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: رئیس جمعیت هلال احمر تفرش از برگزاری انتخابات باشگاه امدادگران و نجاتگران هلال احمر شهرستان خبر داد.

مجید حسینجمال امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این انتخابات 25 مرداد ماه با حضور 300 نفر از امدادگران و نجاتگران فعال جمعیت هلال احمر برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این انتخابات به منظور انتخاب اعضای شورای امدادگران و نجاتگران هلال احمر برگزار میشود که طی آن 16 نفر به عنوان عضو اصلی و علیالبدل در بخش خواهران و برادران انتخاب میشوند.
رئیس جمعیت هلال احمر تفرش گفت: در مجموع از 16 نفر 8 نفر به عنوان اعضای شورای باشگاه امدادگران و نجاتگران خواهران و هشت نفر نیز به عنوان اعضای شورای باشگاه برادران انتخاب خواهند شد.
حسینجمال در بخش دیگری از سخنان خود از حضور کاروان پزشکی این جمعیت در روستاهای تفرش خبر داد و بیان داشت: به منظور رسیدگی به بیماران روستاها و مناطق دورافتاده، کاروان پزشکی جمعیت هلال احمر با حضور در شش روستا از روستاهای این شهرستان به درمان و ویزیت رایگان بیماران پرداختند.
وی گفت: در این کاروان مشاور روانشناسی، مشاور تغذیه، پزشک عمومی و ماما به معاینه رایگان 400 نفر از روستاییان پرداختند.
رئیس جمعیت هلال احمر تفرش با اشاره به اجرای طرح همای رحمت در ماه رمضان خاطر نشان ساخت: در طرح همای رحمت اعضای جمعیت هلال احمر با همکاری کمیته امداد به امر توزیع سبدهای غذایی بین نیازمندان و محرومان پرداخته و 350 نفر را نیز اطعام دادند.
وی همچنین از ارائه آموزش امداد و کمکهای اولیه به 870 نفر در قالب آموزشهای همگانی در سه ماهه گذشته خبر داد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: معاون برنامهریزی جهاد کشاورزی استان مرکزی از ایجاد پنج هزار و 500 فرصت شغلی در بخش کشاورزی تا پایان سال جاری خبر داد.

بهنام نصراللهی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: سهمیه جهاد کشاورزی استان در بحث ایجاد اشتغال تا پایان سال جاری 5 هزار و 500 فرصت شغلی است که این تعداد در مقایسه با سال قبل 448 مورد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: سهمیه سال گذشته جهاد کشاورزی استان در بحث اشتغال 5 هزار و 52 مورد بود که طی آن 3 هزار و 616 فرصت شغلی تثبیت و 3 هزار و 276 فرصت شغلی جدید نیز ایجاد شد.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: از مجموع سهمیه جهاد کشاورزی در سال جاری 26 درصد در اراک، 3 درصد در آشتیان، 3 درصد در تفرش، 10 درصد در خمین، 4 درصد در دلیجان، 12 درصد در ساوه، 9 درصد در شازند، 10 درصد در محلات، 13 درصد در زرندیه، 3 درصد در کمیجان، 3 درصد در خنداب، 3 درصد در فراهان ایجاد میشود.
نصراللهی گفت: این مشاغل در زیربخشهای دام و طیور، آبزیان و زراعی و باغی، منابع طبیعی و... ایجاد میشود.
وی ادامه داد: این سازمان همچنین در بخش مشاغل خانگی طی سال گذشته تاکنون متقاضیان بسیاری را جذب و ساماندهی کرده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک طبیعت درمانی یكی از شاخه های گردشگری سلامت با اتكا به ویژگیهای آب و هوایی و طبیعی منطقه است كه ظرفیت های آن در استان مركزی وجود دارد.
استفاده از اثرات شفابخش چشمههای آب گرم برای درمان بیماریها، در پزشكی نوین از جایگاهی ویژه برخورداراست و به همین دلیل در سراسر جهان مناطق دارای چشمههای آب گرم حاوی املاح مفید، از جمله جاذبههای گردشگری محسوب میشود.
گردشگری سلامت به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد به مدتی بیشتر از 24 ساعت و كمتر از یك سال صورت می گیرد و به این ترتیب یك گردشگر سلامت با مسافرت از محل دائم زندگی خود می تواند از خدمات درمانی مقصد استفاده كند تا سلامت جسمی و روحی خویش را به دست بیاورد.
آب گرم محلات از مهمترین چشمه های معدنی استان مركزی و از نوع آبهاي گرم عمقي است كه بیشتر از بخار خمیره سنگهاي سوزان درون پوسته زمین به وجود ميآید. چشمه جوشان آب گرم محلات در شمال شرقي شهر محلات قرار گرفته و از مهمترین چشمه های آب معدني استان مركزي محسوب ميشود و از دیرباز مورد توجه سیاحان بوده و همه ساله هزاران نفر از راههاي دور و نزدیك به منظور درمان امراض پوستي و استخواني به آن مراجعه ميكنند. آب این چشمه از تركیب آبهاي سولفاته ، كلسیك و از دسته آبهاي هیبرترمال است كه در درمان بیماريهاي نقرس ، كبدي ، صفراوي ، كلیوي و دستگاه گوارش موثر است. درجه حرارت آب این چشمه 50 درجه سانتيگراد است و مبتلایان به بیماري های ریوي و قلبي نباید از آب آن استفاده كنند و دوره استفاده از آن فصل بهار بویژه تابستان است.
چشمه 'حكیم'، 'شفا'،'سلیمانی'، ' آب رماتیسم'، 'آب دنبه' و 'گبری' نیز از دیگر چشمه های استان مركزی است كه در ردیف آبهاي معدني سولفاته كلسیك خیلي گرم است و منشاء عمیق زیرزمیني دارند.
سرپرست اداره كل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مركزی در این خصوص گفت: چشمههای آبگرم، باغهای گل محلات و خمین، شكارگاهها، وجود چشماندازهای طبیعی، سرابهای شازند، كوهها و كوهپایهها و كویر میقان از ظرفیتهای طبیعی استان برای توسعه توریسم درمانی هستند.
مجتبی رضوانی با بیان اینكه شهرستان تفرش به عنوان پایلوت ایجاد دهكده سلامت استان انتخاب شده، اظهار داشت: منطقه آبگرم محلات برای استقرار كلینیكهای آبدرمانی، لجن درمانی و ماساژ درمانی و احداث دهكده سلامت به عنوان دیگر ظرفیت استان در حوزه گردشگری سلامت است.
وی ادامه داد: برگزاری همایشهای آبهای گرم معدنی میتواند به معرفی ظرفیتهای استان در این حوزه بیش از پیش كمك كند و ایجاد بخش گردشگری سلامت در بیمارستانهای دولتی استان نیز اقدامی ضروری است.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی گفت: همچنین در مناطق مختلف استان انواع گیاهان دارویی معطر و شفابخش رشد میكند كه در درمان و تسكین بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.
رضوانی یادآور شد: شهرستان محلات به دلیل شرایط مناسب آب و خاك و اعتدال هوا به عنوان یكی از مهمترین مناطق تولید گل و گیاه در منطقه و جهان مطرح می باشد./

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

مديرکل سازمان حفاظت محيط زيست استان مرکزي گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک گفت: نسل 50 گونه جانوري در استان مرکزي با خطر انقراض مواجه است که از آن جمله مي توان به پستانداراني مثل آهو ، پلنگ ، گربه پالاس ، زرده بره ، شنگ (سگ آبي) ، خرس و يوزپلنگ اشاره کرد که اکنون در مناطق زيستگاهي حيات وحش استان مرکزي به جمعيتشان محدود شده و يا از بين رفته اند.
در دهه هاي اخير در جنگل هاي بلوط شازند خرس و در هفتاد قله اراک يوزپلنگ زندگي مي کرده که احياي اين گونه هاي ارزشمند اکنون در دستور کار قرار دارد.
استان مرکزي از نظر تنوع جانوري سومين استان کشور است و با داشتن حدود يك و 8 دهمِ كل مساحت كشور بيش از80 گونه جانوري کشور را در خود جاي داده است.
انصاري مي افزايد : توسعه غير متوازن در سال هاي گذشته موجب شده بسياري از مناطق زيستگاهي مهم حيات وحش ، دالانهاي تردد وحوش و كانون هاي غذايي و آب براي گياهان و حيوانات از دسترس خارج شود و اين مهم به شدت تنوع زيستي را تهديد مي كند.
کارشناس محيط زيست استان مرکزي هم مي گويد : فرهنگ سازي و جلب مشاركت مردمي در حراست از محيط هاي طبيعي و گونه هاي در معرض انقراض نقش اساسي دارد.
رسانه هاي جمعي ، تشكل هاي زيست محيطي و نهادهاي آموزشي بايد در اصلاح رفتارها و نهادينه كردن فرهنگ آشتي با طبيعت پيشگام باشند.
حيدرزاده مي افزايد : اين فرهنگ سازي بايد به گونه اي باشد که هر فردِ دوستدار طبيعت به عنوان يك محيط بانِ افتخاري رسالت حفاظت از گونه هاي زيستي را به عهده داشته باشد و به عنوان سرباز حفاظت براي احياي طبيعت انجام وظيفه كند.
اکنون وسعت زيستگاههاي جانوري کشور به 6 و نيم ميليون هکتار مي رسد که 360 هزار هکتار آن در استان مرکزي و زير نظر اداره کل حفاظت محيط زيست استان قرار دارد.
اين زيستگاهها شامل دو منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمين ، پناهگاه هاي حيات وحش راسوندِ شازند و جاسب دليجان ، مناطق شکار ممنوع تالاب ميقان اراک ، بازرجان تفرش ، کُلاهه آشتيان ، چال خاتون شازند ، پلنگاب خنداب و خرقان زرنديه است.
اکنون 10 درصدِ گونههاي جانوري که در معرض خطر انقراض هستند در فهرست ICUN که فهرست قرمز اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت است قرار دارند.
مدير کل دفتر حيات وحش سازمان محيط زيست در اينباره مي گويد : در ايران دوزيستان کمترين غناي گونه مهرهداران را داشته و اين در حالي است که تعداد پرندگان موجود در ايران معادل کل پرندگان اروپا است.
محمدي مي افزايد : در دهه اخير بر اساس آمار ، گونههاي شاخص ايران از رشد نسبي خوبي برخوردار بوده اند و همچنين در فهرست سرخ ICUN نه تنها هيچ گونهاي خارج نشده بلکه تنها جابهجا شده است. اين در حالي است که 80 گونه مهرهدار در فهرست سرخ ICUN قرار گرفته اند.
علت در معرض خطر قرار گرفتن نسل گونه هاي جانوري در استان هاي کشور متفاوت از هم نبوده و دليل اصلي آن شکار بي رويه و کمبود محيط بان در زيستگاههاي کشور است.
در ايران هر 12 هزار هکتار از زيستگاهها توسط يک محيط بان حفاظت مي شود در حاليکه بر اساس استانداردها بايد براي هر هزار هکتار يک محيط بان وجود داشته باشد.
معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست هم مي گويد : تعداد محيط بانان در ايران ۱۲ برابر کمتر از استانداردهاي جهاني است.
اکنون در ايران هر ۱۲ هزار هکتار از زيستگاهها توسط يک محيط بان حفاظت مي شود در حاليکه طبق استانداردها بايد براي هر هزار هکتار يک محيط بان وجود داشته باشد.
صدوق با اشاره به وسعت 5/6 ميليون هکتاري زيستگاههاي يوز در ايران مي افزايد : تنها ۹۰ محيط بان براي اين وسعت به هيچ عنوان کافي نيست.
اکنون 30 محيط بان از زيستگاههاي استان مرکزي حفاظت مي کنند که بايد به 160 نفر افزايش يابند.
استاندارد فضاي تحت حفاظت هر محيط بان در دنيا ، هزار هكتار به ازاي هر نفر محيط بان است در حاليکه در ايران هر 6 هزار هكتار تحت نظارت يك محيط بان است.
يکي از محيط بانان استان مرکزي مي گويد : شکار بي رويه در 20 سال گذشته جمعيت سه هزار راسي آهوي زيستگاه هفتاد قله استان را به شدت کاهش داده و اکنون يک سوم اين حيوان از بين رفته است.
او مي افزايد : شکار بي رويه ، آموزش شکارچيان درباره نحوه شکار ، مديريت آماري گونه هاي پستانداران ، حلقه گذاري پرندگان کمياب تالاب ميقان و تقليل اسلحه هاي شکاري متناسب با جمعيت پستانداران از اقدامات محيط زيست استان مرکزي براي حمايت از گونه هاي در معرض تهديد است.
پارسال 98 شکارچي غير مجاز در استان مرکزي دستگير شدند.
جمعيت شکارچيان استان مرکزي بيش از 6 هزار نفر تخمين زده مي شود که تاکنون 4 هزار نفر ساماندهي شده و دفترچه شکار از اداره حفاظت محيط زيست استان دريافت کرده اند.
اين شکارچيان ، متعهد به شکار در زماني هستند که از سوي اداره حفاظت محيط زيست استان مرکزي در مکان هاي معين تعيين مي شود.
بيشترين شکار غيرمجاز در استان مرکزي در طبيعت خنداب ، کميجان و ارتفاعات استان که از نگاه محيط بانان دور است انجام مي شود.
براي کاهش سرعت انقراض نسل گونه هاي حيواني طرح هاي حمايتي هم اجرا مي شود.
براي حفظ گونه هاي جانوري استان مرکزي به تازگي دو منطقه در تالاب ميقان اراک به وسعت ۲۵ هزار هکتار و بازرجان تفرش به وسعت ۲۶ هزار هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده است.
اما اين در حالي است که فعاليت هاي صنعتي در حاشيه تالاب ميقان اراک خطر انقراض نسل گونه هاي جانوري ، از جمله پرندگان تالاب را افزايش مي دهد.
بزرگترين معدن سولفات سديم خاورميانه در کوير ميقان و در حاشيه تالاب قرار دارد .
روستائيان به خصوص کشاورزان هم در حفظ گونه هاي جانوري نقش دارند چرا که آنان در برخي فصول سال و حين کار با گونه هاي جانوري در اطراف زمين هاي کشاورزي خود روبرو مي شوند.
نماينده مردم اراک ، کميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي هم که رئيس کميسيون کشاورزي مجلس در دوره قبل بوده آگاهي بخشي به کشاورزان و روستائيان را راهکاري مناسب در حفظ گونه هاي زيستي و جانوري مي داند.
عباس رجايي مي گويد : دست اندازي به طبيعت و آنچه به عنوان گونه هاي جانوري و حتي گياهي خوانده مي شود رفتاري نا عادلانه با طبيعت است که به تخريب محيط زيست و بياباني شدن کشور کمک مي کند.
برخي گونه هاي جانوري مانند پازن و بزکوهي که نماد طبيعت استان مرکزي و منطقه مرکزي کشور هستند در طول ميليون ها سال حيات داشته و حتي تصاوير آنها در سنگ نگاره هاي تيمره که توسط انسان هاي اوليه حکاکي شده ديده مي شود.
اکنون منطقه هفتاد قله اراک يکي از زيستگاههاي اصلي اين حيوان است که با کمبود محيط بان مواجه است.
احياي زيستگاه جانوران ، جلوگيري از شکار بي رويه ، برخورد با شکارچيان متخلف ، آمارگيري مستمر از حيات وحش و پرندگان ، مباحث کنترل مديريتي و حفاظت از گونه هاي در معرض خطر انقراض ، کاهش دام مازاد مراتع و ترغيب مردم محلي به مشارکت از راهکارهاي حفظ گونه هاي جانوري و جلوگيري از انقراض نسل آنان است./

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی از ارتقاء تصفیهخانههای فاضلاب شهرهای خمین، دلیجان و تفرش در صورت تامین به موقع اعتبارات تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک عبدالرضا خلیلی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این شرکت به منظور پاسخگویی به نیاز روزافزون جمعیت و افزایش تعداد مشترکان ساکن در این شهرها ضرورت انجام یکسری اقدامات اضطراری در زمینه افزایش ظرفیت و توان بازدهی تاسیسات فاضلاب و تلاش در راستای حداکثر استفاده بهینه از امکانات موجود را تشخیص داده و بر این اساس اقدام به ارتقاء تصفیهخانههای فاضلاب شهرهای خمین، تفرش و دلیجان کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 12 هزار و 800 نفر از جمعیت شهر تفرش زیر پوشش شبکه جمعآوری فاضلاب قرار دارند تصریح کرد: با ارتقای این تصفیهخانه با روش تصفیه MLE، 23 هزار نفر زیر پوشش خدمات دفع بهداشتی فاضلاب قرار میگیرند و دبی ورودی تصفیهخانه به 4205 مترمکعب در شبانهروز افزایش میباید.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اضافه کرد: همچنین در شهر خمین، در راستای اجرای ارتقای تصفیهخانه فاضلاب، جمعیت زیر پوشش این شهر از 34 هزار نفر به 85 هزار و 725 نفر افزایش مییابد و دبی ورودی آن به 14 هزار و 573 مترمکعب در شبانهروز خواهد رسید.
خلیلی گفت: در حال حاضر در شهر دلیجان 26 هزار نفر تحت پوشش طرح جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار دارند که با ارتقای تصفیهخانه این شهر 60 هزار و 500 نفر از خدمات این طرح بهرهمند و دبی ورودی آن نیز به 11 هزار و 100 مترمکعب در شبانهروز میرسد.
وی خاطر نشان ساخت: برای ارتقا و تجهیز تصفیهخانههای فاضلاب این شهرها در مجموع 125 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که با تخصیص به موقع اعتبارات تا پایان سال جاری به اتمام خواهند رسید.


.: Weblog Themes By Pichak :.